14 Септември, 2021 23:10 1 170 11

Франция увеличава с 1,5 милиард евро бюджета на вътрешното министерство

  • франция-
  • еманюел макрон

Президентът Макрон обеща за десет години присъствието на полицията в градовете да се удвои, като обучението на полицаите също ще се удължи

Франция увеличава с 1,5 милиард евро бюджета на вътрешното министерство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще увеличи с 1,5 милиард евро бюджета на министерството на вътрешните работи, съобщи президентът Еманюел Макрон, обявявайки реформи в полицията и наказателните процедури.

Увеличението на бюджета за силите на реда е „без прецедент“, заяви Макрон, закривайки проведения национален дебат за сигурността.

Той обяви нови 500 милиона евро за увеличаване на средствата на полицията, след като през юли бяха обявени 900 милиона, главно за оборудване и инвестиции.

Макрон обеща за десет години присъствието на полицията в градовете да се удвои, като обучението на полицаите също ще се удължи.

На фона на протестите срещу полицейското насилие президентът обяви създаването на парламентарна инстанция за контрол над полицията. Мерките включват значително опростяване на наказателната процедура и възможност за жалби онлайн до две години. Реформите ще засегнат дори елементи в полицейската униформа.

С поглед към следващите президентски догодина избори Макрон отчете добри резултати по отношение на сигурността: 36 осуетени атентата и намаляване на кражбите и обирите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фашизъм

    14 2 Отговор
    Тормоз над Народа тоя роднина на Хитлер
  • 2 Няма лошо като идея само че

    4 0 Отговор
    Макрон още не ни е обявил цифрата в евра.Това не е безплатно,колко още нови данъци ще измисли за да им се плаща и тези камери те също струват пари
  • 3 Коко

    17 2 Отговор
    Така и не разбрах в това демократично общество зашо са им нужни още
    полицаи?!
  • 4 Цеко сифоня

    9 3 Отговор
    Полицията във Франция отдавна е с вързани ръце, по обясними причини. Тези пари ще отидат най-вече за заплати на висши полицейски чиновници. А иначе Франция е на едно от първите места по самоубийства на полицаи.

    Коментиран от #10

  • 5 Бледолики

    6 0 Отговор
    Пак някой ще усвои пари като Пентагона, корупция няма в Франция само един голям глупав народ
  • 6 Ъщъров

    11 1 Отговор
    Предвидими действия на президента! Очакват се масово протести срещу ваксините!
  • 7 От Франция

    1 13 Отговор
    Да те светна,че към настоящия момент във Франция са ваксинирани малко над 50 млн. души и над 74 процента от младите до 22 годишна възраст.А Конституционния съд постанови, че.не е нередно изискването за задължителна ваксинация на работещите в обществените сфери. Ама това е Франция нали ? Не е БГ.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 абг

    5 0 Отговор
    Диктатура не се налага лесно, за без пари.
  • 9 ЛЕЛЕЙЙЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "От Франция":

    ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ НЯКОЙ ЗАБЛУДЕНО ЖУРНАЛИСТЧЕ ДРЪНКА ПРОСТОТИ БЕЗ ДА МИСЛИ!МАКАРОН Е ДИКТАТОР И ПОДЛЕЦ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН В НОВ НЮРБЕРГСКИ СЪД!КАКТО И ВСЕКИ ПРОПОВЕДНИК НА ЛЪЖАТА КОРОНА!
  • 10 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цеко сифоня":

    Париж вече води топ листа за най опасен град (столица) в Европа Лион ,Марсилия там няма надежда .Полицията се страхува да влиза в гетата направо си кажи ако го направят поне 20 ченгета най малко
  • 11 опссс

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "От Франция":

    Много лъжеш старците вече трета доза си бят.
Новини по държави: