18 Септември, 2021 08:05 7 277 85

Напрежение между Париж и Вашингтон! Франция отзова посланиците си в САЩ и Австралия

  • франция-
  • сащ-
  • подводници

Според отбранителния пакт Австралия ще получи технологии за построяването на подводници с ядрени реактори

Напрежение между Париж и Вашингтон! Франция отзова посланиците си в САЩ и Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати смятат Франция за "жизненоважен партньор" и са в близък контакт с нея в светлината на отзоваването на френския посланик от Вашингтон за консултации. Това заяви в "Туитър" говорителят на Държавния департамент Нед Прайс. По думите му американската страна очаква да продължи да обсъжда ситуацията в отношенията с Париж на високо ниво, включително в кулоарите на Общото събрание на ООН следващата седмица.

Изявлението на Прайс идва след обявеното от Франция изтегляне на посланиците ѝ в Съединените щати и Австралия. Това беше направено в знак на протест срещу изненадващото обявяване на пакта за сигурност между Вашингтон, Канбера и Лондон. Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви, че заповедта за незабавното изтегляне на посланиците е била решение на президента Еманюел Макрон и е оправдано от изключителната сериозност на ситуацията.

Според отбранителния пакт Австралия ще получи технологии за построяването на подводници с ядрени реактори. Споразумението е опит трите страни да се противопоставят на влиянието на Китай. То разгневи обаче и Франция, защото доведе до отмяната на сделка между Париж и Канбера.

Френската компания "Навал груп" трябваше да построи 12 подводници за Австралия. Сега сделката пропада.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    113 9 Отговор
    Няма ли кой да потопи тоз проклет остров , та светът да си отдъхне ?

    Коментиран от #6

  • 2 хихихихихи

    150 3 Отговор
    Хихихи, натовските съюзници си играят на прее....прецакай другарче! Като клецкото винаги е САЩ а останалите са прее...прецакани!

    Коментиран от #35

  • 3 Макарон геронтофил

    93 9 Отговор
    Скандал между джендъри.ще се разберат макарон и бидона си падат по малки деца.
  • 4 ТтттТ

    134 5 Отговор
    Ами има ли учудени--че то САЩ винаги са били лицемери и лъжци...При тях няма скруполи и справедливост--там има само долар...долар...долар....За долар са готови и майките си да продават по бардаците...

    Коментиран от #14, #72

  • 5 mi6osp

    114 5 Отговор
    При такъв съюзник врагове не ти трябват. Това си е жесток удар по френската икономика в предверието на икономическата криза. Франция обмисля поредно излизане от НатО .

    Коментиран от #36, #39

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ситуацията

    106 0 Отговор
    Сериозно ми напомня времето когато де Гол напусна военната организация на НАТО. По-възрастните ще си спомнят сходството на събитията

    Коментиран от #10, #12, #19

  • 8 Хахаха

    94 3 Отговор
    За пореден път Антлосаксонския свят показва, че ЕС е сбъркан тотално.
    С гейове и мигранти като висша цел, това е положението.
    ЕС трябва да възприеме подход за намаляване на регулациите, 50% съсращаване на администрацията, отмяна на всякакви колективни права, над индивидуалните.
    Тогава може и да имаме предприемачи като Мъск, Безос или подобни.
    Сега ... висша цел са гейове и мигранти .. това и получаваме

    Коментиран от #15

  • 9 и какво

    77 4 Отговор
    търси франция и въобще ес в тихоокеанския район ??ес трябва да излезне от нато и да се съсредоточи САМО върху защитата на територията на ес . никакво сътрудничество с когото и да е относно конфликти на хиляди километри от европа.

    Коментиран от #13, #34

  • 10 Старец

    57 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ситуацията":

    Аз си спомням тогава централата на НАТО беше в Париж и поради напускането на Франция бяха принудили да я преместят в Брюксел
  • 11 Госあ

    83 10 Отговор
    На Франция и трябва президент като Марин льо Пен. Да не забравят и провалените сделки за мистралите с Русия, както и провалените преговори за участие в руската железопътна мрежа отново под диктовка на техните “приятели”

    Коментиран от #28

  • 12 Хахаха

    21 54 Отговор

    До коментар #7 от "Ситуацията":

    И какво стана като напусна НАТО ?
    Загуби цял ред територии в Африка, Азия и Южна Америка.
    Франция е пудел и всеки я подритна.

    Коментиран от #16

  • 13 Франция

    62 3 Отговор

    До коментар #9 от "и какво":

    Има икономически интереси там. Същият въпрос може да се отправи към Великобритания какво търси Тя в тихоокеанския район

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Госあ

    29 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТтттТ":

    Те майките им от там излизат. Така че нема да е особен проблем.
  • 15 Госあ

    38 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Ай мерси за такива предприемачи.
  • 16 Франция

    59 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Не загуби територии в районите за които пишеш аз се подчиних на резолюция 56 на ООН за даване на независимост на колониалните държави. Същото направиха и другите държави които имаха колонии. Франция запази икономическите си интереси по тези земи
  • 17 Госあ

    38 9 Отговор

    До коментар #13 от "Франция":

    Франция подритват единствено нейните сегашни управляващи. Швабите не са световен фактор и никога не са били. Няма и да бъдат. Золумите които направиха в Европа не ги правят фактор.

    Коментиран от #24, #41

  • 18 Сандо

    74 0 Отговор
    Още едно потвърждение,че има Господ на тоя свят!Подобен номер лигавите франсета извъртяха на руснаците с Мистрал-ите /впрочем пак под американски натиск/,а сега усетиха на собствен гръб партньорската любов.Ами заслужиха си го!И предупреждение към всички внимателно да си избират приятелите.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Костова

    52 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ситуацията":

    Сходство има външно погледнато, само дето Макрон, колкото и да има мания за величие не може да се мери с де Гол,който прибра обратно златото на Франция от Америка.
  • 20 и кой

    31 4 Отговор

    До коментар #13 от "Франция":

    точно във франция има икономически интереси ?? я да видим как средната класа и тези с ниски доходи които са 80 % от французите имали интереси в тихия океан!! и защо тези 80% от населението трябва да се замесва в конфликти които НЕ ГИ ЗАСЯГАТ ! това , че няколко големи индустриалци имат интереси някъде по света не е повод да се въвличат цели народи в техните игри и други да плащат за това...това е валидно за франция,германия,русия,щатите и т.н
  • 21 Госあ

    38 3 Отговор

    До коментар #18 от "Сандо":

    Всъщност номера с мистралите беше единствено за сметка на Франция, повярвай.
  • 22 ДенисДжамбаз

    40 1 Отговор
    Французите са несигурни бизнес-партньори! Помните ли случая с двата въртолето-носачи, платени от Русия, построени на 100% и в послведния момент франсетата се извъртяха и отказаха да ги предадат на руснаците! Същото е и с резервинте части за автомобилите им, ..... Затова и застъпеността на френските индустриални стоки в Б-ия е минимално и се свежда до румънския клонинг на Рено = Дачия = евтинджос с малък времеви ресурс за експлоатация, т.е. нещо като еднодневките за бръснене!

    Коментиран от #25, #81

  • 23 Отговор

    8 20 Отговор

    До коментар #18 от "Сандо":

    Господ е един и той е Бат Бойко , Доганчо е неговият пророк.
  • 24 Костова

    32 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Немците са само икономически фактор. За всички политически решения, които взимат са зависими от Америка.
  • 25 Госあ

    21 12 Отговор

    До коментар #22 от "ДенисДжамбаз":

    Френските автомобили са също толкова карани в България, колкото и дизеловите печки на швабите. И слава на боговете, щото в София нямаше да се диша, ако бяха само таралясниците на пръдливите хансове. Тях между другото ги спасяват единствено митата върху японските и корейски автомобили

    Коментиран от #27

  • 26 Госあ

    38 4 Отговор
    Действително, българската икономика и развитие са тотално унищожени след прекъсването на традиционните ни и исторически връзки с Русия и забраната за контакти с Китай. Но икономичически сравнено, щетите върху френската икономика са несравнимо по тежки от същото това и изобщо не съм сигурен докога Франция ще продължи да бъде някаква икономика или ще последва примера на Италия и Испания.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Госあ

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ерец":

    Само японски ! И Тук там Пежо ;)

    Коментиран от #32

  • 30 ДДД

    31 0 Отговор
    Както се казва не ти тябват врагове при такива приятели :( Но някой ще се научат по трудния начин .И мисля че сега е точния момент Европа да се освободи от краварите изпуснатли го Франция и Германия ще става по зле .
  • 31 Хи хи хи

    9 6 Отговор
    Абсолютно си прав. В днешно време няма по-скапани таралясници от немските. Може би само Дачия.
  • 32 Госあ

    11 4 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Освен това, тежкарските автомобили на Ханс изобщо не се вписват в Япония, хората карат малки практични автомобили, семейни ванове и спортни автомобили, които Ханс не може да прави. За корпоративните шефове Тойота е направила лимузини, които не можеш да видиш в Европа. И да, джипки не се карат в града 😂 Луксозните японски всъдеходи са основно за износ. Нали знаеш, че Цукуба - Акихабара с експреса е 50 минути. Така че ти предавам впечатления не само от Цукуба, но и от Токио. Там хората пътуват с обществен транспорт и задръстванията са несравнимо по малки от София, но все пак.

    Коментиран от #40, #46

  • 33 ДжафДжаф

    27 0 Отговор
    По времето на Де Гол, Франция беше извън военните структури на НАТО, така, че няма да е чудно ако това се случи отново. Друг е въпроса защо Франция и Германия допускат страни членки на ЕС, като източна Европа например, да купуват американско, а не европейско въоръжение. Франсетата ги прецакват не за първи път. Преди 4-5 години имаха подписан договор за 40-50 хеликоптера за Полша, като отново САЩ ги прецака. Искаш да членуваш в ЕС и да ползваш облагите от това, купуваш задължително европейско въоръжение, с изключение на случаите, когато в Европа не се произвежда същият клас въоръжение. Друг е въпроса, че Франция има собствени силови ядрени разработки и може спокойно да произведе ядрени подводници за Австралия, при това май доста по-добри от американските. Въобще франсетата произвеждат може би най-добрите въоръжения, но пазара им е ограничен, вътрешното потребление също, а това налага много високи цени! Рафаелите са може би най-добрите леки изтребители, но мноого скъпи. Гърците купуват от немай къде просто защото са притиснати от Ердоган!
  • 34 гост

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "и какво":

    Френските Нова Каледония и Полинезия са точно там, това са острови с площ колкото една България, да не говорим че мините за редки метали в Каледония са в полезрението на САЩ и Китай

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мдаа

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "mi6osp":

    Мн си умен, бе. И прозорлив. А може би Макрон лично ти се обади и ти каза - виж кво, миши, ние тия дни ше излезим от нато, ама ти ни съ притисняай щото идва световната икономическа криза.

    Коментиран от #82

  • 37 Уиндзор

    2 0 Отговор
    жабари да не сте подкрепяли чаеното парти хъ хъ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 факт

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "mi6osp":

    Френците са си прави може ли да спечелиш конкурс и чак след 5 години в които си инвестирал и тн да се окаже че не си го спечелил.
  • 40 Ха ха

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Харесва ми как япончетата се тъпчат като сардели във влаковете.Защо не се качват и отгоре по вагоните (по индийски модел)?

    Коментиран от #43, #50

  • 41 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Не бъди п.ост. Така наречените от теб шваби са една много малка част от Германската държава и население и далеч не са нарицателно за германец. Виж в гугъл. Все едно за българи другите държави са пишат онези врачаните .

    Коментиран от #47

  • 42 факт

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Че то целият Свят е в полезрението на Сащ.
    Все пак за да са добре те бачкат всички.
  • 43 факт

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха":

    Скоро и в германистан имат 300к пикливи кв км и вече са 83 млн.
    Скоро цените на наемите в германистан ще експлоадират как си мислиш че с национализация ще се справят там почти никой няма жилище

    Коментиран от #49

  • 44 Kcaniba

    11 0 Отговор
    Отзовали неотзоавли , фактите са налице - 100 милярда францето вътре!!! Наведени и унизени!!! Еврозоната става вече вторичен център, а основният, както обещах на сороснята , се мести в Тихоокеия регион!!!

    Коментиран от #52

  • 45 потребител

    11 0 Отговор
    Самоизяждането започва.
  • 46 Ерец

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    А бе ти лъжеш повече от китаец ! Направих справка в сайта на асоциацията на японските автомобиловносители (JAIA) и отнесено към август 2021 дялът на новорегистрираните продадени вносни автомобили е следния : Mercedes-Benz-15,28% , VW-12,60% , BMW-9,78% , Porsche-2,18% / Peugeot-2,61% , Renault-2,43% , Citroen-0,92% .А можем да видим и на лаив камера какво се движи в момента примерно в Токйо - Шибуя ,Шинагава, или Осака-Умеда,Шинсайбаши и да заложим , а ?А за шефовете на корпорации “дребните риби” ги возят в тези които споменаваш ,а “акулите” - Maybach S-Class и Rolls Royce.

    Коментиран от #48, #54

  • 47 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Това е обидно нарицателно от руснаците когато са влизали в Берлин ! Хаха Затова го използвам. Много добре знам от коя провинция са, там където се поглъщат най големите количества вурстове, компир и бира (немската бира е добра) и се отделят най много стомашно - чревни газове 😂

    Коментиран от #53

  • 48 джикитаец

    7 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ерец":

    Досега само Акюра Лексус и Инфинити им бяха проблема в Сащ на дойчовците а сега дойдоха и Дженезис и вервай ми не им е приятно на швабите

    Коментиран от #60

  • 49 Пич абен

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "факт":

    Бъркаш. Цените на наемите се определят от общината на населеното място и наличието в квартала на д градини, училища, паркове, обществен транспорт и прочие. Ако ги оставят голямите строителни компании и собственици сами да решават цената на наема на кв м то наистина ще стане страшно и понеже 70 % са под наем ще доведе до сериозни протести и политически проблеми. За това още веднъж: цените се регулират от общината. Пиша за сериозните играчи. А ти ако имаш само 2 или 3 жилища си определя сам цената на наема, ма ако лакомееш ще си седят празни. В Горна Бавария живея на 28 км от Мюнхен. 11та година вече. Знам какво пиша. Ти къде живееш? Честно! Не фантазирай!

    Коментиран от #51

  • 50 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха":

    Ти откъде знаеш ? Много а им зле влаковете да знаеш. Друго са най бързите сименси на планетата на швабата 😂
  • 51 факт

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "Пич абен":

    А бе пич нали като изхвърлят големите компании кой ще инвестира повече в техният строителен сектор.
    Точно така Никой.
    А без инвестиции кой ще фи подържа тия сгради и ще строи нови?
    Държавата ли така беше и в НРБ и накрая фалира.

    Коментиран от #74

  • 52 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "Kcaniba":

    Франция може да остане фактор в тихоокеанския регион само с Китай и Русия. За Япония важи същото. Дано се светнат.

    Коментиран от #55, #56, #69

  • 53 Kcaniba

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Швабен са най големите ганьовци на германците - патриотични, ултра германците!!
    А баварците са най прогресивните, но те не са германци априори, а са нещо като прабългарите, дошли от степите с конете си и завладели провинцията.

    Коментиран от #57, #75

  • 54 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ерец":

    Гледай си камерите.

    Коментиран от #64

  • 55 Kcaniba

    14 1 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Да, но това е в ущърб на нато , а и клати ЕС!! Навсякъде се мрънка за Путин, дългите ръце на Кремъл... а защо се случи брекзита, светнахте ли вече!?!!? Путин ли е???
  • 56 Микрон

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Ти как я виждаш япония с Китай и Русия имат исторически претенции и направо омраза с първите и теритоеиални претенции към вторите

    Коментиран от #65

  • 57 УдФ

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Kcaniba":

    Къде в германистан има степи?🤔

    Коментиран от #59

  • 58 Марксист

    14 0 Отговор
    В. И. Ленин: "Монополи, олигархия, стремеж към господство вместо стремеж към свобода, експлоатация на все по-голям брой малки или слаби нации от неголяма шепа най-богати или най-силни нации – всичко това породи ония отличителни черти на империализма...."

    Коментиран от #61, #63

  • 59 Kcaniba

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "УдФ":

    къде в България и в Унгария има степи???????????????????????????????????
  • 60 Ерец

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "джикитаец":

    Пишеме за пазара в Япония . Hyundai JAPAN - официалния дилър му биха шута 2010г. и се изнесоха .Последните данни за внесени през 2018 г. употребявани е 16 броя .

    Коментиран от #62

  • 61 фърфории

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Марксист":

    Проблема е че не са и нация Сащ Мъск е Африканец например и тн.
    Всичко е в резултат все ощенна ВСВ след нея така е нареден Света и още е но вече почват да губят почва под краката си и затова са нервну Китай ги изместват
  • 62 факт

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Ерец":

    В Япония пазара е масово японски може да има някакви немски коли за богаташи но са малка капка в морето.
  • 63 Ляв плюс

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "Марксист":

    Ще дойде време и ще искаме да прочетем трудовете на Ленин, но те ще бъдат дефицитни и безкрайно скъпи.
  • 64 Ерец

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Те са за теб , не за мен !
  • 65 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #56 от "Микрон":

    Оооо повярвай, преди да разтури бизнеса между САЩ и Китай, отношенията Китай -Япония бяха отлични. Китайците са най голямата диаспора в Япония на всякакви позиции, а доста японци работят и правят бизнес с Китай. Относно Русия, имат по малко причини за лоши отношения с тях, особено след като Путин прави заявления за общи проекти на Курилите, което е много добре. Ако се разберат за ползване на аквоторията, нещата ще потръгнат.

    Коментиран от #66, #71

  • 66 Микрон

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    И как ще потръгнат като ако използват акваторията и янките веднага ще довтасат

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ерец

    1 6 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Ще видиш Япония с Китай и Русия през крив макарон . Никой не може да разруши JapanUSAlliance !
  • 70 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Микрон":

    Имам предвид риболов. Това е основното.
  • 71 Ерец

    7 2 Отговор

    До коментар #65 от "Госあ":

    Ти в час ли си , или пишеш нещата така както ти се иска да стане. Веднага след речта на В.Путин във Владивосток на проведения форум , чули каква беше реакцията на Токйо ? “Съдържанието на речта може да се определи отново като повод за съжаление “.Япония не се задоволява с общи проекти , а си иска принадлежалите и Северни територии.Работата е там ,че Русия никога няма да ги отстъпи .

    Коментиран от #76

  • 72 Jacques Yves Moineau

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТтттТ":

    Даааа, американците са съвкупност от британско лицемерие и еврейска алчност
  • 73 Д'мин

    11 1 Отговор
    Гейшите да не се бяха дървили на руснаците през 1939 год. при Халкин гол! Сега да се радват, че се предадоха на американците иначе щяха да бъдат административна единица към Владивосток!

    Коментиран от #79

  • 74 Кой кого

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "факт":

    И за какво ще изхвърля и забранява? Пиян ли си? Колко е часа? Защо от толкова рано? Алкохола не е решението.

    Коментиран от #78

  • 75 гюнтер

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Kcaniba":

    баварците са много по близки с австрийците по култура отколкото с останалите германци.
  • 76 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ерец":

    Да се върнем на темата, Франция трябва да действа твърдо и безкомпромисно с краварите и да незабавно да върне отношенията си с Русия.
  • 77 От страни

    4 1 Отговор
    Франция и Германия ни е надеждата днес - ако запазят Европа - добре. Ако не смогнат - ние ще сме на боклука.
  • 78 факт

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Кой кого":

    Единственият начин при недостиг и голямо търсене е да вдигнеш цените иначе как ще селектираш кой да заеме дадено жилище.
    Германският жилишен пазар е аут свършен е нямат полезен ход.
    Истината винаги е пияна трезвениците никога не я схващат.
  • 79 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #73 от "Д'мин":

    Всъщност американците спасиха руснаците от териториални загуби след като “гейшите” им смазаха флота за отрицателно време, при Халхин гол късмета и монголците.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "ДенисДжамбаз":

    То Франция коли ли е имала? Един мой зет казваше "мачка, п..чка и елхичка в къщата ми не влизат"
  • 82 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мдаа":

    Човека анализира и предполага. Ти пишеш тук само ако някой ти се обади и раскаже плановете си?
  • 83 Двата случая

    5 0 Отговор
    Все пак,пак да посмятаме: населението на новия англосаксонски съюз в т.ч. Великобритания е 461 милиона,а на остатъчния ЕС,т.е. без Великобритания е 444 милиона. Площта е съответно 27,7 млн. кв.км. ,а на ЕС 4 млн.кв. км. На географската карта днешният ЕС много прилича на Тройния съюз от времето на Първата световна война обкръжен от изток и запад от Антантата. Сега от запад е AUKUS ,а от изток БРИКС. Рано или по-късно ЕС -то тия два геополитически съюзи ще го кльопнат на 1-2 залъка. Франсетата получиха това което направиха на Русия с Мистралите - и в двата случая загубиха огромно количество милиарди.
  • 84 кочо

    3 1 Отговор
    ФРАНЦИЯ Е ВЕЛИКА ЯДРЕНА СИЛА И ПОДОБНО БЕЗПАРДОННО ПОВЕДЕНИЕ ОТ САЩ И БРИТАНИЯ Е ОСЪДИТЕЛНО.ФРАНЦИЯ ЩЕ СЕ СПРАВИ И С ТОЗИ УДАР ПО ИКОНОМИКАТА И.ФРАНЦИЯ ТРЯБВА ДА ПОГЛЕДНЕ И С ДРУГИ ОЧИ И КЪМ РУСИЯ И КЪМ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ.ТЯ ТРЯБВА ДА ОБМИСЛИ ОТБРАНИТЕЛНАТА СИ ДОКТРИНА И ДА СИ ПАЗИ ГЪРБА ОТ ЗАПАД.ЕВРОПА Е НЕЙНОТО СЕМЕЙСТВО.
  • 85 ВИЗАНТИЯ

    1 0 Отговор
    Ще се здобрят, навремето Франция беше окупатор на Индокитай и се договира за окупацията на Виетнам от САЩ
Новини по държави: