Last news in Fakti

16 Септември, 2021 22:00 2 679 28

Германия предупреждава: Увеличава се военната активност до източните граници на НАТО!

  • германия-
  • нато-
  • русия-
  • беларус-
  • франк-валтер щайнмайер

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер увери ръководителите на балтийските държави, че не са сами в тази ситуация

Германия предупреждава: Увеличава се военната активност до източните граници на НАТО! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази загриженост от увеличената руска военна активност по източните граници на НАТО, съобщава ТАСС.

"Колко се нуждаем от НАТО като силен съюз, виждаме всеки ден в региона на Балтийско море. Загрижен съм, че военната активност по границите на ЕС отново се увеличава", коментира Щайнмайер в четвъртък в Берлин на среща с президентите на Латвия, Литва и Естония.

"Не минава и ден без руски военни самолети да излитат в небето над Балтийско море. Все по-често те нарушават въздушното пространство на балтийските държави".

Щайнмайер увери ръководителите на балтийските държави, че не са сами в тази ситуация.

"Който заплашва балтийските държави, той заплашва целия НАТО, заплашва Германия. Бундесверът води силите на НАТО в Литва, следователно германските ВВС охраняват въздушното пространство в региона на Балтийско море", каза Щайнмайер.

"По този начин ние ясно показваме: териториалната цялост и независимостта на държавите от НАТО не подлежат на преговори", каза той.

От своя страна руският външен министър Сергей Лавров, страните от НАТО отдавна засилват военната си дейност на територията на новите членове на алианса близо до границите на Съюзната държава на Русия и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    49 2 Отговор
    Германия казва идва опасност на Изток изведнъж дай да построим северен поток 2, изведнъж казва ще си сътрудничим с Русия и на другия ден натиск от Вашингтон и казват никакво сътрудничество с Русия. Така е когато си под окупация на Америка ще се чудиш два пъти преди да решиш да режеш
  • 2 СПОКО

    7 50 Отговор
    Дислоцирайте няколко цистерни със спирт на гранизата.
    И след като руснаците ги пленят, Западът вече е спечелил войната!
    Без нито един изстрел!

    През ВСВ, единствените загинали руснаци в България са
    геройски пукнали от метилов спирт
    в бургаските пристанищни складове!

    Коментиран от #15

  • 3 А пък вие

    48 3 Отговор
    от НАТО сте останали назад,оня ден какво мама си правехте в столицата на Латвия,че имаше ранени натовци и стресирани латвийци.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БГ Арми

    30 1 Отговор
    Няма страшно ние строим 8 самольота без ракети, 2 кораба без торпеда и сто джипки без една пушка.
  • 6 Откога НАТО

    38 2 Отговор
    ни я вменяват като държава,че да има и граници даже,същото е и ЕС - не е държава, а общност.
  • 7 яяяяя

    33 1 Отговор
    Германия да си гледа нейните граници, да не се налага нова Ялта !
  • 8 Седесарят.

    40 2 Отговор
    Путин ,само чака да стъпят на мотиката!!!..Така им е навит!!!.На балтийските тигри..Съвършените боклуци!!!Всичко ,ще приключи ,преди да е почнало!!! Ооооох..
  • 9 България

    34 3 Отговор
    вън от ЕС и НАТО.
  • 10 Седесарят.

    34 2 Отговор
    Укеайна ,40 млн, некадърници,с най яката индустриална база,от наследството на СССР,Погром и фалит,,,само хленчи на НАТО у ЕС,и Турция и Китай ..Как ги ,Разпарчавят от Изток .!!.Няма газ,ток,вода,Който посее ветрове,жъне буря ...Русия е велика сила.!!Но,няма да ги шляпа много ,украинчетата,щото са братя,!Само , малко!!

    Коментиран от #11

  • 11 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "Седесарят.":

    А България да пошляпа братята македонци които станаха турско албанска колония на САЩ Китай и Турция

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ивелин

    28 1 Отговор
    Тая легална престъпна организация наречена НАТО е създадена от "Световното зло" наречена Америка. Целта е не да " пази" Европа" да я държи под контрол. От Александарплац (Германия Верлин ) границата за последните 30 години е до Руските граници. Както винаги руснаците са виновни когато наивният и слабоумния предател Горбачом им повярва изтегли 450.000 хилядната Съветска армия за 3-4 месеца "колективният,цивилизованият" Запад го прие като победа.Колко е бил прав А.Невски " С Запада може да се разговаря само с меч- с Изтока диалог".

    Коментиран от #27

  • 14 Седесарят.

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Съжалявам,,но България,не може да шляпа ,никой..!!.Нееее.!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мазо

    11 0 Отговор
    Германия вече го игра този филм или им се услади руският ботуш в дирника?
  • 17 ,споко,,

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ежко Бежко":

    Тъп съм ,ве!!!.
  • 18 КОНТРАТА

    15 0 Отговор
    Източните граници на НАТО е западната граница на Руската Федерация хайде чиба фашиски реваншисти. Калининград и област е най окрепенната земя в Света готова да се защитава и да напада в случай на нужда!!!
  • 19 Случаен

    11 0 Отговор
    Никой в Русия не иска да преговаря и да руши независимостта на държавите на НАТО. Проблемът е, че НАТО много нагло се паркира до границите на Русия. Въпреки дадената дума на Горбачов, е след като СССР изтегли войските си от ГДР, НАТО няма да се разширява. Руснаците просто си контролират границите от въздуха. Те летят в Балтийско море, а самолети на НАТО навлизат във въздушното пространство на Русия. Нищо ново под слънцето, паниката е излишна.

    Коментиран от #25

  • 20 Иван

    5 0 Отговор
    Горбачов и Рейгън се бяха договорили обединена Германия да бъде неутрална.

    Коментиран от #22

  • 21 Мечо Пух

    10 0 Отговор
    Щото военната активност до западните граници на Русия и Беларус пък прогресивно намалява, нали? Лицемери нещастни...
  • 22 Ала Бала

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Е, тогава прецакаха СССР, но все ми се струва, че стана с пълното съдействие на Горбачов, за когото все по-усилено се говори, че косъмът му хич не е чист...Пък и каква неутралност може да се иска от една окупирана държава, каквато е Германия? СССР си изтегли воиските от там, но американци, англичани и французи не изтеглиха ни един войник от там, че и се разпростряха доста на изток, като пак излъгаха, че няма да се разширяват на изток...
  • 23 резервист

    4 0 Отговор
    Приказката с вълка и агнето, което му мътело водата знаете ли я? Само че това агне има зъби големи поне колкото вълчовите. Разполагането на войски и военна техника в непосредствена близост до границите на Русия започна тъкмо НАТО. Навремето ни учиха че Сталин анексира Латвия, Литва и Естония, за да изнесе на запад границите при евентуална война с Германия. Сега вие какво правите?
  • 24 vinety

    5 0 Отговор
    Бундесверът в Балтика му е дежавю. Нема заспиване швабския летец, държи му влага от деда му. Връщал се е пеш, бос с разпран зъг. А баба Грета била вече бременна от трите танкиста. Поради което за швабчетата репарации и слъпи ресурси до откат! Пак райхове сънуват. Ама явно на Грета внучката и тя танкисчета от Кавказ са и се приискали...
  • 25 Elizabeth

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Случаен":

    В Германия все още има английски войски ,освен американските ,така че да не ми се правят на независими!

    Коментиран от #28

  • 26 Watchdog

    4 0 Отговор
    Балтийските държави са де факто колонии на Германия...Германия е доказана страна-агресор, предизвикала и водила най-кръвопролитните войни в човешката история. Самото и членство във военния блок НАТО е също много алармиращо. Да се надяваме, че този път иначе наивните и простодушни германци няма да бъдат употребени в някаква свещена расова война...Иначе всички са наясно с теориите на така наречения запад за славянската непълноценност...Нищо не се е променило...Те още вярват на мантрите за расовото си преимущество...Така ги учат от малки.
  • 27 разума

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ивелин":

    Много си прав.
  • 28 Айде в е

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Elizabeth":

    И къде ги има ма Ка-дъно лъжлива тия циркаджийски британски войски в Ф. Р. Г?
    В Германия има все още Единствено и само Американски контингент, още 1991-1994 под натиска на обществото тук в Ф.Р.Германия, канадските войски са изнесоха още дори 80 -те.
    Тва да не е Ти е средата на 60-те оная жалка британска ужким кралица да идва на визитация при мижавите си британски войски дислоцирани в северна Германия?
    така че да не ми се правиш тука на просветена щото Не си, ами й отгоре на това и лъжеш, като дърта британска (ци го й н ъ р ка) на поразия!
Новини по държави: