Last news in Fakti

6 Септември, 2021 15:49 2 646 9

Тревога в Израел: през тунел под килията избягаха шестима палестински затворници

  • палестина-
  • израел-
  • тунел-
  • затвор-
  • бягство-
  • палестинци-
  • сигурност-
  • бягство от затвора

Служителите на затвора предполагат, че шестимата са избягали през тунел, който са успели да прокопаят през последните няколко месеца

Тревога в Израел: през тунел под килията избягаха шестима палестински затворници - 1
Снимка: Shutterstock

От тази сутрин се провежда мащабно издирване в страната, след като шест затворници избягаха от затвора "Гилбоа" в Северен Израел. Всички те са били в отделение с максимална сигурност, предаде De Re Militari.

Израелските власти се опасяват, че шестимата ще се опитат да извършат атаки или да избягат от Израел. Някои от палестинците, избягали от затвора, преди това са извършвали нападения срещу Израел, включително Закария Зубейди, бившият лидер на Бригадите на мъчениците от Ал Акса, който е отговорен за нападението през 2002 г. върху партийния офис на Ликуд, при което загинаха шестима души.

Откакто започна издирването, израелската армия постави блокади на Западния бряг в опит да попречи на затворниците да избягат в Йордания, а полицейски служители, членове на Шин Бет и войници бяха включени в издирването. Премиерът Бенет разговаря с министъра на обществената сигурност Омер Бар-Лев след инцидента и получава непрекъсната информация за инцидента.

Командирът на Северния военен окръг Шимон Лави заяви тази сутрин, че празният тунел, намерен под килията, е „структурен недостатък“, който затворниците са открили. Той добави, че планират да евакуират останалите затворници, около 400 души, които ще бъдат разпръснати в други затвори, за да разследват бягството. Служителите на затвора предполагат, че шестимата са избягали през тунел, водещ извън стените на затвора, който са успели да прокопаят през последните няколко месеца. Шин Бет съобщава, че избягалите са се координирали със сътрудници извън затвора, използвайки контрабанден мобилен телефон и ги е чакала кола за бягство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смеех

    25 3 Отговор
    Малии тез най умните па тунел не моат да забележат
  • 2 Demonaz

    26 6 Отговор
    Свобода на Палестина! Тези затворници са мъченици на вярата.
  • 3 гадно

    30 0 Отговор
    Прокопали тунел за няколко месеца, тия одма трябва да ги наемат от софийска община за следващия лъч на метрото. Не им трЕбват машини само със затворническата лъжица ще свършат цялата работа.

    Коментиран от #6

  • 4 А НИЕ ЕДИН ТУНЕЛ

    21 0 Отговор
    В КРЕСНА ДЕСЕТ ГОДИН ГО КОПАМЕ🤔🤔
  • 5 Тошо

    22 2 Отговор
    ПАРАНОИЦИТЕ ЕВРЕИ СЪВСЕМ ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ШАШКАТ.
  • 6 Рошко

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    И да им позволят да гръмнат еврейското посолство
  • 7 Рошко

    10 1 Отговор
    Като бонус 😂😂😂😂
  • 8 Мориц

    13 3 Отговор
    Двама араби тръгнали със самолет от Вашингтон към Ню Йорк. Единият седял до прозореца, а другият до него. Преди самото излитане влязъл един евреин и седнал до арабите. Свалил си обувките и си размърдал пръстите на краката. Когато арабинът на прозореца казал:
    - Искам кока-кола!
    Евреинът тутакси си предложил услугите:
    - Няма проблеми, ще ви донеса.
    И тръгнал. Докато го нямало арабинът плюл в обувката му. Когато евреинът се върнал вторият арабин му казал:
    - Аз също искам кока-кола.
    Евреинът отново отишъл за кола и докато го нямало, вторият арабин плюл в другата му обувка. След това евреинът се върнал с питието и тримата спокойно се насладили на кротък полет до Ню Йорк. Когато самолета кацал, евреинът си обул обувките и веднага разбрал каква е работата.
    - Колко ще продължава това - въздъхнал той - тази вражда... тази ненавист... тази омраза?! Колко дълго ще си плюем в обувките и ще си пикаем в колата?!
  • 9 шушушушуш

    12 2 Отговор
    Палестина - на палестинците! Другите да си ходят, откъдето са дошли!