Last news in Fakti

15 Септември, 2021 07:36 1 791 16

Стратегическа реч пред Европарламента

  • европейски парламент-
  • урсула фон дер лaйен-
  • европейски съюз

Всяка година през септември председателят на Еврокомисията произнася реч, в която се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритети за следващата

Стратегическа реч пред Европарламента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе пред Европейския парламент в Страсбург ежегодната си реч за състоянието на Съюза.

По всяка вероятност Фон дер Лайен ще посочи какво ще предприеме Комисията за решаване на най-сериозните предизвикателства, пред които е изправен Съюзът. Сред тях са борбата с Covid-19, възстановяването от пандемията, мерките срещу изменението на климата, в т.ч. зеления и дигиталния преход, сигурността и миграцията.

Още в края на юли председателят на комисията съобщи, че е постигната целта 70 на сто от възрастното население на Съюза да бъде имунизирано срещу коронавируса до края на лятото, но предупреди, че предизвикателствата остават с новите мутации. Остава и тревогата след събитията в Афганистан, тъй като Европа се опасява от нова мигрантска вълна.

Всяка година през септември председателят на Еврокомисията произнася пред Европарламента реч, в която се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритети за следващата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    31 2 Отговор
    Целият ни живот мина в слушане на такива речи,странно защо приличащи си,независимо кой ги произнася.А всъщност става все по-зле и по-зле.
  • 2 Тошо

    33 2 Отговор
    ПАРОДИЯ НА СЪЮЗ.СЛАДКОДУМЦИ ИЗМАМНИЦИ УСПИВАТ РАЯТА .
  • 3 Тринидатска моруга

    25 1 Отговор
    В брюСЕЛ има и активно работят 30 000 лобиста.Нямам какво повече да ви кажа.
  • 4 Песимист

    27 1 Отговор
    Тя, една стратегия, да ти умре коня...........
  • 5 Рошко

    24 1 Отговор
    То като гледам и европейския парламент празен, законите се създават само от определен брой богоизбрани от корпсрпорацииъе, затова и си заслужаваме намордниците
  • 6 Гошо

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всяка година през септември председателят на Еврокомисията произнася реч, в която се прави равносметка на постиженията през изминалата година
    Това като ежегодните партиини конференции на БКП ,дето се отчиташе непрекъснатия възход
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    20 0 Отговор
    Всяка година отчитат успехите и обещават още по-добър живот ‼️ Писна ни от чер хайвер и скъпо шампанско, дайте хляб и сирене ‼️

    Коментиран от #13

  • 8 Фон Фарфала

    13 0 Отговор
    С водачи като тази недоучена лелка, ЕС в скоро време ще е спомен.

    Коментиран от #9

  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фон Фарфала":

    И там не е важно кой си, а кой е баща ти ‼️ Нейният баща Ернст Албрехт работи като един от първите европейски държавни служители от създаването на Европейската комисия през 1958 г., първо като шеф на кабинета на Европейския комисар по конкуренцията Ханс фон дер Гроебен в Комисията Халщайн, и след това като генерален директор на Генерална дирекция „Конкуренция“ от 1967 до 1970. През 1971 г. тя се премества в Лерте в района на Хановер, след като баща ѝ става изпълнителен директор на хранителната компания Бахлсен и участва в държавната политика в Долна Саксония. Баща ѝ е бил министър-председател на Долна Саксония от 1976 до 1990 г.‼️ на такива им викат " родени със златна лъжичка" ‼️

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 На такива

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ... им викаме едра буржоазия, а отрочетата им защитаващи интересите на себеподобните си!!! Само че не виждам, онези които защитават интересите на обикновените хора!!! Те изчезнаха след 90-те на миналия век!!!
  • 11 Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А аз се чудех защо като не можаха да я направят министър на здравеопазването (мястото било заето) я сложиха за министър на отбраната, въпреки че има диплома на гинеколог. Едни богопомазани хора си живеят в някакакъв паралелен свят от нашия. И естествено докладите им нямат нищо общо с истинските проблеми на обикновения човек.
  • 12 Остап Бендер

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Чудесно първо изречение,но пиши,че ме цитираш(началото на "Златния телец").Повече от 90 години то е пътеводна звезда в разкриване на причинно- следствените връзки.Да се учат любознателните младежи като последното Софиянче.
  • 13 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Добре,бе,бай Х.,помниш чудесния съветски филм за бедния хусар.В тия чалга времена и след 100 години не може да се създаде такъв шедьовър.
  • 14 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Този джендър не си спомня какво е закусила вчера, а ще произнася стратегически речи. Не разбрахте ли,че ЕС е място за защита интересите на Германия и Франция и място за пране на пари от банките.Великобритания избяга точно за това,защото внасяше 22 милиарда паунда в съюза а привилегиите в икономиката бяха за Германия и Франция. Ние сме обикновен пазар,привилегии за нас няма и е забранено дори да мислим да избягаме.
  • 15 потребител

    1 0 Отговор
    Еталон за лицемерие!
  • 16 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    Залата празна, на себе си ли говори! Най-откровено ги мразя!