Last news in Fakti

17 Септември, 2021 12:06 4 046 19

Google и Apple "клекнаха" пред Кремъл и премахнаха приложението на Навални с началото на изборите в Русия

  • русия-
  • алексей навални-
  • apple-
  • google

Иван Жданов, сподвижник на Навални, живеещ в чужбина, настоя, че премахването представлява политическа цензура

Google и Apple "клекнаха" пред Кремъл и премахнаха приложението на Навални с началото на изборите в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Google и Apple премахнаха от магазините си приложението за тактическо гласуване на хвърления в затвора критик на Кремъл Алексей Навални. Това обявиха от екипа му, след като Русия обвини американските технологични компании, че се намесват във вътрешните ѝ работи, съобщава ДПА.

В Русия се провеждат избори за нов парламент, които се очаква управляващата партия "Единна Русия" да спечели, въпреки спада на рейтинга след най-големите репресии срещу критиците на Кремъл от години.

Сподвижниците на Навални, най-яростният вътрешен противник на президента Владимир Путин, планираха да използват мобилното приложение, за да организират тактическа кампания за гласуване, за да нанесат удар на "Единна Русия".

Русия поиска този месец Apple и Google да премахнат приложението от магазините си, като заяви, че отказът да го сторят ще се третира като намеса в нейните парламентарни избори.

Вчера Русия заяви, че са направени официални подходи към ръководителите на двете компании. Иван Жданов, сподвижник на Навални, живеещ в чужбина, настоя, че премахването представлява политическа цензура.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    78 9 Отговор
    Репресии? Срещу кого? Срещу шпиони?
  • 2 пешо

    78 13 Отговор
    стигате с тая подлога навални
  • 3 Упссссс с

    67 6 Отговор
    Тоя плужек е отработен матерял вече-дори и съратниците му не се сещат за него...Между другото излезе една много любопитна подробност.Диспечер на полетите в Берлин е казал,че самолета с който закараха Невални в Германия е бил резервиран един ден преди отравянето му-и то от някаква фондация с направление Русия..!!?!?! Май в Германия имат врачки и знаят кога ще им потрябва самолет..Инфото е от Билд.
  • 4 Некой си

    58 3 Отговор
    Защо нито една демократична медия не каже какъв е процентът от гласоподаватели, подкрепящ Навални?
    Социолозите се избиват да коментират проценти, но за тази партия мълчат като партизани.
    Кажете, бе!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ДаЗдраПерМа

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "Некой си":

    ми той няма регистрирана партия, но медиите често пишат за умно гласуване а сега за тактическо гласуване---с две думи--- ти се регистрираш в системата и предоставяш данни за геолокацията си и избирателния участък и получаваш името за кого трябва да гласуваш.
  • 6 123

    54 4 Отговор

    До коментар #4 от "Некой си":

    1-2% и заради това никъде не пишат за това, защото не е удобна тази истина. Това са предателите и шпионите на запада, които искат да управлява някой, като пияницата Елцин, за да разкостят Русия и да заграбят природните и богатства. Това е вечната мечта на Англо-саксите да заграбят и изсмучат каквото могат от тази държава. Направят ли го, следващите са Китай. Липсва им северното направление за удар срещу Дракона. Русия и Китай са наясно с тези планове и действат в синхрон срещу империята на злото ФАЩ.

    Коментиран от #16

  • 7 Павел Пенев

    44 5 Отговор
    Не само ще клекнат, но ще легнат на пода след като става въпрос за пари и един криминален престъпник като Навални.
  • 8 хахахахаха

    35 3 Отговор
    Няма нищо срамно и Наполеон е клякал Хитлер е клякал!
  • 9 Верно ли

    41 5 Отговор
    Ще клекнат, я! Путин да не е дементният им дядка на неолиберална каишка!
  • 10 Някой

    22 1 Отговор
    Както същите клекнаха пред американската администрация, и трият публикации и отнемат достъп, ако се говори срещу ваксините ИМ.
    Разлика, никаква. Ама миси.р.ките не думат нищо по въпроса.
  • 11 Друга тема

    15 1 Отговор
    В България трябва да се създаде система или институция, която да помага на нас - българите и да заживеем доста по добре, но и да се чувстваме у дома си, а не като у дома си !
    Защо няма такава институция в България конкретно за нас - българите ?

    Коментиран от #12

  • 12 веселяк

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Друга тема":

    Има такава институция, нарича се ЦСЗ, само трябва да вкарат 240 индивида в нея!
  • 13 Бесен Язовец

    27 4 Отговор
    Всички клякат пред Кремъл и Руската Федерация!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Млад меринджей

    8 3 Отговор
    В България трябва да се създаде институция, която да помага на нас - българите !
    На ромите помага Евро Рома, а на турците помага ПП ДПС !
    А за нас - българите трябва да се създаде например отделна система или институция, която да ни помага и да живеем доста по добре в тeритoриятa нa Бългaрия , нo дa живeeм не като просеци, а като принцове !
  • 16 Хайван Костофф

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Абсолютно съгласен с всяка твоя дума!! 👍👍👍👍
  • 17 Сандо

    4 1 Отговор
    И тоя наш любим сайт здраво се бори със зловредното влияние на Кремъл,печатайки подходящи материали с ярко изразена любов към ДВ и триейки наши коментарии,но си нямаме Путин да го накара да спазва някакви демократични правила относно свободата на словото.
  • 18 От страни

    2 5 Отговор
    Откак си свършиха работата уж са клекналт. Няма прошка дядя Вова гази ги. Отишли в офиса а там, както каза колежката, една пикла, айде да не е пикла ще кажа скубла, нищо не знае ама ги е свързала с юристите на Гугъл и ония казали че руското ООД Гугъл няма нищо общо с Google LLC и затова никви глоби нема да плащат. Изсмяха се в лицето на приставите. Кво е това клекане - никво.
  • 19 АМИ ДОБРЕ

    0 0 Отговор
    УМНИ ХОРА,.. заради един измислен герой ще загубят милиарди....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания