Last news in Fakti

14 Септември, 2021 17:33 1 956 19

60% от гласоподавателите подкрепят задължителната COVID ваксинация

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сащ

19 на сто от американците биха предпочели да се направят ваксините достъпни за хората в развиващите се страни

60% от гласоподавателите подкрепят задължителната COVID ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По-голямата част от американците, включително избирателите от крайградските райони, подкрепят Covid мандатите за ваксини за федерални работници, както и за частни компании, според проучване на Axios/Ipsos.

Констатациите, последвани от обявяването на мандатите на президента Байдън миналата седмица, показват, че макар ходът му да е разделящ, той може да бъде политически по-безопасен, отколкото се надяват опонентите му.

От политическа гледна точка, той е особено подкрепен от независими, коментира Клиф Йънг, президент на Ipsos Public Affairs.

"Въпросът номер 1 за Байдън е COVID и той губи позиции по този въпрос, особено сред независимите ... това трябва да спре кървенето ... това е инициатива, която би могла да го укрепи."

Въпреки това, "той не печели точки с републиканците. Той печели много точки с демократите, но те вече го подкрепят."

На респондентите са зададени два отделни въпроса: Подкрепяте ли федералното правителство да изисква всички федерални служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19? Подкрепяте ли правилото на федералното правителство, което изисква всички компании със 100 или повече служители да накарат целия персонал да бъде ваксиниран или да се подлага на редовни тестове за COVID?

Общите им отговори бяха практически идентични: 42% решително подкрепиха и двете; 18% донякъде подкрепят и двете; 13% -14% донякъде се противопоставят и на двете; и 25% -26% категорично се противопоставиха и на двете.

С други думи, респондентите не правят големи разграничения между мандатите за държавни или частни служители.

Високите концентрации на силна опора и силно противопоставяне подсилват дълбочината на поляризация.

Около седем на всеки 10 респонденти в градовете подкрепят мандатите или изискванията за тестване, в сравнение с почти шест на 10 избиратели в крайградските райони - и малко по-малко от половината избиратели в селските райони.

Около две трети от респондентите на 65 и повече години или под 30 години подкрепят мандатите - в сравнение с малко повече от половината от тези между тях.

Анкетьорите също попитаха респондентите тази седмица коя от следните опции трябва да бъде настоящият приоритет на политиката с ваксините срещу COVID на федералното правителство.

38% казват, че трябва да се удвоят усилията за ваксиниране на останалите неваксинирани американци. (Това включва почти половината от ваксинираните респонденти, но само един на всеки 10 неваксинирани респонденти.)

28% дава приоритет на бустерните дози за всеки американец, който иска. 19% биха предпочели да се направят ваксините достъпни за хората в развиващите се страни.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    51 0 Отговор
    Хахаха. Ама това само тея, дето са го правили проучването, го знаят.
  • 2 Последния Софиянец

    49 1 Отговор
    Промити мозъци!

    Коментиран от #6

  • 3 Е ДРУГО СИ Е МОЗЪК

    1 23 Отговор
    ПАНЕ ОТ БГ
  • 4 sss

    34 0 Отговор
    и какво> подпиши си информационното съгласие ама задължително! Те производителите дето го правят тоя буламач, и са напълно наясно какво са слагали вътре и са го изпитвали, отказват да поемат отговорност... ама хората били длъжни да го подпишат и да си поемат отговорност... има 15 и повече буламачи... и нито едно лекарство и нито дума за методика на лечение.. само боцкайте се та боцкайте се от сутрин до вечер... и израел се набоцкаха 9 млн души 80% набоцкани, че и 2млн по 3 пъти имат по над 6000 случая на ден
  • 5 Ама

    35 2 Отговор
    В 60% от щатите,въобще не са чували за ваксините

    Коментиран от #19

  • 6 Флин

    29 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    То на тях няма нужда да им промиват нищо. Така или иначе болшинството / предполагам доста над 60 %/ има интелектуалната тежест на едно врабче. Вероятно дори и по-малко. Хора, чиито смисъл и цели в живота са само и единствено да консумират, не се различават по абсолютно нищо от животните. Логично е след като имат същите елементарни и дребни нуждички. Има, разбира се, и голяма част която дори и до нивото на врабче не могат да се доближат. При тях интелекта е на ниво хралупа / яма също може да се нарече /, но за тях друг път
  • 7 СВОБОДЕН

    26 2 Отговор
    КАКВИ СА ТИЯ АМЕРИКАНЦИ, ЧЕ ДА ДАВАТ АКЪЛ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ КАКВО ДА ПРАВЯТ. АМЕРИКА Е НАЙ ДЕГРАДИРАЛАТА НАЦИЯ НА СВЕТА.
  • 8 Светльо

    22 1 Отговор
    Във Флорида който носи маска бива глобяван.
  • 9 Рошко

    22 1 Отговор
    Затова ли протестите продължават в цял свят, милите те колко са загрижени за третия свят, жалки кравари
  • 10 Румен

    21 0 Отговор
    А престанете. Кой ви плаща за това.Това неса новини, а пропаганда. Къде сте учили?
  • 11 Варненец

    19 1 Отговор
    Проучването е проведено, на пункотовете за ваксинация, сред току що боднатите. Просто поредната реклама.
  • 12 провинциалист от провинция Тракия

    15 0 Отговор
    Поне 60% от българите - не.
  • 13 Бледолики

    7 0 Отговор
    Светът страда от тотална манипулация на мисленето на обикновения човек че вече това може да е хронична болест наречена манипулация на съзнанието, управляващите по света са за един бой ама обикновения човек няма с какво да се защитава когато световния елит си е финансирал армията да го варди него вместо народа
  • 14 М а н а ф оглу

    10 0 Отговор
    60% от гласоподавателите подктепят Радев. Колкото до заглавието, то е подвеждащо. Статията е за Щатите и твърденията в нея са лъжа. Против мандата на Байдън за принудителна ваксинация са подадени от 17 щата искове до върховния съд.
    Реалния процент факснати е под 15 независимо, че се оказва огромен натиск от работодатели и приказките на пациента на белия дом
  • 15 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    То този полуграмотен сбирщак въобще народ ли е. Добре са го определили като гласоподаватели. Ограниченост и простотия до шия е вече.
  • 16 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    И за това ли в България са се ваксинирали под 20%?
    Някой се чуди какви глупости да пише и да пълни с още боклук главите на овцете.
  • 17 Като им

    1 1 Отговор
    Подадат дебелия пак ще се съгласят да го лапнат
  • 18 ььь

    4 0 Отговор
    Нали се сещате че това не е истина.... Искате да кажете че сте направили запитвания на 300 000 000 американци ? ако пък проучването ви е само извадка , много е важно от коя точно извадка , как са зададени въпросите, как са редактирани отговорите и т.н. спомням си моя първи час по статистика в университета. преподавателката влезе и ни каза : най-важното , което трябва да знаете за статистиката е , че статистиката е стъкмистика . един и същ резултат може да се представи по 10 различни начина. този , който плаща статистическото проучване , решава какъв да бъде отговора ......така че имайте едно на ум като четете тези платени статии ...
  • 19 Кирчо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ама":

    Еш па тоа, ти памси мноо убав а....