Last news in Fakti

19 Септември, 2021 19:38 1 685 17

САЩ даряват 500 млн. дози ваксини на Pfizer

  • сащ-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пфайзер

Те ще отидат в 92 държави с ниски и по-ниски средни доходи, както и при всички страни членки на Африканския съюз

САЩ даряват 500 млн. дози ваксини на Pfizer - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на американския президент Джо Байдън води преговори с Pfizer Inc. за закупуване на още 500 милиона ваксини срещу Covid-19, които да бъдат дарени на по-бедни държави. Това съобщи "Блумбърг", като цитира свои източници.

Очаква се сделката да бъде официално обявена през следващите дни, преди международната среща на върха на Covid, която Байдън свика в кулоарите на Общото събрание на ООН. Администрацията на Байдън изпраща тези дози до международната програма за ваксини Covax.

Подробности за споразумението бяха съобщени по-рано от New York Times.

Американското правителство обеща през юни да дари 500 милиона дози от ваксината BioNTech/Pfizer на COVAX, като почти половината ще бъдат доставени тази година, потвърдиха днес компаниите.

200 милиона дози ще бъдат дарени тази година, а останалите 300 милиона през първата половина на 2022 г. Те ще отидат в 92 държави с ниски и по-ниски средни доходи, тъй като както и всички страни членки на Африканския съюз.

Припомняме, че в края на август, американската администрация по храните и лекарствата даде пълно одобрение на ваксината Pfizer/BioNTech срещу Covid-19 за хора на възраст над 16 години. Това е първата ваксина срещу коронавирус, напълно одобрена от FDA.

Бустерните дози ще се прилагат след 20 септември.

Властите отхвърлиха призивите на Световната здравна организация (СЗО) да отложат т.нар. бустер дози ваксини срещу Covid-19. Мотивът за призива на СЗО бе борба с неравенството и недостига на ваксините. Според Организацията, по-бедните страни изпитват затруднения с ваксинацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sun makes the skin thin

    26 2 Отговор
    Нормално е в Африка да отиват все пак на Гейтс отдавнашна мечта е да се намали населенивто в Африка
  • 2 Отиват

    10 1 Отговор
    За територията на бушмените Австралия.
  • 3 Пич

    23 2 Отговор
    Не само даряват , но и пари дават , за да може глупаците да си напълнят телата с това , което ще ги превърне в болнави и зависими плазмодии , покорни на господарите... Мислите ли , че неваксинираните французи , гърци , италианци , и тн. , биха се съгласили с това , с което виждаме да се съгласяват ваксинираните... Дъхът им вече е счупен...

    Коментиран от #5

  • 4 Пич

    18 2 Отговор
    Защо мислите , започнаха да въвеждат ограничения на човешките свободи , след като ваксинираха по голяма част от хората... Неваксинираните дали щяха да се подчинят на този фашизъм...!!!???
  • 5 Не!

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Не бива да си мислите, че без пари ще ги раздават! Ще си приберат милиарди - стотици милиарди- по един или друг начин от офффцете

    Коментиран от #10

  • 6 боцмана

    6 2 Отговор
    Нека повече хора да се боцкат за да се спаси планетата от тях. Браво на американците.
  • 7 Врачка

    10 1 Отговор
    По—добре змия да те целуне ,отколкото да се боцнеш с Американската Пфазър дори и безплатна.Но всички знаем,че няма безплатен обяд.
  • 8 Пръц

    14 1 Отговор
    Има нещо гнило .Африканците нямат логистиката и база за съхраняване на тази ваксина,която изисква специални хладилни камери.БГ ползваха кремвиршовози а за Африка няма инфо.

    Коментиран от #9

  • 9 Дедовия

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пръц":

    Това не е важно,по важно е едни пари да се усвоят и някой да купи гениалните картини на ХънтърЧо!
  • 10 отегчен

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Не!":

    Новия световен ред има частна печатница за пари наречена ФЕД !!!! На тях не им пука за парите,интересуват се само и единствено едни 7 милиарда човешки същества да бъдат ликвидирани !!!
  • 11 ХА ХА ХА

    1 1 Отговор
    А НАЩИТЕ ФАТМАЦИ ХВЪРЛИХА 900000 БРОЯ ВАКСИНИ , И ПОДАРИХА ОЩЕ ТОЛКОВА !!! ПЛАТЕНИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ !!!
  • 12 Дядо Вазов

    4 0 Отговор
    Погребслни свещи
  • 13 Да бе да

    5 0 Отговор
    щом тия се засилят да ти помагат, бягай далече от тяхната помощ, най-често получателят на помощ, след това съжалява, че е приел.
  • 14 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    Интересен парадокс е,че започват да предлагат пари на тези,които си поставят ваксина.
    Живота ми е струва 100лв или 100$.
  • 15 в кратце

    1 0 Отговор
    Администрацията на Бай Издън ще изпраща тези дози до международната програма за ваксини "Covax". На България няма да бъде отпусната и една доза от тях.
  • 16 Аватар

    4 0 Отговор
    Страхувайте се от данайците,що носят дарове.
  • 17 Нико

    0 0 Отговор
    Само като чуя че САЩ "ДАРЯВАТ" и ми е ясно че нещо не е наред.