Last news in Fakti

14 Септември, 2021 08:53 3 329 59

Асад е отишъл в Москва

  • башар асад-
  • сирия-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • москва

Путин е поздравил Асад за победата му на президентските избори, на които нямаше независими наблюдатели

Президентът на Русия Владимир Путин се е срещнал с президента на Сирия Башар Асад, предадоха световните агенции. Срещата е била вчера в руската столица Москва, обяви Кремъл, предаде БТА.

По време на нея Путин е поздравил Асад за победата му на сирийските президентски избори. Той също така е казал, че чуждите сили, които са били разположени в Сирия, без да има решение на ООН за това, са пречка за консолидирането на страната. Путин е определил присъствието на тези чужди въоръжени сили в отделни части от територията на Сирия като явно противоречие на международното право.

"Това не ви дава възможност да положите максимални усилия за консолидация на страната и за придвижването напред по пътя на нейното възстановяване с такива темпове, които биха били възможни, ако цялата територия беше консолидирана от законното правителство", е заявил Путин. Руският президент е подчертал пред Асад, че редица страни влияят деструктивно на провеждането на политически процеси в Сирия.

Путин обаче е заявил пред Асад, че властите на Сирия сега контролират 90 процента от територията на страната. Това е станало възможно чрез съвместните усилия на Сирия и Русия срещу терористите, понесли сериозни и значителни щети. Руският президент е изразил надежда, че със съвместни усилия ще може да се помогне на народа на Сирия да си стъпи на крака и да се съдейства за възстановяването на икономиката, социалната сфера и здравеопазването на страната. Путин е казал още, че Асад прави много за диалога с политическите си опоненти. От своя страна Асад е благодарил на Путин за това, че Русия съдейства на Сирия в борбата с коронавируса и че оказва друга помощ на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    6 75 Отговор
    Двамата са се поздравили един други хахаха.... Поздравлаю тебе товариш милиционерь с победом предрешение "избором"

    Коментиран от #3, #4, #39

  • 2 Антимилиционер

    7 73 Отговор
    Руснака не може да живее и диша без нискочел милиционер да му дава наклон. Нация от милиционери и старшини.

    Коментиран от #6, #29, #34, #40

  • 3 ъъъх

    51 4 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    ъъъх ! Завиждаш ми се вижда ! Нежен си , женствен !
  • 4 хамсал

    45 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Ти да беше гласувал за идилците! Кво ми ревеш сега?
  • 5 Демокрация по съветски

    6 47 Отговор
    Избори без други участници

    Коментиран от #28

  • 6 учуден

    39 4 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    доста рано днес си се надрусал ! Няма ли да работиш ? Или троленето тук ти е работата

    Коментиран от #10

  • 7 Честна пионерска

    4 39 Отговор
    Важното е, че са провели "избори" хахахахахха хахаххахахахахаха хахахахха
  • 8 Хахах

    6 17 Отговор
    Поздравлаю
  • 9 Наблюдател

    54 4 Отговор
    Много ви е яд, че се провали планът на Щатите да окупират Сирия.

    Можеше освен оръжие да изпратим и български военни, да помагат на американските терористи, ама на никой не му стиска да вече да ходи да мре за господарите от Вашингтон

    Коментиран от #11

  • 10 Батериите на вибриращият му приятел

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "учуден":

    са паднали, та е леко поизнервен

    Коментиран от #12

  • 11 watchman

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    за тебе не е късно хъ хъ хъ
  • 12 Хилти

    0 11 Отговор

    До коментар #10 от "Батериите на вибриращият му приятел":

    моа та изкъртя ако искъш

    Коментиран от #15, #25

  • 13 Демокрация хахахаха

    0 5 Отговор
    Хахахаа
  • 14 Антитрол

    36 2 Отговор
    Горките соросоидни тролчета - плачат че Сирия не я управляват джихадистите от Ислямска Държава. Друго си е и Сирия да стане "ислямски халифат" като Афганистан нали - тогава и помощи ще им пращаме даже.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахахха

    3 26 Отговор
    Кой друг да поздрави ботоксовия г ном за "изборите", освен Асад?

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Руска демокрация

    1 21 Отговор
    Днес се чака поздравление в Кремъл и от Мадуро.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Реалист

    38 2 Отговор
    Каквото и да си говорим Русия победи в Сирия безапелационно. Докато в Афганистан 50 хиляди брадати размазаха 300 000 армия въоражена за милиарди без нито един изстрел. От това победители ще са отново Русия и Китай. Ние пак сме прецакани, защото отново сме съюзници на загубилите
  • 21 БСП на Бунището

    2 23 Отговор

    До коментар #17 от "Хахахха":

    Нашия летец - президент поздрави ли Асад ???Може да му връчи и орден Стара планина за заслуги към Мира , Демокрацията и братските взаимоотношения между Народите.
  • 22 док

    23 1 Отговор
    Асад може да ходи където си ще. Има пари,билети,имунитет. Има си и красива Асадка.
  • 23 Евротитан

    27 0 Отговор
    Сирия е поредната изгубена война за НАТОриканците.
    Само не знаем сега т.нар. "победа в Либия" как да я броим, като огромен успех за западната демокрация, или не съвсем успех, даже пак загуба?

    Бомби сеят демокрация - време е и София да бъде демократизирана с някоя "приятелска бомбардировчица". Онова в Горна баня беше доста некадърно, но виж на Шабла се получи точно.
  • 24 бий краварите

    27 0 Отговор
    Ясно,скоро пак ще има говежди резил нейде из арабските пустини.Ама те,натовците,вече свикнаха да са първи клиенти на Император Владимир.
  • 25 Ае НЕМА нужда

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хилти":

    МаМичкатати вече миГоиздуха сутринта
  • 26 Страхливец

    10 10 Отговор
    Сирия е разидинена държава а Путин не му се занимава да я обединява. Важно му е базите. Чака да си тръгнат САЩ които рано или късно ще го направят. Проблема е с другата част под робството на Турция. Путин явно го е страх да си развали отношенията с тях. А всички знаем където е Турция там са Алкайда и ИДИЛ. Така че Идлиб и северна Сирия остават под контрола на джихадистите и ако Путин си замине за една седмица ще се повтори Афганистан.

    Коментиран от #30

  • 27 Близкоизточна забава

    3 12 Отговор
    Отива да проси долари като добрият приятел лукашенко..
  • 28 Хи их хи

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Демокрация по съветски":

    Аха точно както избраха Каскета!
  • 29 Ами не бе

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    И точно ти ли го казваш това за руснаците-които за разлика от теб винаги са си решавали проблемите-а не са чакали някой да ги освободи...И с монголите и с татарите и с шведите и с турците и с японците и с германците...Руснака можеш да го обвиняваш в много грехове-няма безгрешен народ--но руският народ никога не е живял на колене и винаг САМ е решавал съдбата си...Та не пиши плоски глупости и простотииии

    Коментиран от #31

  • 30 Интересно защо

    4 18 Отговор

    До коментар #26 от "Страхливец":

    Половината сирийци са избягали при "поробителя" Турция, а никой не е избягал при "освободителя" Русия. Дори ти пращаш женската си рода на пазара в Одрин, а не в Крим...🤣🤣🤣

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Интересно защо

    1 11 Отговор

    До коментар #29 от "Ами не бе":

    Ал.Невски тогава приема исляма хаха
  • 32 Аналитик плюс

    15 0 Отговор
    В началото на "арабската пролет" в Сирия (2011), Британският Премиер, Дейвид Камерън, ентусиасиазирано обясняваше в Британския Парламент, че са поканени от носителят на Нобелова награда за Мир, Барак Обама, да вземт участие в детронирането на Диктатора Асад и установяване на Демокрация в Сирия. След победата на Демокрациите в Ирак, Афганистан и Либия, наред беше Сирия. После оставаше само Иран. Да, но (не)изненадващо Британските парламентаристи вече се бяха наситили на авантюризма на предходния Премиер, Тони Блеър (пуделът на Буш), и гласуваха резолюция против намеса в Сирия. Това, до голяма степен, разедини атлантиците в Европа и САЩ останаха сами в борбата за Демокрация в Сирия. Независимо от това, след 4 години война с Ислямска Държава (сирийските демократи постепенно се превърнаха в ислямисти), правителствените сили на Асад бяха изтласкани "до стената". Изумително беше как ислямистите, пристигайки организирано отвсякъде успяха да създадат такава мощна армия. Само военната намеса на Русия през есента на 2015 спаси про-светският режим на Асад от пълна гибел. Днес Западът е безкрайно сърдит на Асад, че не се оттегли - не признават изборите и са наложили пълно ембарго на Сирия. Затова пък мнозинството от сирийците боготворят Асад, че не избяга в трудните моменти, а намери сили и решение да избави Сирия от лапите на ислямския фундаментализъм. Държавата трудно се възстановява при тези противоречиви условия

    Коментиран от #36

  • 33 Сирия

    6 7 Отговор

    До коментар #30 от "Интересно защо":

    Като има война къде да бягат в Израел ли? Има много Сирийци в Йордания, Ирак и Ливан. Турция унищожи Сирия, и в момента стандарта в Турция е по-голям от този в Сирия. Това не променя факта че Турция снабдява с оръжие Алкайда и ИДИЛ. В момента те се намират само в Идлиб и северна Сирия граничеща с Турция и от там получават логистика. Те просто чакат както и Талианите чакаха Русия да си тръгне да тръгнат в настъпление. Всичко е въпрос на време кой ще си тръгне първи Путин или Ердоган. Ако Ердоган надживее Путин Сирия ще се разпадне.

    Коментиран от #41, #48

  • 34 Бацо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Най-добре да предложим стъчо за главен милиционер
  • 35 Коректор

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Интересно защо":

    Не "сирийците" а Идилците бягат в Турция, защото Турция и Саш ги създадоха !

    За съжаление, българите нямаме пари екскурзии до Русия и пазаруване там. Заплатите ни са килкото за турско пазаруване.

    Коментиран от #37, #43, #44, #47

  • 36 Англия

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Аналитик плюс":

    Всичко е вярно освен за Англия. В Сирия имаше Английски и Френски войски и мисля и в момента има.

    Коментиран от #38

  • 37 Път

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Коректор":

    Средната заплата на България, Русия и Турция е сърезмерима с малка разлика. Обаче Бургас-Одрин е 100 км а Москва е незнам си колко.

    Коментиран от #42

  • 38 Аналитик плюс

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Англия":

    Френски да, но не английски. Камерън много искаше да участвуват, но Парламентът го блокира. Англичаните разсъждаваха както обикновено анти-френски: Сирия е бивша френска колония - те да се оправят.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ДЖО

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    ТЕЖКО ЧУВСТВО ЗА МАЛОЦЕННОСТ
  • 41 При "освободителя"

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "Сирия":

    Защо не бягат беше въпросът 🤣🤣🤣🤣
  • 42 Значи от Москва до Истанбул

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Път":

    Е по-близо отколкото от София до Крим. Защото много руснаци ходят в Истанбул, ама никой българин не ходи в Крим. Що така 🤣🤣🤣

    Коментиран от #45

  • 43 11млн сирийци избягаха от Асад

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Коректор":

    Всичките ли са идилци?
  • 44 11млн сирийци избягаха от Асад

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Коректор":

    Всичките ли са идилци?

    Коментиран от #46

  • 45 Път

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Значи от Москва до Истанбул":

    Е много ясно ти откъде падаш, знаеш ли колко полета има Москва-Истанбул и колко струват?
    Я се пробвай ти да отидеш до Крим мисия невъзможна!!!!

    Коментиран от #56

  • 46 Война

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "11млн сирийци избягаха от Асад":

    Не са 11 млн. и когато има война хората бягат! И не прекосяват цялата страна тези от север отиват в Турция и по-точно в Хатай което си е Сирия дефакто. Иначе посочи ми една държава в която има война и хората не бягат? Въпроса е кой запали войната и отговора е ясен Катар с тяхната Алджазиира, Турция и с любезното съдействие на САЩ.

    Коментиран от #54, #55

  • 47 6964

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "Коректор":

    Е кой ходи на екскурзия в Русия бе пичага ? :D .Колкото някой би искал да отиде на екскурзия до Сирия или Ирак ,толкова някой би отишъл и в Русия.Това за заплатите дето си го написал ,също е една глупост,защото руснаците взимат по-малки заплати от нас.

    Коментиран от #49, #51

  • 48 Казуар

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Сирия":

    Електропроводите в Идлиб и северна Сирия са свързани с Турция.
  • 49 Изкуствовед

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "6964":

    Глупости, веднага бих отишъл в Петерсбург да разгледам Ермитажа, Руския музей с платна на Айвазовски и Петродворец, а в Москва Пушкин мусея и Архангелское (край Москва). Не ставай елементарен!
  • 50 Землянин

    2 4 Отговор
    Най-забавното за Сирия ще се види до няколко години. Турците яко строят в северната част - пътища, училища, болници и фирми, а Русия още се чуди как да държи Асад жив. Та познайте с колко граждани ще остане Асад в най-скоро време.

    Коментиран от #52

  • 51 Ниво

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "6964":

    Писал съм на едно ниво!!!! +-50 долара не е такова значение, в Турция заплатите са още по ниски и от Русия и България!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 И защо бягат при тоя който уж подпали

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Война":

    Войната, а не бягат при тоя който уж ги освобождава?

    Коментиран от #57

  • 55 Хатай било Сирия???

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Война":

    По-нататък нямаше смисъл да чета 🤣🤣🤣

    Коментиран от #58

  • 56 Е болен сидеров

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Път":

    Как ходи всяка година ?!?!
  • 57 Европа

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "И защо бягат при тоя който уж подпали":

    Защото крайната цел не е Турция затова.
  • 58 Хатай

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Хатай било Сирия???":

    Да в Хатай живеят Араби и беше незаконно анексирана както Северен Кипър. Ти от къде падаш?
  • 59 Слабоумни същества .

    1 0 Отговор
    Асад vs идил, джабхат ан нусра и още десетки терористични организации . По " свободните " наши медии наричани опозиция vs злодея ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания