2 55835

Китай защити Русия пред САЩ

 • китай-
 • сащ-
 • русия

Подкрепя свободните руски избори

Китай защити Русия пред САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опитите на САЩ да влияят във вътрешните работи на Русия са неприемливи. Това обяви представителят на китайското външно министерство Жао Лидзян, цитиран от ТАСС.

Посочва се, че парламентарните избори в Русия са въпрос, който е само работа на страната. Външни влияние не трябва да бъде приемано.

Китайски представители поддържат тази идея. Припомнят, че тяхната страната е близък партньор на Русия.

Американският посланик беше привикан в руското външно министерство през миналата седмица. Там Джон Съливан разговаря с руски дипломати.

Представени му бяха доказателства за дипломатически нарушения. Визират се и действия на големи американски компании.

Русия настоява САЩ да обещае, че няма да приема роля в руските избори.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Kcaniba

  25 7 Отговор
  сороснята е в траур!!! Китайски Сибир скоши на фащ заради мужиците!!

  Коментиран от #4

 • 2 ТаУмВзе

  28 6 Отговор
  Резко се вдигат акциите на корпорации, които произвеждат памперси!

  Коментиран от #5

 • 3 Пакта

  11 14 Отговор
  Вече е налице съвременна версия на Пакта Рибентроп-Молотов. В тази версия Русия играе ролята на Рибентроп, а Китай ролята на Молотов.

  Коментиран от #33

 • 4 Верваш ли си

  10 35 Отговор

  До коментар #1 от "Kcaniba":

  Сибир до 30 г. ще бъде завладян от Китай, а тъпите тролове на Факти отдавна няма да ги има.

  Коментиран от #10, #15

 • 5 Хаха

  8 12 Отговор

  До коментар #2 от "ТаУмВзе":

  Фабриката за тролове е удвоила капацитета си.

  Коментиран от #9

 • 6 Скорпи

  2 7 Отговор
  Какво няма да ги защитава,и те са като техните.....

 • 7 те така

  30 4 Отговор
  Гeoрги Мaркoв: Зaпaдът e нeмoрaлeн, крeпocт нa бeздaриeтo и пocрeдcтвeнocттa !!! …..Aкo кoмунизмът някoгa дoйдe нa Зaпaд, увeрявaм тe, чe тeхнитe диктaтури щe бъдaт дaлeч пo-oтврaтитeлни oт нaшитe – изтoчнитe. Нo aкo нe дoйдe, причинaтa зa тoвa щe бъдe, чe тeхнитe oбщecтвeни фoрми ca пo-cъвършeнo нeмoрaлни и пo-coлидни укрeплeния зa пocрeдcтвeнocттa и бeздaриeтo, ocнoвитe нa нecпрaвeдливocттa ca мнoгo пo-дълбoки. /пиcмo дo Д.Бoчeв oт 1977 г./ ….Нo я ce oпитaй дa изкaжeш мнeниe в „нeзaвиcимия” вecтник ТAЙМC, или в нeзaвиcимoтo Би Би Cи? Имaш мнoгo здрaвe oт прoбитaтa шaпкa нa дeмoкрaциятa. Гeoрги Мaркoв
 • 8 Орел

  6 18 Отговор
  А Чайната, да спре да се меси в делата на Тайван.

  Коментиран от #11, #28

 • 9 Присмехулник

  5 5 Отговор

  До коментар #5 от "Хаха":

  Не се хаби,този...няма оправяне....дребни душици...
 • 10 Само питам

  24 5 Отговор

  До коментар #4 от "Верваш ли си":

  Китайците може и да отидат в Сибир , ама краварите къде ще ходят ? Както върви ги чака нова гражданска война. Да не се наложи да съжителстват с Китайците.
 • 11 мамулчо

  27 3 Отговор

  До коментар #8 от "Орел":

  Тайван си е Китайска провинция.

  Коментиран от #18

 • 12 сещай се

  25 6 Отговор
  Китай подсещат САЩ , че са плътно до Русия ...в случай , че решат да “защитят“ Украйна или си намерят друг повод за военна намеса .

  Коментиран от #31, #34

 • 13 будна ера

  16 1 Отговор
  Руският паметник, за който се мълчи: Точно срещу Статуята на Свободата !!! Подарък от руския народ: Мемориалът на 9/11(Сълзата на скръбта) се намира в Ню Йорк, в Байон, Ню Джърси , точно срещу Статуята на свободата, но все още не чуваме нищо за това. Това е прекрасен паметник, висок 100 фута, подарен на САЩ от народа на Русия през 2006 г. В памет на всички, които са загубили живота си във фаталния ден — 11 септември 2001 г. Фасадата на паметника символизира двете кули, а голямата затворена между тях сълзи, показва сълзите на целия свят на този ден. Може би това е нещо, което трябва да се знае.
 • 14 какво става

  20 1 Отговор
  Китай и Русия укрепват Шанхайската организация на сътрудничество (ШОС), за да вдигнат нивото на своето противопоставяне със САЩ. Към техните несъмнени успехи може да се отнесе въвличането на Иран в дейността на ШОС. Известен японски политолог се оплаква, че Япония се е превърнала в държава, изцяло зависима от САЩ и не иска да стане независима. Тя е ненадежден съюзник. Японските сили за самоотбрана са група чиновници без боен опит. Как може такава Япония да оглави поход срещу Китай и Русия в Азия
 • 15 Kcaniba

  4 8 Отговор

  До коментар #4 от "Верваш ли си":

  Е па не ли е китайски от 30 години!?!? След 30 години очаквам Сибирския Китай да граничи с Куба!
 • 16 чудна работа

  10 2 Отговор
  Какво става с богатия краварник ? ......проблемът с липсата на храна за децата се изостря, съобщава CBS News, позовавайки се на Министерството на земеделието на САЩ??? ЕМИЛИ ЕНГЕЛХАРД, управляващ директор по изследванията във Feeding America: Отчитайки това, което наблюдавахме през 2020 година, когато имаше по няколко мили опашка за безплатно столово хранене и пред благотворителните хранителни фондации, когато хората губеха работата си, безработицата растеше, децата не можеха да ходят на училище, очаквахме да видим реален рязък прираст на недостиг на храна.... .......проблемът с недостига на храна наистина се е влошил. Така че, според нашите данни, сред чернокожите, всеки четвърти усеща този недостиг, сред латиноамериканците — всеки пети, а сред децата, както вече споменахте, всеки шести
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 Орел

  3 15 Отговор

  До коментар #11 от "мамулчо":

  Тайван е Република Китай. Истинският Китай. КНР е територия узурпирана комунягите.

  Коментиран от #19

 • 19 сладуран

  11 2 Отговор

  До коментар #18 от "Орел":

  Като Тайван е истинския Китай , защо го няма в ООН ?

  Коментиран от #20

 • 20 Орел

  3 13 Отговор

  До коментар #19 от "сладуран":

  Защото непризнаването на Тайван е едно от условията да се използва евтината работна ръка. Ако следиш новините вече има първи дипломатически стъпки за признаването на Тайван. Много чипове и електроника се прави там, и е доста важен за световната икономика. А пък Китай само ще си лаят и нищо няма да направят, защото ако посегнат на Тайван, ще ги смачкат от санкции.

  Коментиран от #21, #22, #23, #24, #29

 • 21 сладур

  12 1 Отговор

  До коментар #20 от "Орел":

  И как тогава Кипър в ООН а Тайван - не ?
 • 22 свирчо

  10 1 Отговор

  До коментар #20 от "Орел":

  Има много държави с много по евтина работна ръка ама са в ООН . А Тайван - не !
 • 23 ще го бъде

  15 2 Отговор

  До коментар #20 от "Орел":

  Тайван е като ХонКонг и Китайците рано или късно ще го приберат.

  Коментиран от #25

 • 24 БАЙ КУРТИ

  10 1 Отговор

  До коментар #20 от "Орел":

  И кой ще ги смачка КРАВАРИТЕ ли Първо виж на кой дължат най много долари и кой е най големия купувач на облигации в САЩ .А за чиповете 2/3 се произвеждат в КНР и още много стоки без които ОБОРА не може .

  Коментиран от #35

 • 25 Орел

  4 6 Отговор

  До коментар #23 от "ще го бъде":

  Няма да стане, Хонг Конг са на крайбрежието, а Тайван е остров на над 100км навътре в морето. По темата има писани доста книги. Цитирани са бивши китайски генерали, които казват, че военното превземане на Тайван ще е голяма грешка, и едно от най-скупо струващите упражнения. Заради голямата вероятност САЩ, Япония, Ю. Корея, Австралия, Индия, Индонезия да укажат военна помощ на Тайван. А последващите санкции ще имат пагубен ефект върху китайската икономика.

  Коментиран от #26, #30

 • 26 сладур

  10 2 Отговор

  До коментар #25 от "Орел":

  В Шанхайското комюнике, подписано от Никсън, той признава, че Тайван е „част от Китай“. Дали сега ще водим война, за да попречим на Пекин да върне острова ...

  Коментиран от #27

 • 27 Орел

  4 2 Отговор

  До коментар #26 от "сладур":

  Ще видим. Но им продават оръжия, междувременно. Цитираш ми работи от времето на Никсън. Доста вода изтече от тогава. Искаха да направят Китай отворена капиталистическа страна. Нещо обаче не стана.

 • 28 Освен че е

  7 3 Отговор

  До коментар #8 от "Орел":

  китайски,Тайван е до Китай,а САЩ на хиляди километри се месят на всички държави. С какво право,ще настъпи момента да ядат дървото.
 • 29 Кой ще

  4 3 Отговор

  До коментар #20 от "Орел":

  ги скъса от санкции,че нещо немога да се сетя.Ако китай спре и САЩ и цяла западнала Европа ще фалират,защото са изцяло на верижка от Китай. Нещо много си повярвал на западно-американските лъжи. Колкото санкцийте пречат на Русия и Беларус,толкова и на Китай ще попречат.Що се отнася до Тайван,то той скоро ще се върне в Китай където му е мястото.
 • 30 От цитираните

  4 3 Отговор

  До коментар #25 от "Орел":

  от теб държави,фактор за китайците може да е и то евентуално САЩ,другите са гола вода и кал в ушите и ще ги пере яко китаеца ако се наложи.Престани да пишеш простотии. Никой не е толкова луд за дасе изправи срещу най-многолюдната и добре въоръжена армия-китайската.Тайван не са решили не са го взели китайците и няма кой да им се противопостави.

  Коментиран от #32

 • 31 Ерец

  3 2 Отговор

  До коментар #12 от "сещай се":

  При положение , че Китай не признава п-в Крим за руска територия , то ва , че са плътно до Русия вероятно се касае за лични интереси в Украйна !?
 • 32 Орел

  1 2 Отговор

  До коментар #30 от "От цитираните":

  Не са ги взели, защото НЕ ИМ СТИТСКА.
 • 33 Иван

  5 2 Отговор

  До коментар #3 от "Пакта":

  А Израел играе ролята на нацистка Германия.
 • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.