Last news in Fakti

15 Септември, 2021 14:07 1 556 5

Силната охрана на границите на Гърция намалила мигрантския натиск

  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти

Премиерът Мицотакис се зарече, че ще блокира възможна вълна от търсещи убежище афганистанци

Силната охрана на границите на Гърция намалила мигрантския натиск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мигрантският натиск към Гърция е почти нулев, заяви от остров Хиос министърът по миграцията Митаракис. Силната охрана на сухопътната и морската граница са намалили с 90% опитите за нелегално влизане в страната.

Атина обаче съобщава за силно увеличение на групите от мигранти, които достигат до България и Италия.

Уязвимото място на сухопътната граница с Турция остава река Марица. Поради ниското ниво на водата ежедневно се правят опити за навлизане на гръцка територия на мигранти, организирани от трафикантите, съобщават медиите от област Еврос.

Пограничната ограда по дължина на 40 километра на граничната бразда практически е невъзможно да се преодолее и за това от тази посока не влизат мигранти, съобщават местните жители от Еврос.

Властите засилиха патрулите и по река Марица.

Единични са случаите на влизане на лодки с мигранти през Егейско море до гръцките острови поради мащабното присъствие на европейските сили на агенцията „Фронтекс“.

Премиерът Мицотакис се зарече, че ще блокира възможна вълна от търсещи убежище афганистанци. Гърция удължи военното сътрудничество със САЩ за още пет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    3 2 Отговор
    Силната охрана на границите на Гърция Е намалила мигрантския натиск.
  • 2 мъкаааа

    11 1 Отговор
    Групите от мигранти, които достигат до България и Италия минават през съборената на места българска ограда,направена по български.

    Коментиран от #5

  • 3 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Там където добрата дума не помага, помага добрата дума със здрав кютек. Браво на гръцката държава. Решиха си преди много много години и въпроса с петата колона и сега там живеят и трябва да живеят само гърци. Това е.
  • 4 Танев

    3 0 Отговор
    ТИЯ ОТ ФРОНТЕКС ЛАПКАТ ПО 100 ЕВРО НА ДЕН И НИЩО НЕ ПРАВЯТ ВСЯКА ВЕЧЕР Е ИМИГРАНТИ ПО ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ
  • 5 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мъкаааа":

    Направена не "по български" , а "по натовски" :
    Щатско-турски натовски партии (Герб, вмро) взеха стотици милиони за укрепване на границата , а сложиха паянтова телена ограда към Турция. Целта им - да сме зависими от Турция и да им клякаме всеки път когато ни заплашат да ни пуснат арабите.
Новини по държави: