14 Септември, 2021 09:11 6 419 8

Лоши новини за летище „Хийтроу“

  • хийтроу-
  • летище-
  • лондон-
  • великобритания-
  • самолет-
  • пътници-
  • коронавирус

Причина е пандемията от COVID-19

Лоши новини за летище „Хийтроу“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лондонското „Хийтроу“ падна до десето място в списъка на най-натоварените летища в Европа, който оглавяваше преди началото на пандемията от COVID-19, съобщава британският вестник The Times, цитиран от агенция "Фокус".

През август тази година на „Хийтроу“ са обслужени само 19,5 хиляди полета. Рекордът по този показател е поставен от амстердамското летище „Схипхол“, обслужило 33 хиляди полета. Десетте най-натоварени летища в Европа тези в Анталия, Атина, Барселона, Мадрид, Майорка, Истанбул и Франкфурт на Майн, както и парижкото „Шарл де Гол“.

Пътническият трафик в „Хийтроу“ достигна 2,2 милиона миналия месец, най-високият от пролетта на 2020 г., но само 29% от нивото от август 2019 г. Както отбелязва изданието, повечето летища в Европа сега се разрастват по-бързо от лондонското. Една от причините за бавното връщане към предишните стойности са по-строгите правила за влизане във Великобритания в сравнение с други европейски страни. Администрацията на въздушното пристанище призовава правителството да ги опрости, като премахне някои от настоящите ограничения на коронавирус, включително изискването да се прави PCR анализ за COVID-19 два пъти след влизане в страната, което се прилага дори за напълно ваксинирани пътници.

Според съобщения на британските медии, кабинетът в Лондон наистина планира да въведе редица изключения и да опрости разделянето на държавите на три категории в съответствие с нивото на разпространение на новите щамове на вируса. Червеният списък на страните, пристигащи от които трябва да прекарат 10 дни под карантина за своя сметка, също може да бъде значително съкратен. В момента той включва повече от 60 държави и територии. Очаква се премиерът на страната Борис Джонсън да обяви новите правила в рамките на деня.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    4 3 Отговор
    А аз си мислех,че Баце ще разпореди да го ремонтираме и да реже лентички с ножицата.

    Коментиран от #4

  • 2 100

    7 0 Отговор
    Брекзит и Ковид ще му видят сметката.
  • 3 Госあ

    3 1 Отговор
    “ включително изискването да се прави PCR анализ за COVID-19 два пъти след влизане в страната, което се прилага дори за напълно ваксинирани пътници.” това за Англия при всички ваксинирани ! Вчера беше отразен и коментар на Борис Джонсън, че ако е необходимо пак ще има локдаун, а нашия фатмак и протежетата му от америка за България , какво по точно правят ?!!!
  • 4 Пипи

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "покруса":

    Всичко друго но не и мислене протича в главата ти.
  • 5 БГ Бизнесмен

    3 1 Отговор
    Ех ако беше Костов да ми го продаде за 1 паунд! Или ББ да ми го даде на концесия за 1 млн, но с гратисен период 30 години...
    Колко ферарита и колко яхти ще си купя...
    И колко работни места ще отворя за работници... за бране на старо джилезу!
    Пък после след 30 год. - я камилата, я камиларя!
  • 6 покруса

    1 0 Отговор
    И при теб е така. Преди "но" се пише запетая.
  • 7 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор
    ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА Е ТОЗИ КОВИД ! ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА ЧОВЕЧЕСТВОТО СЪЖИТЕЛСТВА С БАЦИЛИ,БАКТЕРИИ,МИКРОБИ,ВИРУСИ,НО НИКОГА СВЕТА НЕ Е БИЛ ЗАТВАРЯН И С ТАКИВА ЧУДОВИЩНИ ОГРАНИЧЕНИЯ..И ВОЙНИ Е ИМАЛО,ЧУМА,ХОЛЕРА,ЕБОЛА,СПИН..СЕГА ЗАЩО И ВАКСИНИРАНИТЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ И ПОДЛЕЖАТ НА КАРАНТИНА?! ТОЗИ ПРЕПАРАТ ИЗОБЩО ПРЕДПАЗВА ЛИ И ВАКСИНА ЛИ Е ?!
  • 8 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ ПРЕГЛЕДИ,ИЗСЛЕДВАНИЯ,ТЕСТОВЕ ДА БЪДАТ БЕЗПЛАТНИ,ПОГРЕБЕНИЯТА НА ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД ДА СА ЗА СМЕТКА НА ХАЗНАТА,КАКТО СА ВАКСИНИТЕ/КОГАТО СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ/МАСКИТЕ-СЪЩО.ПО ТОЗИ НАЧИН ПРАВИТЕЛСТВАТА ЩЕ ДОКАЖАТ,ЧЕ СЕ ГРИЖАТ РЕАЛНО ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА И МНОГО ЩЕ ВНИМАВАТ С "ДИАГНОЗА И СТАТИСТИКА" И ВАРИАЦИИ НА ТЕМА КОВИД.БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ-БЮДЖЕТА СЕ ФОРМИРА И ХАЗНАТА СЕ ПЪЛНИ ОТ РАБОТЕЩИ И ЖИВИ ХОРА !!!
Новини по държави: