Last news in Fakti

8 Септември, 2021 22:14 5 336 45

Медицински сестри в Турция издавали фалшиви сертификати за ваксинация

  • турция-
  • коронавирус-
  • сертификат-
  • фалшиви сертификати-
  • медицински сестри-
  • медицинска сестра-
  • полиция-
  • разследване-
  • затвор-
  • ваксинация

Полицията е арестувала три медицински сестри

Медицински сестри в Турция издавали фалшиви сертификати за ваксинация - 1
Снимка: Shutterstock

Три медицински сестри са поставени под арест в рамките на разследване за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация в частна болница в истанбулския квартал Бахчелиевлер.

Разследването по случая е започнало след сигнал, че срещу пари в болницата са издавани удостоверения за ваксинация на неваксинирани лица, които били вписвани в системата като ваксинирани, предаде "Хюриет дейли нюз".

Екипи на полицията за борба с финансовите престъпления са предприели операция и са задържали шестима души от болничния персонал, включително три медицински сестри. Задържите лица са били предадени на прокуратурата, която е издала нареждане за поставяне под арест на трите медицински сестри. Останалите трима задържани са освободени, като са поставени под съдебен контрол.

По време на разследването са били конфискувани смартфоните на мед. сестрите. Събрани са доказателства, че са извършили престъпление. Наблюдението от страна на полицията е продължило три месеца. До момента Турция е ваксинирала (с две игли) близо 46% от населението си. Властите предупредиха, че няма място за отпускане. Турското здравно министерство призова обществеността да продължи стриктно да спазва антивирусните мерки и да се ваксинира, тъй като дневният брой на случаите на коронавирус остава висок.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    41 10 Отговор
    Според данните на Централното бюро за статистика през януари-февруари 2021 г., в пика на израелската кампания за масови ваксинации, е имало 22% увеличение на общата смъртност в Израел в сравнение с предходната година“, се предупреждава още в доклада.

    "Всъщност януари-февруари 2021 г. бяха най-смъртоносните месеци през последното десетилетие, с най-високите общи нива на смъртност в сравнение със съответните месеци през последните 10 години."

    По -младите хора умират най -много от удара Pfizer
    Най-засегнатите демографски групи изглежда са по-млади хора на възраст между 20-29 години, при които се наблюдава най-драматичното увеличение на смъртността след пускането на ваксината Pfizer.

    „В тази възрастова група откриваме увеличение с 32% на общата смъртност в сравнение с предходната година“, се посочва в доклада.

    Коментиран от #37

  • 2 Майна

    45 9 Отговор
    граждани на света, които бяха достатъчно лековерни, за да се съобразят с първоначалното изискване да направят две снимки, за да бъдат „напълно ваксинирани“, сега се оказват хванати в капан за ваксини, от който няма измъкване. С всеки бустер изстрел, който отслабва имунния им отговор, последиците от подчинението все повече приличат на самоубийство. И най -послушните ваксинатори се подготвят за висок риск от смърт от бъдещи варианти или огнища ... което изглежда е целият смисъл във всичко това.

    Освен ако хората по света не станат мирно и не отхвърлят авторитарните глупости, те ще бъдат подложени на безкрайно състояние на медицинска полиция под прикритието на пандемия, която се запазва като напълно ваксинирани индивиди, които произвеждат и изхвърлят силно заразни вирусни варианти убиване на хора. Както може би подозирате, цялата вина ще бъде поставена върху неваксинираните, които са изкупителните жертви за това глобално обезлюдяващо биологично оръжие.

    Коментиран от #29

  • 3 Иван

    72 9 Отговор
    СУПЕР!...Така трябва! На фалшива плАндемия, фалшиви сертификати! БРАВО!...Радвам се!
  • 4 честен ционист

    21 33 Отговор
    Ганчовците още не могат да се усетят, че всеки фалшив сертификат надува бройката на ваксинираните и респективно затяга примката.

    Коментиран от #44

  • 5 АнтиХриста

    13 3 Отговор
    Купувам всичко и продавам души
  • 6 др Гей Билтс

    9 8 Отговор
    Дребни душици, дават пари за някакви машинации и фалшификации. Аз моят сертификат за оздравял го запалих на 1-ви юни още.
  • 7 Мишо

    21 11 Отговор
    У нас също са с хиляди. Всеки втори, който често пътува се е снабдил с такъв

    Коментиран от #8, #15

  • 8 честен ционист

    19 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мишо":

    Това пък да те хванат на летище, че шмекеруваш е най-лесно. Пред джаджата с УВ лъчите и блутуута не вървиш. Най много да отнесеш някъде черния печат и няколко хил еврака глоба, а ако те набарат в арабския свят, може и да те пишат безследно изчезнал.

    Коментиран от #21

  • 9 Пишльо

    20 4 Отговор
    Пикае на сертификата и става истински
  • 10 Jonansson

    23 6 Отговор
    Аз съм пълен с фалшеви такива ни от тук.Иначе ще се ваксинирам на 31 Февруари ако е 31 градуса.
  • 11 СИНЯ ЛАМПА

    6 23 Отговор
    СЕГА ДА МУ МИСЛЯТ БЪЛГАРСКИТЕ МЕНТЕ ВАКСИ И ТЕХНИТЕ ШПРИЦЬОРИ👮🚓🚔
  • 12 Госあ

    21 8 Отговор
    Лекарството за вирус с около 3% смъртност, който най вероятно ще остане да циркулира перманентно и ваксините е като историята с атомната енергетика и водородна инфраструктура и слънчевите платна, ветропоказателите и батериите. Простолюдието разбира само от далавера. Ама едно е да ги прави у плодзеленчука като в "Да обичаш на инат" , друго е да го правиш със здравето на хората и баланса на планетата. За толкова време демокрация, простолюдието се напомпа и стана мега простолюдие. Надеждата е Китай и Русия. Япония е в хватка, а германците не са това което бяха.
  • 13 Майна

    50 7 Отговор
    НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ СЕРТИФИКАТИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ И ОТСТОЯВАЙТЕ ПРАВАТА СИ! И АЗ МОГА ДА ЗАГУБЯ РАБОТАТА СИ, НО НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!В ГЕРМАНИЯ СЪМ, НО И ТУК МНОГО ОТКАЗВАТ ВАКСИНАЦИЯ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ И ТУК МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИШ С ТАКЪВ!

    Коментиран от #22

  • 14 Тайна

    12 50 Отговор
    Незнам кой е прав и кой крив, но в момента мой приятел 39 годишен АНТИВАКСЪР бере душа в реанимация ....

    Коментиран от #17, #20, #36

  • 15 Ихаааа наистина ли ?

    7 10 Отговор

    До коментар #7 от "Мишо":

    Важи само за територията на България от София до село да напълниш мазето и обратно .Излез зад граница да те видя ако ти стиска у нас и диплома можеш да си купиш .....
  • 16 МИШЕЛ ОТ СЪПРОТИВАТА

    8 29 Отговор
    АБЕ MAYNA ТИ ДА НЕ СИ ГЕНЕРАЛ ДЮ ГОЛ ТА РЪКОВОДИШ СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ АМА ОТ ГЕРМАНИЯ😷😷ТУКА СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО МАРГИНАЛИ И ЛУМПЕНИ😤
  • 17 Jonansson

    40 11 Отговор

    До коментар #14 от "Тайна":

    Тез тъпотии ги разправяй в кварталната беседка, където пак ще ти се изсмеят. Никой нормален не би се ваксинирал!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Майна

    17 3 Отговор
    Благодаря за комплимента, не се дразни , сърцето ми е в България и мога да си позволя да взимам някакво отношение...БЪДИ ЗДРАВ, въпреки комплиментите

    Коментиран от #24

  • 20 Гост

    32 3 Отговор

    До коментар #14 от "Тайна":

    Така го казваш,все едно досега никой не е бил така и нито са боледували,нито са умирали хора.
    Всеки сам си е виновен за това състояние,всеки сам си е лечител.
    Здрав дух здраво тяло.
    С тоя стрес и страх от години,в тази токсична среда от натиск да си подчинен и робуваш на една система водеща до собственото ти самоунищожение,едва ли ваксините са създадени за помагат и спасяват.
    Пари се печелят от проблеми,ако се печелят от решения света нямаше да страда от алчността на богатите.
  • 21 по-честен антиционист

    36 7 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Слухът, че на летищата ловят неваксинирани "ваксинирани" е дилно преувеличен! Пуска се точно от ваксърите за да шашкат наделението, че няма мърдане, но това не е така! Който е уж "всксиниран", но редовно въведен в стемата нямa, какво да му кажат. Какво, ще дойдат и ше го питат "ти, що не светиш" и така, ще си оризнаят, че следят хаха! За едно си прав обаче, глупаво е да се правиш на "всксиниран", защото така подържаш и развиваш Системата, а това е нейната цел после, ще поравят грешката все пак бустерите, ще са доживот!
  • 22 Надя

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Не се отчайвайте. Иглите не са задължителни и на това държат преди всичко фармацефтичните компании. Последно европейските страни, отложиха задължителното ваксиниране до 2023 година, защото не могат да поемат съдебна отговорност за негативните последици за здравето и още повече за смъртните случаи . За сега отлагат , защото ги е страх, защото има много пострадали, които искат справедливост. Ако ваксините рнк за ковид станат задължителни със закон в конституциите на всички европейски страни и с гаранция за ефективност и безопасност за живота, тогава ще бъде нормално да се ваксинирате. Докато държавата не поеме отговорност не се подчинявайте.
  • 23 Fenasi Kerim

    29 5 Отговор
    В Турция има голяма съпротива против ваксините. Лекари като Мангъров. Но са поне 20 "мангъровци". По опозиционните медии предимно телевизии се карат ваксъри и антиваксъри. Гледам ги в Ютуб. Повечето турски телевизии излъчват на живо в тубата. Има сериозни доктори вирусолози които са против ваксините. Аз съм изкарал вируса през есента на миналата година но имам контакт с човек с доказан положителен тест. До две седмици ще видя дали ще имам симптоми. Аз понеже съм турчин гледам турска тв там казват че ПСР теста не става.

    Коментиран от #25, #34

  • 24 Да си кажа и аз честно

    18 0 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Няма да те разбере ,повечето българи завиждат които не са в чужбина подробностите ги знаем заплащане и много други причини.Аз ти вярвам защото съм като теб в чужбина добре съм нищо не ми липсва но има една празнота как да го кажа липсва ми България

    Коментиран от #27

  • 25 Сттт

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Fenasi Kerim":

    Най-вероятно вече имаш доживотен имунитет!
  • 26 Fenasi Kerim

    23 1 Отговор
    40° е температурата на мой познат. Ходи в болницата в Шумен и е положителен. Няма пневмония. Свалиха му температурата. Не кашля. Има разстройство, болки в костите и умора. Аз това го изкарах преди месец. Сега не знам дали беше летен вирус или друго. Но короната я карах през ноември 2020. Ако се разболея ще пиша тук. Инкубационният период на вируса е дълъг. Не се знае. Но познавам човек на 80 който го пребори. Не е толкова страшен. Пожелавам на всички раково болни вместо рак да имат коронавирус. Имат поне 98% повече шанс да живеят. Ама ваксини против рак няма.
  • 27 Майна

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да си кажа и аз честно":

    Благодаря, ние си знаем..., Искам децата ми да живеят в БЪЛГАРИЯ..., Това е, не че тук както и на ти,имам някакви проблеми, напротив

    Коментиран от #30, #42

  • 28 Fenasi Kerim

    8 1 Отговор
    Поздрав за всички с една хубава гръцка песен. Защо гръцка? Ами защото пия узо тази вечер затова и защото всички сме братя. Айде лека от мен!

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Rolls Royce Phantom

    7 14 Отговор

    До коментар #27 от "Майна":

    Пази се приятелчето ми ,гледай си интереса не си рискувай работата щеш не щеш и аз мислих като теб за ваксината до последно .Последна от работата бях с ваксина при нас по лошо не можеш да влезеш в бар,ресторант тест тест за корона дори и с първата доза пак тест след всеки два дни.Децки забавления ,кино с телефона скан скан антиковид апликацията постоянно тарикати продали или купили сертификат се наказват със затвор и парична глоба .До месец ,два тестовете ще се плащат и без ваксина няма да можеш и в магазин за храна да те пуснат.Още съм жива нищо ми няма само първите два дни след ваксината температура ,виене на свят супер дисконфорт .Всички са добре за смъртни случаи не съм чула

    Коментиран от #35

  • 31 Вакси Фашист

    5 0 Отговор
    Търси да си купи сертификат че иначе за фалщивият му го чакат за 5000 - 6000 хиляди еуро в Грекланд - страната на Чудесата
  • 32 Бойна Еничарите

    9 0 Отговор
    Дето Арестуват ЧОВЕЦИТЕ
  • 33 Вакситомирайте се бе!

    7 11 Отговор
    Не плашете, животът и без това е кратък, защо да го протакаме?
    Тези нови т.нар.ваксини няма никакви странични ефекти. Даже е отречена възможността за носенето на отговорност при настъпване на такива.


    Доказано е, че хората си получават инфаркта още преди инжекцията, просто Пфайзера забавя инфаркта и затова ги удря и умират след като са ваксинирани.

    На умряла от инсулнт се установило, че съсирекът, който е запушил някаква много малка част от мозъка, всъщност се е образувал от кръв, която е била в тялото й преди инжекцията. Ако не е била ваксинирана е щяла да умре ведната. Препаратът в рамото й се е борил с тромба цял месец, но накрая вместо жертвата да си получи втората бустерна доза, която щеше да продължи да се бори с тромба, тя решила да си вземе студен душ, който просто я е убил на място в банята.

    Хора, инжектирайте се редовно всеки месец, за да продължавате да живеете. Ковидът сее смърт в болниците, а ваксините действат навсякъде!
  • 34 VinkeUo

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Fenasi Kerim":

    И аз го изкарах още миналата година есента . Интересното е че тъпата пропаганда че антитела след шестия месец нямало не мина . Не само че имам ами са в пъти повече ( те и преди бяха много ) , та къде са сега ония от СЗО да ми обяснят как пак имало нужда от ваксина ? Нещо опорките им рухват една след друга а през това време простите хора бързат да си нашибат “ ваксини “ . Правейки го създават условия за дискриминация . Овчедушието ни затрива , не бъдете кротки овчици , борете се и ровете в проблема до разнищването му .
  • 35 Стига

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "Rolls Royce Phantom":

    Така ли е добре да постъпим всички , да ни натискат и ние да приемаме ? Това ли е демокрацията и brave new world ? Съветвате ни да се примирим значи . Капитализма умира и сегацелия свят ще види какви щети ще нанесе отивайки си .
  • 36 На моя приятелка пък мъжът ѝ

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тайна":

    Почина на другият ден след ваксината.
    Нещо да кажеш.
    Твоя приятел ,все пак има шанс, а човека за който пиша,вече го няма, без да е бил болен.
  • 37 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Дай линк нещо ?
  • 38 Хох

    5 3 Отговор
    На мен ми сложиха витамини а ваксината отиде в мивката,но половината ми роднини са в медицината и не вярват на ковид ваксините.Неце тайна в медицинските среди,че политици и бизнесмени полвали същата практика.Според моя близък истински ваксинирани са само подлъганите бедни.Няма начин да бъде доказано дали си ваксиниран

    Коментиран от #41

  • 39 Държавна измяна

    2 3 Отговор
    Отворете и проверете каква гигантска стъкмистика са сътворили от НСИ . Опитайте се да разберете как се манипулира всичко с тези “ данни “
  • 40 Чичо Сорос

    2 1 Отговор
    Те трябва да са били хора от Гюлен, терористи, врагове на турската държава, които искат да разрушат близките ми отношения с моя човек Ердоган, който изпълнява всички мерки, които му казвам за коронавируса, хехехе.
  • 41 Сакън, недей!

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хох":

    Знаеш ли какво има в тези "витамини"?!?
  • 42 В Германия

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Майна":

    как е ситуацията с ваксините?
  • 43 дидо

    3 1 Отговор
    на моя приятелка баща и отиде и се ваксирал без да каже че отива и след нея беше отпаднал като болен....и въпреки това след месец отива пак и си набива втора игла и на 4етвъртия ден след втората рита камбаната...

    Коментиран от #45

  • 44 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Съгласен съм с това мнение. Когато сертификатите достигнат определен процент ще задействат следващата част от програмата. Всичко се върти около това да приемем сертификата (баркода), който ще се превърне в неразделна част от битието ни.
  • 45 мoя

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "дидо":

    приятeлкa си oтидe защото не ми хареса бeз дa кaжe чe си oтивa и cлeд нeя бях oтпaднaл кaтo бoлeн....и въпрeки тoвa cлeд мeceц oтидох пaк и така cи нaбих втoрa глава и нa 4eтвъртия дeн cлeд втoрaтa ритaх кaмбaнaтa в село, ама кел файда. ...