Last news in Fakti

16 Септември, 2021 18:36 2 056 36

Американските визи за Хърватия могат да отпаднат

  • виза-
  • сащ-
  • хърватия-
  • визи-
  • пътуване-
  • европа

Оценката ще бъде направена до края на септември

Американските визи за Хърватия могат да отпаднат - 1
Снимка: Shutterstock

Американските визи за гражданите на Хърватия може да отпаднат още до края на тази година. Това е потвърдила пред агенция Хина Серена Хой, помощник-секретар по международни въпроси в американския Департамент за вътрешна сигурност, която пребивава тази седмица в Хърватия за последна преценка на готовността на страната за включване в Програмата за отмяна на визите на САЩ (Visa Waiver Program).

Според Хой оценката ще бъде направена до края на септември. "След това, надявам се, ако всичко върви добре до края на годината хърватските граждани би трябвало да могат да се възползват от програмата за отмяна на визите," е заявила тя, предаде Dariknews.bg.

След отмяната на визите хърватските граждани ще могат да пътуват до Съединените щати с туристически и делови цели чрез американската Електронна система за разрешения за пътуване (ESTA). Американският държавен секретар Антъни Блинкън официално предложи Хърватия за включване в Програмата за отмяна на визите на Съединените щати през август, след като още през февруари тази година посолството на САЩ в Загреб съобщи, че основният критерий за отмяна на американските визи е постигнат - процентът на откази да спадне под 3 процента, съобщава Хина.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 резил

    29 2 Отговор
    Бойко и тук се провали

    Коментиран от #5, #30

  • 2 Gowo

    31 1 Отговор
    Кога ще ги стигнем ........хърватите.

    Коментиран от #28

  • 3 А заради

    15 11 Отговор
    санкциите по Магнитски и pi ar ..., българите ще пътуват безвизово до Щатите, ама друг път. (Да се сърдят на бабите и дядовците си, които още гласуват за бьесьепье и ге.п.)
  • 4 Толупа

    11 8 Отговор
    Не съм виновен.Виновни са Станишев,Орешарски и Радев. Аз само строя и отчитам.
  • 5 Gowo

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "резил":

    Кой бе....Бойко международника ли.Самобитния политик.Дет да го боднеш, все ще пръкне.Казват , че простаците били най добре вървящите.Можеш го назначи на всяка служба.Не изпитват скруполи .Понасят обиди.Липсата на знание е предимство.Следващия по ранг е ....кретен.В такъв се ражда ,но трябва да се школуваш през ,,простак.".Тиква , вече е генералисимост.Там трябва да си ,,драснат".
  • 6 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    6 5 Отговор
    В САЩ пътуват само най корумпираните държави също като хленчещите французи които мрънкат че Австралия не им обърнала внимание а се обърнала към САЩ, при великите сили всичко е много интереси много корупция и много лъжи и пропаганда кога ли Хаити ще ги стигне по корупция е по убийства на собствени президенти да като с Джон Кенеди и този в Хаити го ликвидираха

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Gowo

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Раздай и на българите оръжие и ще сменяме министър председатели през ден.САЩ е друга държава Там има и свободи за които българите още има да мечтаем.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 браво

    3 5 Отговор
    Браво !!! FREE WORLD
  • 9 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Gowo":

    Свободите в САЩ са от само 50 години при 200 г история сега пак влачат към дъното, просто като най богата и огромна държава това не си личи и затова хорат търсят свободата там но след време ще се окаже че са отишли в загниваща свобода скоро магнитните полюси на свободата ще се обърнат и там просто трябва повече време

    Коментиран от #12

  • 10 Ами не

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Gowo":

    САЩ и свобода.....!?!? Абе кога ще престанете да вярвате в етикети и лозунги-които надминават дори комунистическата пропаганда? В САЩ има всичко друго но НЕ и свобода,демокрация и човешки морал...

    Коментиран от #15

  • 11 Визи ????

    7 3 Отговор
    Българите тук продаваме всичко и се връщаме в къщи . USA не е това , което дават по филмите ! С виза или без виза на самото летище ще ви питат при кого отивате , с какви средства разполагате . Не дай си Боже да ви разберат , че целта ви е да ръбите , директно ви врущат от от където сте дошли . Според някакво мекотело пишещо глупости , средната заплата била 85.000$ .
    Ха ха ха Ако намерите работа за 14.000$ годишно , ще трябва да ядете третокачествена кучешка храна и да спите под мостовете.
    АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА СЕ ПРЕВЪРНА В АМЕРИКАНСКА ТРАГЕДИЯ .

    Коментиран от #14

  • 12 Gowo

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Свободата върви редом с отговорността приятелю.Ако си чувал за ,,права и задължения ще схванеш.За да ти гласувам аз довери и да те прибера у дома трябва да те познавам.Давам ти , но искам от тебе и отговорност.Ганя , как да го пуснеш.Защо Пеевски е нежелан в САЩ.

    Коментиран от #16

  • 13 карамфила

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Президента на Хаити го убиха защото не допусна нито една ваксина против ковид да влезе в страната му.Убиха още 5 президента на държави пак по същата причина.Ако се заинтересуваш ще разбереш кои са.
  • 14 Gowo

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Визи ????":

    Защо не познавам българи в САЩ станали клошари .

    Коментиран от #17

  • 15 Gowo

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ами не":

    За морала може да поговорим по късно Първо виж морала на нашия елит и след това говори за морала и другите.А за свободата може говорим до утре Но не съм чувал някой в САЩ бизнесмен да е рекетиран от държавата.А доходите да важна част от всяко общество На база достъпност до трудоспособност може да измерваш качество на живот А какво е качеството на живот у нас ...нали виждаш.Определени лица и фирми близки до бащицата живеят добре.Останслите нямат шанс Та.... За свободата има да приказваме

    Коментиран от #18, #20

  • 16 карамфила

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Gowo":

    Защото пеевски е турчин и затова не го пускат и да стъпи в САЩ,не пускат и сопола доган и родоотстъпника карайдая защото неговата родина е турция а е роден в България.
  • 17 Визи???

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Gowo":

    Защото не познаваш българските / чупи краставичари / .! Явно не правиш разлика между тези със зелени карти и такива Ганьовци като теб , които ще пренапишат До Чикаго и назад .
    Приятно пътуване !
  • 18 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Gowo":

    От толкова хвалебстия не виждаш истината, неказвам че САЩ в момента са супер зле но на там отиват, а свободата сам да прецениш дали да се ваксинираш и кого да харесваш, виждаме и цензурата в социалните мидии на Тръмп, видяхме и как демократите защитиха сина на байдън който е доказан корумпиран, трилионите изляти за войни с които лъжат американцците че е човешко да разрушиш друга дърпжава уж да помогнеш
  • 19 Рушлянин

    2 3 Отговор
    Ами нашите искат да имигрират в Русия ,ко ги интерисува визите за САЩ .А ма защо Путин не им дава визи там е клуча за бараката

    Коментиран от #21

  • 20 Ами не

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Gowo":

    Пич,явно хич не си наясно със истинският живот в САЩ...Само един пример ти давам за написаното от теб-"рекета на бизнесмени"...В САЩ рекета и корупцията са озаконени СЪС ЗАКОН...-нарича се лобизъм..Пример-в магазина на брат ми залепиха плакат на Байдън-и казаха-ако откажеш--ето ги черните борци срещу Тръмп-те ще говорят с теб...Това е реалито в САЩ...А клошари българи там има достатъчно-за съжаление...Аз поне няколко човека съм срещал...Лека вечер
  • 21 Визи????

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Рушлянин":

    Скрий се алитерато! Завърши помощното у-ще ! Не си интересен !
  • 22 Хорхе

    2 0 Отговор
    Хърватия и по този показател ни размина с 200. Нека коментар да направи шопския тарикат управлявал над 10 години. Най- подготвения и най- оборотния зад граница. Не чувам и атлантиците с два паспорта и две години и двама по Магнитски.
  • 23 GnG

    0 3 Отговор
    :)
    Колкото ОТПАДНАХА визите за БЪЛГАРИТЕ ! :)
  • 24 водкин

    1 3 Отговор
    Докато управляващите са корумпирани руски подлоги ще дълбаем дъното
  • 25 Ии аре по леко

    1 2 Отговор
    В саш да си клошар значи че този живот ти харесва....можеш да работиш ако искаш например тиражия такси или нещо не квалифицирано и ще земаш пари и ше живееш...играта е да започнеш от неквалифициран труд и да събереш пари да учиш и да инвестираш в себе си и и после да работиш за пари...

    Коментиран от #36

  • 26 аз искам да въра там

    0 2 Отговор
    И да карам тир ва пари или да работя нещо рисково за пари
  • 27 Справедливост

    3 1 Отговор
    Ама ние слушаме и изпълняваме всичко каквото каже Козяк и бюст на някакъв техен президент откриваме и самолети купуваме, а не ни "уважават" що така и на закуски пращаме ЦЦ, а те ни цакат?
  • 28 Никога

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Gowo":

    България не може да нстигне Хърватия. В икономическо отношение, бизнес култура, комуникация (владеене на езици)..., са цяла обиколка напред.
  • 29 Смех

    1 1 Отговор
    Хърватите са 4 милиона един вагон гащници.
  • 30 DADE

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "резил":

    АМА НАЛИ ГЕЙРОПКА ЩЕШЕ НЯКАВИ РЕЦЕПРОЧНОСТИ ДА ВКАРВА УЖ СМЕ В ГЕЙРОПКА ПЪК ТЯ НЯКАКВА ДРУГА ГЕЙРОПКА ДЕ МЕРИ С ДВОЕЙ АРШИН НА НЯКОЛКО КАТЕГОРИИ УЖ НЯМАЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ ПЪК ТО ИМА!
  • 31 Бай Кольо

    0 1 Отговор
    Ами нормално, там си нямат комунистическа партия
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дупница

    1 0 Отговор
    От дупница през ногалес за денвър всички без визи
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ии аре по леко":

    Там е малко по-различен светогледът. Възможно е да си шофьор, тираджия, охранител, никой не те пита за масовите професии какво си работил, а те гледат какво можеш. За по-квалифициран труд вече е с писане на автобиографии, интервюта и т.н. В Чехия в последните години е също така - за куриер, касиер в магазин, охранител никой не ти търси документи. А сравнявай с България - за сервитьор ще те скъсат от интервюта, пък събират 200 кандидата, пък заплатата им се вижда много...
Новини по държави: