14 Септември, 2021 13:52 1 362 7

Днешните американци изглеждат по-уязвими

  • коментар-
  • афганистан-
  • сащ-
  • уязвими-
  • ал кайда-
  • терористична атака

С изтеглянето на американските войски от Афганистан, разстоянието между САЩ и враговете им се увеличи, но конфликтите продължават по различни начини

Днешните американци изглеждат по-уязвими - 1
Снимка: Shutterstock

В коментар на британския вестник „Гардиън“ от 10-ти т.м., озаглавен „Без край“, се посочва, че новата и опасна ера след терористичните атаки от 11 септември 2001 г., последвани от серия събития, довели до смъртта на стотици хиляди души, продължава и в момента, съобщава радио „Китай“.

Двадесет години след като талибаните бяха свалени от власт от САЩ заради предоставянето на подслон на лидера на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен, те се завърнаха в Кабул. Това събитие показва, че вместо да възвърнат глобалното си господство, заради което водят войни, САЩ днес изглеждат още по-уязвими, а ехото от атентатите на 11 септември все още отеква по целия свят.

За Запада заплахата от тероризъм винаги е съществувала, но естеството ѝ се промени в по-локализирана и недотам сложна. Както ни предупреждава историята, военните решения водят след себе си политически проблеми. Изблиците на насилие в САЩ през миналата година, последвали движението „Животът на черните има значение“, бяха организирани от крайно десни терористични организации. Най-голямата опасност, пред която са изправени САЩ сега, изглежда не е външна, а вътрешна.

С изтеглянето на американските войски от Афганистан, разстоянието между САЩ и враговете им се увеличи, но конфликтите продължават по различни начини. Когато другите страни нямат чувство на сигурност, самите САЩ и останалите западни държави също няма да са в безопасност, подчертава „Гардиън“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    5 0 Отговор
    Днешните американци изглеждат по-уязвими. ГОЛЯМ И ЗЕЛЕН ПРАЗ!
  • 2 СЛАВА НА АФГАНИСТАН

    5 1 Отговор
    ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ПОВТОРЕНИЕ ОТ 11-СЕПТЕМВРИ И МНОГО ПОВТОРЕНИЯ НА 11-СЕПТЕМВРИ НЕКА СЕКИ ДЕН ЗА АМЕРИКА Е ПЕТЪР 13-ТИ .АЛААА АКБААА
  • 3 На никой не му пука,,

    6 0 Отговор
    За ,алчните,янки,,интриганти и убийци .!!!.Както и на тях ,не им дреме за останалата световна паплач...
  • 4 те така

    7 2 Отговор
    Георги Марков: Западът е неморален, крепост на бездарието и посредствеността !!!

    …..Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите – източните.

    Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки.
    /писмо до Д.Бочев от 1977 г./

    ….Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия” вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията.

    Георги Марков
  • 5 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Щом краварите направиха Бегаскус с пълен памперс от Афганистан, признават че с методи от 10 век Губят. А техният Разпад, ще е по зъл от този на СССР. И цял свет ще го отнесе, във Война без Фронт. Настрана, че страдат от делюзията, че са спечелили 2ра световна.
  • 6 Пари без покритие,

    5 0 Отговор
    улици, залети с наркомани, чудовищна разлика между бедни и богати и си позволят да размахват пръст на света и да поучават.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: