16 Септември, 2021 23:15 1 671 13

Избран е екипажът за първия художествен филм в Космоса

  • екипаж-
  • юлия пересилд-
  • художествен филм-
  • експедиция-
  • союз-2.1а-
  • актриса-
  • международна космическа станция

Полетът на новата експедиция към Международната космическа станция е планиран за 5 октомври с ракетата носител "Союз-2.1а"

Избран е екипажът за първия художествен филм в Космоса - 1
Снимка: БГНЕС

Междуведомствената комисия е утвърдила основния и дублиращия екипажи на кораба "Союз МС-19" и продължаване на тяхната подготовка за полета от Байконур, съобщиха в четвъртък за ТАСС от пресслужбата на Центъра за подготовка на космонавти "Ю. А. Гагарин", предаде вестник „Банкеръ“.

В основния екипаж на пилотирания кораб "Союз МС-19" са включени космонавтът от "Роскосмос" Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко. В дублиращия екипаж са руския космонавт Олег Артемиев, актрисата Алена Мордовина и операторът Алексей Дудин.

Окончателният състав на екипажа ще бъде утвърден от държавната комисия на космодрома Байконур няколко дни преди старта на космическия кораб. Полетът на новата експедиция към Международната космическа станция е планиран за 5 октомври с ракетата носител "Союз-2.1а".

Подборът е преминал в двудневна изпитна сесия. Медицинската комисия е признала членовете на екипажите за годни за полет.

През ноември 2020 година шефът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин публикува в Twitter видео, в което се съобщаваше, че снимките на първия художествен филм в космоса са планирани за октомври 2021 година. Космическата драма с работно заглавие "Повикване" е съвместен проект на "Роскосмос", Първи канал и студиото Yellow, Black and White.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казанлък пичляме

    4 3 Отговор
    Ще снимат романтичен филм
  • 2 КУЕСЧЪН

    4 2 Отговор
    Тва трябва да е Тошко африкански и Макето от...плеендаге.
    Ше връткат кючеци
  • 3 Иван

    6 8 Отговор
    Снимат се за спомен че както са тръгнали скоро само със спомените ще си останат

    Коментиран от #8

  • 4 Тия артисЧета няма ли да научат

    3 4 Отговор
    Физика Химия Биология или математика и да снимат документални филми
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красива и в космоса

    9 2 Отговор
    Много красива артистка с много силни роли. В космоса грим не трябва, красивата жена е красива и без грим. Успех.
  • 8 7533

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Да ,САЩ съвсем скоро ще изритат руснаците от МКС и за Русия космоса остава мираж за винаги.Руснаците и до сега не участваха в космическото изследване ,но това тогава ще им е края.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "7533":

    Първоначално се очакваше МКС да живее само 15 години. Сега тя получи разрешение да работи поне до 2024 г. Но възрастта й си личи. Преди малко повече от седмица говорителят на НАСА Анджела Харт заяви пред CNBC, че въпреки че НАСА все още "активно работи, за да продължи да се занимава с наука и изследвания ... МКС в един момент ще умре".
    И кога ще ги изритат, след 2024 година ли?
  • 10 ГруЮ

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "7533":

    Ми не зная кой- кого ще изрита, но жилищният модул на МКС е руски. Без тях никой няма да може да я ползва.
  • 11 Kcaniba

    5 3 Отговор
    Браво за такава смелост!! Непрофесионалисти, като военните летци-космонавти!!! Филма ще е страхотен, а идеята е фантастична!!! Чакаме с нетърпение филма!! Ах да, нетфликс да не чуе нщо, и те щяди да празат 3 -ма актьори. ..
  • 12 5588

    2 0 Отговор
    Отговора на американците е светкавичен. Обявиха че ще снимат два филма в космоса. Първия е биографичен за Гагарин и ще е с Уил Смит в главната роля. Втория ще бъде романтична комедия за премеждията на двама астронавти, които след авария на двигателите не могат да се върнат на Земята. Мислейки че като ще се мре е по-добре да правят секс и започвайки установяват че чрез възвратно-постъпателни силни движения, могат да придвижат кораба на по-ниска орбита и така накрая да осъществят кацане и да се върнат на Земята. Атмосферата е напрегната до последния момент, а наземния екип се включва с ценни указания за коригиране на орбитата. В главните роли ще са Миа Кхалифа и Джони Синс, като това ще е съвместна продукция на НАСА, PornHub и Brazzers.

    Коментиран от #13

  • 13 Баба Страпоница

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "5588":

    Американците без да им мигне окото могат да заснемат биографичен филм за Юри Гагарин с Уил Смит в главната роля.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания