6 Септември, 2021 16:37 2 405 3

Спешно дадоха гражданство на кипърец, за да стане министър

  • гърция-
  • кипър-
  • министър-
  • гражданство-
  • христос стилианидис

Той е бивш еврокомисар по хуманитарната помощ

Спешно дадоха гражданство на кипърец, за да стане министър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дадоха по спешност гръцко гражданство на кипърец, за да стане министър в Гърция. Бившият еврокомисар от Кипър Христос Стилианидис поема министерския пост в новото министерство за гражданска защита и управление на кризи, предаде кореспондентът на БНР.

Съгласно действащата конституция в Гърция е допустимо министрите да имат двойно гражданство, едното от които е задължително да е гръцко. Христос Стилианидис получава днес гръцко гражданство, съобщи говорителят на правителството. Ще положи клетва в петък.

След опустошителните пожари това лято премиерът Кириакос Мицотакис извърши промени в правителството, като в Атина се създаде ново министерство за борба с природните бедствия, както и кризата, предизвикана от пандемията.

Христос Стилианидис е бивш еврокомисар по хуманитарна помощ и управление на кризи се посочва в информацията за новия гръцки министър. Неговата концепция включва акцент върху превенцията и сътрудничество в рамките на Европа на националните планове за управление на кризи. Все още няма официално изявление на опозиционните партии, но депутати вече заявиха, че Стилианидис е абсолютен експерт на световно ниво и е „чест за Гърция участието му в правителството“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Като нашия

    9 1 Отговор
    Спешно се отказа от второ гражданство и Кирчо за да стане министър.
  • 3 ЕОКА

    0 0 Отговор
    Заключителна част от ЕНОСИСА! МЕГАЛИ ИДЕАТА върви по план с помощта на ЕС!
Новини по държави: