Last news in Fakti

12 Септември, 2021 12:44 18 704 126

Мирът на Балканите е в опасност заради сърбите

  • александър вучич-
  • мир-
  • сърбия-
  • велика сърбия-
  • черна гора-
  • българия-
  • косово-
  • албанци-
  • сърби-
  • мило джуканович-
  • война

Сръбските политици продължават да говорят за Велика Сърбия

Мирът на Балканите е в опасност заради сърбите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Посланията на президента на Сърбия Александър Вучич, че ще признае независимостта на Черна гора, са неискрени. Той би искал също Косово, но без албанци и Черна гора без черногорци. Това каза президентът на Черна гора Мило Джуканович в интервю за "Ютарни лист", предаде агенция БГНЕС.

„Не приемам сериозно неискрените му послания, че ще признае независимостта на Черна гора и ще иска братски и приятелски отношения, докато неговите министри открито казват защо „сръбски свят“, т. н "Велика Сърбия", е необходимост на сръбския народ в региона, чийто самопровъзгласил се за закрилник е държавата Сърбия", каза Джуканович за днешния брой на загребския всекидневник. Той добави, че „за сериозността на изявленията на Вучич най-добре свидетелства твърдението, че Черна гора се опитва да завладее Сърбия през последните 30 години и че няма да успее в това“.

„Това е същото, все едно Хитлер да декларира през 1939 г., че няма да позволи на Чехословакия да завладее Германия“, завърши черногорският президент. Той добави, че мирът и стабилността в региона са в опасност, както и през 90-те години на миналия век, тъй като, както той заяви, това е същата идея. „И същото глупаво фалшиво алиби - защита на застрашените права на сърбите в региона. Мисля, че е крайно време да събудим всички здрави сили в региона, но и международната общност, ЕС и Америка преди всичко. Докато не стане твърде късно“, каза Джуканович, който ще посети официално Загреб в средата на следващата седмица.

Той отхвърли твърденията, че президентът на Сърбия е бил притискан да признае Косово, като според него става въпрос за "интерпретация в белградските медии, за да се спечелят политически точки у дома, за да може Вучич да покаже колко силно се съпротивлява на силните международни центрове". „Това е преувеличена история. Твърди се, че се борят за връщане на Косово. А няма да има по-голямо наказание за Сърбия от това някой да им го върне. Те биха искали Косово, но без албанци. Както и Черна гора, но без черногорци", заяви черногорският президент. Джуканович каза, че не е говорил с Вучич за последните събития в Черна гора.

„Защо трябва да говоря с него? Имахме конструктивни отношения в един период и това беше в интерес както на Сърбия, така и на Черна гора“, добави той. На въпрос дали Вучич се е „върнал“ към меморандумската политика на Слободан Милошевич, чрез която иска да „анексира“ Черна гора, Джуканович отговори „да“ и добави, че „вярва, че е надминал Милошевич и е в състояние да постигне всичко, което Милошевич не е направил“ и за Белград Черна гора би била единствената реална компенсация за Косово“. „Насилническият великосръбски национализъм, ситуиран в самото седалище на сръбската държавна политика, арогантно се опитва да наложи имиджа на Черна гора като друга сръбска държава, постигнала независимост заради грешка и нехайство на бившия държавен ръководител на Белград“, каза Джуканович.

Сега според него тази „грешка“ се коригира с „войнствено-политически действия на останалата трансгранична инфраструктура на Велика Сърбия-Църквата на Сърбия, квазирелигиозна общност, отговорна за повечето от престъпленията, извършени от този националист проект от 90-те години до днес." По отношение на събитията в Цетине, Джуканович каза, че "линията на офанзива срещу Цетине и Черна гора, е очевидна". „Правителството на Черна гора е в служба на Църквата на Сърбия, инструментът за реализирането на проекта Велика Сърбия, който е официалната държавна политика на Белград. А Сърбия е политическо-информационна база за реализиране на руските геополитически интереси на Балканите“, каза президентът на Черна гора. Той оцени, че това е направено, защото „Сърбия смята, че е време за нов опит за прекрояване на границите на Балканите, а Русия да изпрати послание до НАТО, ЕС и страните от региона“.

Джуканович коментира още, че Черна гора "преживява най-агресивната атака на великосръбския национализъм срещу черногорската държава и черногорската идентичност в най-новата история" и че това не е било така по времето на Слободан Милошевич, когато е имала значителна подкрепа от демократичната опозиция в Сърбия за нейния демократичен проект. „А днес и правителството, и опозицията в Белград, техните медии, културни, научни и бизнес среди, са единодушно против Черна гора. Всички те, с изключение на някои почтени личности, които смело посочват вредността на официалната политика на Сърбия спрямо сръбското общество, но и към региона като цяло. С такава политика Сърбия задълбочи враждата си с хървати, бошняци и албанци. Дойде ред на черногорците“, посочи Джуканович. Запитан дали събитията в Цетине показват, че Черна гора е на ръба на възможни конфликти, той отговори, че "не е малък броят на тези, които биха искали да вкарат Черна гора в граждански конфликти".

„Веднъж образно казах, че ще защитим Черна гора, дори ако е необходимо да отидем в гората. След последните събития в Цетине заставам още по-твърдо зад тези думи“, добави черногорският президент. Той подчерта, че „без Черна гора в „сръбския свят”, проектът Велика Сърбия е завинаги мъртъв”. „Ще се уверим, че това е така“, добави Джуканович. Запитан за възможни избори в Черна гора, той отговори, че това е реалистична опция и добави, че Черна гора "трябва да получи национално отговорно правителство възможно най-скоро".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    77 26 Отговор
    крилати !
  • 2 Сестра Галева

    65 37 Отговор
    Трябваше да преместим границата със Сърбия на касите на Белград
  • 3 КОТарАК

    93 30 Отговор
    иха..велика Сърбия...тия селяндури единственият им велик цар е СТЕФАН ДУШАН-наполовина българин. сръбкините са готини обаче-бойки са

    Коментиран от #9, #32

  • 4 Дядо Гъдю

    83 25 Отговор
    Че те тия все васали са били на България! 2 века имат нямат свободни!

    Коментиран от #18, #112

  • 5 asd

    82 18 Отговор
    "Това каза президентът на Черна гора Мило Джуканович"

    Нормално за отпадък, който загуби изборите въпреки машинациите.
    Боку ТиквЪтЪ 2 тоест.
    И как е най-лесно да се мъчи да печели точки? Много ясно...със страх и да се прави на Юначна Тиква!

    Я си го вкарвайте в пандиза бе мързеливи до одрищяване черногорци!
  • 6 Антимилиционер

    47 19 Отговор
    На Балканите няма вменяеми хора. 80% не могат да се подписват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    55 12 Отговор
    Ех Тито, оти ти требеха албански работници след земетресението‼️
  • 9 Србин

    27 87 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    гъде си тръгнал бе Ганьо цел Свят ви презира

    Коментиран от #12, #14, #93, #103

  • 10 АБВ

    47 60 Отговор
    Време е американците пак да им сритат задници....

    Коментиран от #125

  • 11 На Ден

    31 7 Отговор
    из глупостите, които публикува през месец или седмица
  • 12 Целия свят

    58 11 Отговор

    До коментар #9 от "Србин":

    Мрази турците и арабите

    Коментиран от #44

  • 13 Софиянец

    66 37 Отговор
    Сите сърбе на върбе, те помнят добре

    Коментиран от #74

  • 14 КОТарАК

    30 16 Отговор

    До коментар #9 от "Србин":

    презира не презира ,минах няколко сръбкини пък и мое чадо , коте да си,кой знае...

    Коментиран от #16, #126

  • 15 Чичо Митко

    63 58 Отговор
    Браво на сърбите, така се прави. А ние сме жалки сульовци, и верно сме една смешна малка държавичка, без никакво значение.

    Само че, към момента има едно голямо "НО".... Сега никой няма да посмее да бомби Сърбия, и да избива невинни жени и деца, защото мигом ще си го получи чепат !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чичо Митко

    13 2 Отговор
    Абе, кви са тия, първите две машини от снимката ??

    Коментиран от #84

  • 18 Раша

    12 15 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Гъдю":

    И къде са ти ТРИТЕ МОРЕТА?

    Коментиран от #21

  • 19 пешо

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "АБВ":

    като в аВганистан? :D
  • 20 Behemoth

    53 12 Отговор
    Балканите са проекция на османската диващина......вижте държавите които са били в Австроунгарската империя и вижте тия в османската....оти е манталитет всичкото...
  • 21 Трите морета

    15 15 Отговор

    До коментар #18 от "Раша":

    Изпиха ги руснаците!

    Коментиран от #57

  • 22 КОТарАК

    32 6 Отговор

    До коментар #16 от "Сръбин":

    ама ти тюрке ли си бе ...ха ха ха , не съм те правил аз-отивай на границата при братята си в анадола
  • 23 Българин

    37 36 Отговор
    След като зад себе си Сърбия има най- мощната Руска армия може да претендира и да бъде спокойна!
  • 24 Tутанкамон

    25 60 Отговор
    Сърбите с помощта на Путин ще завладеят целите Балкани,ще са по Велики и от Югославия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Глупости на търкалета...!

    47 23 Отговор
    Сърбия е трън в очите на ФАЩ,че води собствена и независима политика...!!!

    Коментиран от #33

  • 27 Свестете си

    63 25 Отговор
    Да не забравяме, че сърбите почнаха войната с нас през 1875 г. подтикнати от Русия. Да си спомним, че сръбският терорист от "Црна река" Гаврило Принцип уби увстро-унгарския престонаследник Франц Фердинанд в Сараево. Терористичната организация "Цръна рука" уби десетки българи в Босилегрдско и стотици в Македония. Тя беше свързана с руския посланник в Белград. Русия е тази, която иска отново да взриви Балканите, както винаги.

    Коментиран от #30, #77, #122

  • 28 8584

    29 26 Отговор
    Има ли руска колония някъде ,то винаги има опастност от тероризъм и дисбаланс.
  • 29 Ъхъъ

    27 19 Отговор
    Сърбия може да иска а Путин има мерак, но тръгнат ли с бутонките напред ще има здрава патаклама. Руснаците не могат да се борят със всички а Китай само чака да завземе територия …
  • 30 Вярно е

    33 11 Отговор

    До коментар #27 от "Свестете си":

    Руският посланник в Белград Хартвик Сазонов преди и по време на Първата световна война координира връзките на Цръна Рука и руското разузнаване.
  • 31 Джамбазоглу

    19 6 Отговор
    Има ли смисъл да казвам кой е автора ?
  • 32 Къде се слагаш и ти бе,охлюв?!

    18 38 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Потомък на некадърни "царе" последният Ванко Шишманчето,оставил държавата си на петвековното турско "попечителство".А сърби,гърци и румъни останаха княжества,макар и васални..

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Ххх

    38 25 Отговор

    До коментар #26 от "Глупости на търкалета...!":

    Пълни глупости.Сърбите са слугинаж на руските мерзавци.Сърбия е единствената и последна държава в Европа,която е колония на руския обор.

    Коментиран от #45

  • 34 боян

    31 19 Отговор
    Сърбите трябва да си вземат Косово и да разрушат америк. нарколаборатории там
  • 35 КОТарАК

    36 8 Отговор

    До коментар #32 от "Къде се слагаш и ти бе,охлюв?!":

    султан Баязид бил много доволен от сръбската си ханъма.Лазар също му е слугувал добре.после Тимур ги е метнал на калъп всичките-даже баните не са помогнали на смешният султан да не умре от унижението. Румъния и БГ са били винаги една държава , тюрке/ ти даже не си и турчин а гелме някакво

    Коментиран от #66

  • 36 Сръбски историци

    17 10 Отговор

    До коментар #32 от "Къде се слагаш и ти бе,охлюв?!":

    Васални са били дубровник..всичките сте били рая на султана
  • 37 Онзи

    23 5 Отговор
    На факти трябва да им се забрани да пишат на български език!!Трябва да пишат само на онзи от който им идват сребърниците!!
  • 38 Само който е ЗАСПАЛ, неговори за

    18 9 Отговор
    Руска угроза ! Така се намира място в политиката и симпатия на Запад !
  • 39 Дорчо

    19 12 Отговор
    Плюват ги защото са приятели с Русия и Китай и не са велики като българите на три морета и две галактики.
  • 40 Сърбите ВИНАГИ са били по-МЪЖКАРИ

    14 26 Отговор
    От наш Гунчо Ганев , Ганчо Гунчев и Пуйо Пуев !

    Коментиран от #95

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 В ТРУДНИ времена, наш Унуфрий

    12 10 Отговор
    Винаги е скрит в ПЛЕВНЯТА , сред Овците и Козите.
  • 43 А после се пъчи на ПАРАДА в МОСКВА

    9 10 Отговор
    Като Славян и Братушка !
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хехехе

    25 11 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    А на теб ако ти избият цялото семейство,ония-америкснските-,,демократичните" бомби,нима ще обичаш Американците...?!?!
  • 46 Да се срамуваш, да кажеш че си

    19 16 Отговор
    БЪЛГАРИН - днес !
  • 47 Когато "Лодката" у нас се заклати

    11 13 Отговор
    Аз ще премина или на Сръбски или на Русский език ! ПОЗОР пред Господа Бога , да нося на челотоси НЕМОГА ! Тук няма какво свято да защитавам и пазя !
  • 48 Руснак

    19 23 Отговор
    Какви глупости пишат тук! И всичко щото Сърбия е единствената страна на Балканите с национално самосъзнание и реален, а не хартиен суверенитет. И този суверенитет сърбите не искат да променят за членство в ЕС, както негрите правили: златото с мъниста.
  • 49 Кого у нас ще ЗАЩИТАВАШ в окопа ?

    12 4 Отговор
    Парламента или Олигархата ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин днес незвучи ГОРДО !

    17 15 Отговор
    А Срамно, Жалко, Гнусно , Подло и ПОЗОРНО !

    Коментиран от #55

  • 52 dddd

    6 4 Отговор
    не са заради носещи където стъпят миротворните хАмериканци демократи а заради сърбите интересно
  • 53 Що Генерали са в Парламента

    12 10 Отговор
    И в Правителството и при Президента и на 3-ти март , Там на Шипка МЪНКАТ , МЪНКАТ, чупят "стойки" , " разтягат " Ябланишки Локуми и немогат да кажат , че СВОБОДАТА е извоювана не от НАС а от РУСИЯ ! ДА ! Опълченците са наши но те идват от Самара а не нашите "юнаци" скрили се с добитъка в кошара. И крина овес не сме дали за Освобождението ! Ни купа сено , дори и слама !

    Коментиран от #56

  • 54 Всичкокоз

    15 16 Отговор
    Да... руснаците насъскват сърбите а те се правят на ербапи... не щат в ЕС, искат Велика Сърбия и всякакви подобни дивотии. Може да са голи, боси и горди шовинисти ама важното е да продължават политиците им да получават подкупи от руското посолство за да не са в ЕС.
  • 55 Sieg

    12 5 Отговор

    До коментар #51 от "Българин днес незвучи ГОРДО !":

    По скоро ми звучи сякаш имаш големи психични проблеми. Лекувай се, не се давай!

    Коментиран от #75

  • 56 Нътиоо

    10 9 Отговор

    До коментар #53 от "Що Генерали са в Парламента":

    Я кажи, тез същите руснаци ли ни освободиха, дето са са били против Съединението?

    Коментиран от #62, #71

  • 57 Раша

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трите морета":

    Кажи го на цар Симеон!
  • 58 Заявка за Чартърният полет от Германия

    9 4 Отговор

    До коментар #50 от "ПараШут":

    До Москва , за оказване незабавна помощ на " ПАЦИЕНТА " А. Дневалний е НАПРАВЕНА - ДЕН преди той да е заразен или отровен на път за Москва ! ОТ КЪДЕ Дойчето е ЗНАЕЛ за предстоящото му "ОТРАВЯНЕ"? И кой сред "дружките " му е англичанин ? А Скрипал а Литвиненко , а Беризовски а Малазийските деца с полет МН-17 с 290 човека на борда ? А 50 живи ижгогени в Одеса ? А над 10,000 избити у дома в ДОНБАС ? А 30 - Вагнеровци в Минск , а взривовете в Чехия ! А уж се Кръстим, свещи палим и лъжем Господа безСРАМНО !
  • 59 Аналитик плюс

    21 7 Отговор
    Че сърбите са били кофтари спрямо българите - няма съмнение, но че Джуканович е едно черногорско атлантическо мекере - също! Поради близостта с Австро-Унгария, Сърбия губи пълна независимост за кратко = 100-на години. Същото е и с Влахия (Румъния) - там пък от Север с годините се приближава Русия, така че Молдовия е имала нейната постоянна опора. Гърция, в островната си част, винаги е имала поддръжката на Венеция, Генуа и изобщо - Папата. А ние? - сън дълбок.... Има период, през който в Европа дори са забравили, че ни има. Освен Папата - в Ватикана винаги са знаели всичко за християнския свят. И Русия - повелителят на Източното Православие, което ни е съхранило през безкрайните тъмни, робски години

    Коментиран от #64, #70

  • 60 КОНТРАТА

    16 8 Отговор
    Мирът на Балканите го застрашват единствено сороснята и техните верни лакеи които бълват пропаганда срещу Сърбия!
  • 61 Професора

    13 9 Отговор
    Сърбите са 6,5 милиона територията им е достатъчна обаче говедарите имат проблем с Белград зарди приятелството между Сърбия и РФ. Този път руснаците са зад гърба на сърбите и боя ще го ядът говедарите и слугите им!

    Коментиран от #98

  • 62 Ти нямаш право да си вдигаш главата , а

    12 5 Отговор

    До коментар #56 от "Нътиоо":

    Ти дори , жалко нищожество , дори си отваряш устата ! Русия води години ПРЕГОВОРИ Запада , за да се съгласят Русите да дойдат и да ни Освободят ! Дори след Сан Стефано Дойчо Бисмарк ни съсече отново. Червейче си истинко наше " мило, родно, подло, лигаво и долно " ! Руският Княз Батембер даде " ДОБРО" за " СЪЕДИНЕНИЕТО " и веднага бе " ИЗРИТАН какта Княз Черказки и др. Ти заслужава съдбата на червея !
  • 63 100perа

    12 2 Отговор
    Защо ни занимавате с откровенията на шефа на най-голямата в цяла Европа мафия за трафик на нелегални цигари - държавата Черна гора? Нещо, което е официално нееднократно заявявано вот най-пострадалата страна - Италия.
    Сърбите били такива, че онакива! Да, така е, такива са! То пък черногорците да не би да са по-различни от тях?! Ми не, не са. Същата долнопробна стока са и те. Все едно някой да твърди, че косоварите не са албанци.
  • 64 Кой днес а Ангел ?

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Аналитик плюс":

    И къде няма "черни овце"? Ти ли ще ги съдиш ? ДНЕС е час за ОПРЕДЕЛЯНЕ от коя страна на ОКОПА ще застанеш и кого ще браниш !
  • 65 Човек

    12 0 Отговор
    Че то има ли нормален човек да иска Косово с Албанци освен някой попикaн aтлантик?
  • 66 Котьо,

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "КОТарАК":

    какво обясняваш на малоумните мелези-помияри,оставяй ги да се въргалят в нищетата си!

    Коментиран от #69

  • 67 Мислете бе

    14 6 Отговор
    Турските политици размахват турска карта с част от България най -официално из страната им, а тук пак ни хвърлят прах, насъскват и отвличат вниманието нарочно с НЕнатовска Сърбия.
    И гледам тук кълвете като шарани.
  • 68 Моят ориентир е ЯСЕН ! И звучи така :

    12 3 Отговор
    Отче наш ! Слава тебе Господи ! Господи ПОМИЛУЙ ! Слава на Отца и Сина и Светаго Духа ! Звучи на РУСКИ ! Незвучи на немски, нито на английски ! Колко е прото , ясно , очевидно и душевно близко и приятно !
  • 69 КОТарАК

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Котьо,":

    прав си..
  • 70 И аз съм против Официална

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Аналитик плюс":

    България !
  • 71 Змей Горянин

    15 4 Отговор

    До коментар #56 от "Нътиоо":

    Глупавичък си ми ти. Много глупавичък и невеж. Я се разходи до центъра на София поразпитай минувачите къде се намира Храм-Паметникът "Св. Александър Невски". Питай, защото съм сигурен, че безпросветник като теб не знае. Питай защо се казва храм-Паметник и в чия памет е построен от СЪВРЕМЕННИЦИТЕ на тези събития, а не от празноглави тъпа.нари като теб. И дай си труд да прочетеш паметния надпис върху мраморните плочи от двете страни на входа - на РУСКИ и на БЪЛГАРСКИ. Там пише, тъп.анарино жалък, че Храмът е построен в памет на РУСКИТЕ войници, дали живота си за нищожества като теб. Не пише за литовци, поляци, украинци и извънземи от мъглявината Андромеда. Оише за РУСКИ мъже, сражавали се и умирали за теб под знамето на РУСКИЯ император. Пак ти казвам - такава е оценката и това са го написали СЪВРЕМЕННИЦИ на тези събития, а не някакви хермафродити като теб.
  • 72 Сатана

    10 3 Отговор
    След Ирак,Сирия,Афганистан,Иран мишената отново е проруска Сърбия.Вече ми става ясно защо са ни тия снимки на Ф16,ами да бомбардираме Сърбия.Стига да има кой да ги кара и да са налични.
  • 73 БЪЛГАРИН

    7 1 Отговор
    Стига братоубийствени войни! В името на Исус спрете се сатанисти изчезнете в дън земя!!!

    Коментиран от #80

  • 74 Пръц

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Софиянец":

    Селски, голем го вадиш,ама мек !
  • 75 Ти лекар ли си или врачка

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Sieg":

    Само дето диагноза не ми даде , таблетки непредписа и назначение не отдаде. Мурджо , стой си кротко на синджира и лай, както стопанина ти е определил . Иначе гладен ще останеш. Ние те съжаляваме и разбираме съдбата и животати , на долна хътка , но ти сам си се решил на това . Вина за това аз нямам ! Ти трябва само да продължаваш да лаеш !
  • 76 ИСТИНАТА за нашата История е

    6 2 Отговор
    Страшна, ужасна, унизителна и ПОЗОРНА ! Затова тя е стриктно скрита и недостъпна за обществото ! И днес не всичко на людете по пазара , стадиона и тротоаря всичко им се казва ! Подава им се само онова което да послужи за постигане на целите от намиращитесе във ВЛАСТТА ! Народа е НЕВЕЖ ! Затова и образованието се казва " СРЕДНО !" - колкото да не е без ХИЧ !
  • 77 Свисти се ти

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Свестете си":

    В 1875г., още не е имало България с която сърбите да воюват...нещо историята не ти е сила..
  • 78 Туй че ни казват " Господа" ми напомня

    4 3 Отговор
    За филма " Господин за ЕДИН Ден !" Ти сам се виждаш , що за господин си пред огледалото , когато се бръснеш. Що за Господа сме кога проиш стотинките и събираш бутилките ! Що за Господа сме щом незнаеш що е СПА, зъболекар, бръснар, шивач, фризьор, манекюр, масаж, педикюр, неделен ресторант, летен , зимен курорт, минерални бани ! Ти си " ГОСПОДИН за Един Ден " само в ИЗБОРНИЯ ДЕН ! Пуснеш ли Бюлетината ти си " Но Боди " НИКОЙ - демек !
  • 79 И искаш да ходя в ОКОПА

    0 1 Отговор
    Да защитавам ТЯХ ? Извинявай , че се видяхме !
  • 80 Змей Горянин

    8 4 Отговор

    До коментар #73 от "БЪЛГАРИН":

    Около два милиона кретена НЕ са ми братя. Иде реч за оная пасмина, дето определя себе си като "демократи", "антикомунисти" и русофоби. Нали те твърдят, че интересите на братска Америка, още по-братска Турция и Западна Европа са по-важни от интересите на България. С тия два милиона келеши нямам общ път. Дистанцията помежду ни е горе долу колкото от тук до Големия Магеланов облак. А това е много далече. Горе долу толкова е и разликата помежду ни от морален, нравствен и етичен характер. И тази разлика не е в тяхна полза. За интелектуалните им заложби, пък да не говорим - при тях нещата са отчайващи.

    Коментиран от #82

  • 81 Българин да се наричам !

    1 12 Отговор
    Пълна СКРЪБ и БОЛКА е за мен ! А за теб ?

    Коментиран от #94

  • 82 Ами твойта е лесна

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Змей Горянин":

    Чемодан вокзал и Магадан.....що се мъчиш тук в омразната Европа 🤣🤣😜

    Коментиран от #83

  • 83 Ти притежаваш съдбата на насекомо

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ами твойта е лесна":

    ЕДНОДНЕВКА ! Шоуто ЕС и Заеми от Брюксел са вече ИСТОРИЯ ! Настъпва Нощеншя МРАК и вие скъпи, ще питате къде се/ът Гладните ! Насекомо и разум ?! САЩ е с 20% тна ИНФЛАЦИЯ а това е КРАХ !

    Коментиран от #87

  • 84 IgorTs

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Чичо Митко":

    Първите две машини са Милош БОВ М16.
    Третата машина е Застава НТВ.
  • 85 Войни, Разкош , Разложение и Разврат е

    2 0 Отговор
    Типичната картина преди КРАХА на всяка една ИМПЕРИЯ !
  • 86 Анонимен

    12 4 Отговор
    Хак им е на сърбите! Създадоха изкуствената македонска нация, за да я отделят от България, но им се върна с черногорската нация, които са си чисти сърби. А иначе Джуканович е абсолютно прав за заплахата от Велика Сърбия, която още е в главите на управляващите в Белград. Сами виждате как Вучич умело придърпва Македония и Албания, как въоръжава армията си. Направо страх ме хваща.
  • 87 Змей Горянин

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "Ти притежаваш съдбата на насекомо":

    Абсолютно прав си, но за съжаление той е интелектуален кастрат и не е в състояние да те разбере. Добре си му е да живее в мизерията и руините на Содом и Гомор, които постигнахме с помощта и внушенията на любимата му Америка. Не му съчуствай.

    Коментиран от #88

  • 88 Свети Георги

    1 3 Отговор

    До коментар #87 от "Змей Горянин":

    искам да те напълня със слама

    Коментиран от #91

  • 89 Анте Павлич

    5 1 Отговор
    по 5 на нож !!!
  • 90 анихилирай русофила

    2 2 Отговор
    шумадиеца да нэма брат !
  • 91 Змей Горянин

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Свети Георги":

    По-полека, за не паднеш от коня и да не се набодеш на копието.

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 1234

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "Србин":

    Сърбите сте презряни, 4млн.сърби в югосбирщината малтретирахте 8млн други народности, цял свят ви знае като юго убийци съдени в Хага, долни сте, ламтеж все за чужда земя, връщайте западните покрайнини, некадърници, сами никога нищо не сте отвоювали, на Балканите сте с позволение, понеже са ви ползвали за плячкосване на Римската империя, глупако

    Коментиран от #113

  • 94 1234

    7 2 Отговор

    До коментар #81 от "Българин да се наричам !":

    Наричай се сърбин тогава, да ти стане добре, смешкооо
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Землянин

    1 0 Отговор
    По-скоро в опасност е психическото здраве на този индивид. Няма как ЕС и Турция да позволят конфликт на балканите поради чисти икономически причини.
  • 97 100

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "ПараШут":

    Братята сърби, дето ни взеха Македония и братята руси, дето ни обявиха война 44 г. и ни окупираха и натресоха комунизъм. ;)
  • 98 русофилче

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Професора":

    Те и 90-те години имаха зад гърба руснаците, ама "говедарите" им го набиха на 3 ката!?
    Хахаха!
  • 99 русофилче

    6 3 Отговор
    До всички сръбски и руски лизачи!
    Лакеи, срам ме е, че имате български паспорти (повечето).
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Денис, спираш с Русия, почваш да лъжеш

    5 1 Отговор
    И маниполираш за Сърбия! Какво мислил Вучич, какво щял да каже, какво щял да направи!! Ставаш банален и Досаден!!
  • 102 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Както при всяка козяшка статия, предателите кириякстефчоffци както винаги започнаха да плюят срещу православните ни славянски братя сърби и руси. 😀 🤣
  • 103 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Србин":

    Ясно, че не си сърбин, миришеш на козяшко !

    Турче ли си, циганче ли си...?
  • 104 Адвокат

    2 3 Отговор
    Русия е нашият Освободител. Сърбия е под въпрос. Америка е ситуативен господар. Турция е вечната заплаха. Балансът е нелек и няма еднозначни решения. Но все пак ние да си държим за Русия. А русофобите ги чака Белене.
  • 105 Олга

    4 5 Отговор
    Резултатът е печален и е постигнат чрез бомбардиране на част от Европа (Югославия): разделили Балкани на някакви незначещи микро дъжавички, които се джавкат помежду си, но това е добре - те са по-лесно управляеми с камшика на САЩ. С гордата, силната и развитата православна Югославия, която не согласна да лежи под клиента, би било трудно.

    Коментиран от #106, #107, #114

  • 106 нато пауър

    4 3 Отговор

    До коментар #105 от "Олга":

    А руските империалисти не разделят нищо, така ли?
  • 107 нато пауър

    5 2 Отговор

    До коментар #105 от "Олга":

    Толкова беше горда Югославия, че всички сърби ходиха да работят на Запад!!!!
    Освен това сърбите никога не са били под руска окупация, както българите!
    Тито защити Югославия от Сталин и не въведоха соц модела в пълния му вид, за това сега има какво да ядат и имат селско стопанство!

    Коментиран от #111, #116

  • 108 нато пауър

    4 0 Отговор
    Сърбите НЕ обичат толкова руснаците, има военни сили в Сърбия, които получават пари от Русия и мечтаят за Велика Сърбия, но ще си останат само с мечтите!
  • 109 Кочо

    3 0 Отговор
    Още една война на Сърболяка, и на картата ще я изнасят горе в ляво
  • 110 1488 хайл

    2 0 Отговор
    За сърбите и руснаците има само едно решение, окончателното!
  • 111 Олга

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "нато пауър":

    Специално за теб, ако си вчера се излюпил, не си
    ориентиран и не знаеш какво било и какво става и не си наясно какво е окупация.
    “Монитор” 14 май 2002 г. Интервю на Костадин Чакъров от апарата на Живков (починал преди няколко одини).
    ”Брежнев ни даде изключителен статут - стотици
    милиони долари ежегодна безвъзмездна помощ.И до ден днешен България живее благодарение на индустриалната база изградена от ежегодни доставки - милиони тонове черни и цветни менали,11 млн.т. нефт, целулоза, хартия, каучук и т.н. да не говорим за необятен пазар на нашата продукция.”
  • 112 Иван

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Гъдю":

    Сърбите се освобождават от турско робство малко след българите и забележи, без руска помощ, разчитайки само на техните си революционни комитети. Кога са сърбите са били васали на българите? Във филма,, Предречено от Пагане"напривер жупан Мутимир си общува на равни , приятелски начала с нашите ханове.

    Коментиран от #121

  • 113 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "1234":

    Ако 4 милиона сърби са мартретирали 8 милиона други националности, този факт говори, че 8-те милиона са били меки Мари и само са хленчили. Така де, да имаш два пъти числен превес и само да хленчиш. Но истината е съвсем друга. Имам познат от село Бабушница до Пирот. Учил си е по социализма в българско училище и никой не го е притеснявал. Рецитира ми даже стихотворения на Ботев, които са ги задължавали да учат на изуст.
  • 114 Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Олга":

    Сещам се за един научен експеримент с мравки. В един буркан се пускат червени и черни мравки. Нищо не се случва,съжителствуват си спокойно. Когато, обаче, буркан се разтресе, почва се голяма възбуда и война между двата цвята мравки. Посланието е ясно, винаги да обръщаме поглед към оная сила или сили, които тресат буркана на Балканите.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "нато пауър":

    Югославия имаше военен и икономически неутралитет. Нито в НАТО, нито във Варшавския договор. Четвърта в Европа по сила армия. Това не е ли повод за гордост? И какво лошо има хората да ходят да работят където си искат?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 В.В.П.

    0 2 Отговор
    Този път ,Путин и зРФ,са зад Сърбия..Трябва ,да се говори и пипа ,внимателно..!!.Косово и Черна гора са квазидържсви ..Уродлива държавност.
  • 120 Денис Д

    3 0 Отговор
    Кой"българин"-мужик разреши С400 да премине през България за Сърбия?КОЙ?
    КОЙ разреши газопровода за Сърбия?секс за него!!!
  • 121 100perа

    0 2 Отговор

    До коментар #112 от "Иван":

    Вземи прочети малко историята. Напр. за Белградската легия на Раковски. Или Берлинския договор. Да, да - оня същия. Ще видиш там доста неща за Сърбия. Напр. че е независима дължава. Това за което говориш (реално 1912 г.) са части от територията на Сърбия. Но също толкова реално е, че де факто, Сърбия е независима още от 1804 г...
  • 122 Аларих

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Свестете си":

    1885 г.
  • 123 Кумчо Вълчо

    3 0 Отговор
    Само можем да завиждаме на сърбите , а не да ги плюем. Кой български политик е споменал за Велика България Всички политици са плевнювци ,а боко ходи да се подмазва на Ердоган
  • 124 Обективен

    1 0 Отговор
    Ще има ли български политик,който да постави въпроса за връщане на западните покрайнини? Православна Сърбия винаги е осъществявала геноцид над българите, попаднали в техните граници. Да не забравяме и как е предаден на Сърбия българския град Ниш!
  • 125 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "АБВ":

    Време е да мааме кючеци на сваления стелт 🥳🥳🥳
  • 126 И аз изчук@х една сръбкиня

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    Точка за България! 😎
Новини по държави: