17 Септември, 2021 07:52 1 597 30

В Русия се провеждат парламентарните избори

  • единна русия-
  • русия-
  • владимир путин-
  • избори-
  • парламентарни избори

Безспорен фаворит е управляващата партия „Единна Русия“

В Русия се провеждат парламентарните избори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Русия от днес се провеждат парламентарни избори. Те ще продължат до неделя, а безспорен фаворит е управляващата партия „Единна Русия“, предаде bTV.

Избират се депутати в долната камара на Руската Дума. Социологическите проучвания сочат доста занижена подкрепа за управляващите – около 30%. Това е далеч под популярността на президента Владимир Путин.

Въпреки това очакванията са за категорична победа на „Единна Русия“. Нейните опоненти недоволстват от спънките, които се поставят пред опозиционните кандидати.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 9 Отговор
    Окрите и фашисаните още мин седмица казаха че те са незаконни.. как така са незаконни, преди още да бъдат проведени, питам!?!? Да не говприм за съратничката на нахални, от некво нпо "голос" , коята е заснета на чмартфон, как е провеждала тренинги за дискридитацията и делигитимирането на изборите!! Това е хибридна война на амерско-хазарската хунта!! Режима на фащ се навира във вътрешно държавните работи на суверенна държава!!!
  • 2 Кремълски бандит

    8 14 Отговор
    Избори във РускаФеодалия ?! :)))))
  • 3 Оксиморон

    6 18 Отговор
    Путин-демокрация е невъзможна комбинация! Прикючвайте със шоуто - обидно е за зрителите!
  • 4 Гошо

    14 5 Отговор
    Е много ревлива ви статията ,такова циврене звучи Тоя Путин, начи от къде се взе ,с тая Единна Русия ,не е честно пък
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 надарена кака

    13 3 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки! Ние в България сме я втасали,че ще гледаме Русия,дрън-дрън!
  • 7 Имам надежда

    11 3 Отговор
    Абе защо ми се струва, че Путин има шанс да спечели тези избори. Нали? Или да питам за по-сигурно руските тролове тук. А, товарищи?
  • 8 Ремсист

    8 8 Отговор
    Вижте как тези думи ми галят ухото -държавен ,народен !! А вижте колко гнуссно звучат - частник,частен,инвеститор,банка !
  • 9 жужетоЗе

    11 4 Отговор
    хайде тролци!!! Кой ще е по-остроумен!?? Тролци и остроумие при фащисаните е нещо като Байден и шаха!!!
  • 10 Копейкин

    5 13 Отговор
    Как може да победи стар, уморен и куц кон ? - Като се отстрелят всички останали коне в състезанието !

    Коментиран от #11, #21

  • 11 жужетоЗе

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Копейкин":

    е как. как, питай фащисаните за Алзхаймеро!!! Тръм и Путин се смяха със глас!!!)
  • 12 Смях

    2 6 Отговор
    В рамките на провеждане на изборите Зюганов посети крайцера „Аврора“, провери боезапасите му и даде ясни указания кога да гръмне.
  • 13 Бамбука

    6 10 Отговор
    Не можеха ли да минат с един нов указ, а ще трошат пари за избори ?
  • 14 заимов

    5 12 Отговор
    Дали ще има "избори" или не, диктатора ще управлява докато се гътне.
  • 15 Малката муха

    18 4 Отговор
    Интересно защо всичко в коментарите си пиша, че в Русия нямало демокрация? Какво разбирате под демокрация? Какво им е ограничено на руснаците, както по времето на Сталин? Пътуванията ли, обучението ли, храна ли нямат от цял свят, автомобили, забавления, почивки, какво? Арестуват ги ако кажат виц за Путин ли? Това че им се налага да спазват закони, до колкото може да ги наложи родната им милиция - това ли не е демократичното? Както е в БГ - да си правиш когато и каквото си искаш? Че тогава ние сме най-демократичната страна :) Наистина ли си мислите, че в идеала ви за демокрация - USA, не е абсолютно същото като в Русия. Че политиците им са най-честите, че няма задкулисни договорки, че няма игри, че не преследват неудобните на властта? Май повече завиждате на Русия, гледайки в каква мизерия и цирк живеем в БГ.
  • 16 Антимилиционер

    3 7 Отговор
    За поредна година има избор между милиционер и милиционери.
  • 17 И кой ги

    6 2 Отговор
    прави тия социологически проучвания - може би в Лондон или някъде там? Хайде да изчакаме и да видим колко от тези 30% ще се окажат верни? Впрочем - когато тук един полуграмотник си правеше с Народното събрание каквото си иска и беше поставил начело на тази институция една ПКП, нищо не казвахте за диктатура, демокрация и под. Ама Русия тъй, че и инак...
  • 18 Луди пари на вятъра,

    2 8 Отговор
    а можеха да ги дадат за смислени неща. Много добре си спомням изборите в България през 80-те години на миналия век, на които БКП печелеха изборите с близо 99,9%, за парлама останалите проценти отиваха в ОФ (Отечествен фронт) и някакви земеделци и двете свързани с ком. партията. "Единна Русия" печели изборите преди те да са започнали, а броя на гласувалите няма никакво значение. На миналите избори даже, в отделни райони, изборната активност беше 120%, а в няколко от тях управляващата партия печелеше с над 100%. Как става това е мистерия? Фарс отвсякъде!

    Коментиран от #19, #27

  • 19 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Луди пари на вятъра,":

    Друго си е при нас - 3 пъти парламенто избираме - пати е джобовете на рекламните компании!!! Накрая лебед, рак и щука ...
  • 20 Сандо

    4 3 Отговор
    Защо се занимавате с изборите в Русия?Отдавна прогресивният,демократичен и свободен Запад заяви,че няма да ги признае,т.е. те не съществуват за нас.
  • 21 пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Копейкин":

    хайде без намеци за дълбокопочитаемия президент джо бай дън, моля!
  • 22 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    щом депутатката ще става Юлия Волкова солистка на групата ТАТУ (идвали са в България с концерти) значи там от кол и въже ги избират
  • 23 ДаЗдраПерМа

    0 1 Отговор
    интересно масово хора с приети данни за електронно гласуване са получили отговор късно снощи че трябва на крака да отидат
  • 24 хихихихиии

    3 1 Отговор
    Я козяшките едноклетъчни са се развалнували!
  • 25 Иван

    0 1 Отговор
    Много руснаци не свързват вечеПутин с Единна Русия. Самият той се отказа от партията през 2018 година,преди президентските избори. Такова е положението, на Путин болшинството има доверие, на Единна Русия, не
  • 26 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    ехото на москва е сложило видео камери в 3600 избирателни участъка

    Коментиран от #28

  • 27 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Луди пари на вятъра,":

    На някои хора им доставя удоволствие да си измислят числа и проценти. Активност от 120 процента значи?! И дори Навални не я спомена. А това си е голям коз.
  • 28 Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "ДаЗдраПерМа":

    Ехото на Москва може само да си ечи и да скрибуца. Тъй като радиостанции, каквато си е ехото на Москва по закон нямат право да поставят видео камери в избирателните участъци или където и да било, освен в тяхното си студио.Камери настина има, но те са поставени от Централната им избирателна комисия или от комисиите по места.
  • 29 ДаЗдраПерМа

    0 1 Отговор
    Венедиктов (главния редактор на ехото) е шефа на щаба който ръководи наблюдателите, доброволци, техническите стредства и т.н
    в момента системата им е подложена на мощна атака от питанки DDoS
  • 30 Рико

    0 0 Отговор
    При руските избори в България, ДАНС да наблюдава избирателните секции. Всеки един гласуващ да да бъде обект на проверка. Руският шпионаж в България е тотален.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания