Last news in Fakti

20 Септември, 2021 21:15 1 829 10

Опозиционен политик в Русия загуби изборите, помрачени от прокремълски двойници

  • русия-
  • избори-
  • единна русия-
  • борис вишневски

Предварителните резултати днес показаха, че Вишневски, който е от либералната партия "Яблоко", е победен от Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия"

Опозиционен политик в Русия загуби изборите, помрачени от прокремълски двойници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски опозиционен политик загуби изборите през уикенда от прокремълски опонент, след като кандидати на управляващата партия във втория по големина град на страната Санкт Петербург са променили имената си и дори външния вид, за да приличат на него, информира "Франс прес".

Русия проведе парламентарни и местни избори, които бяха помрачени от нередности и обвинения във фалшификации, като преброяването на гласовете показва лесна победа за управляващата партия "Единна Русия".

Преди изборите случаят с Борис Вишневски предизвика любопитството на медиите, след като той твърдеше, че други двама кандидати са променили имената и външния си вид в актуализация на често срещаната тактика за номиниране на "двойник", за да се разделят гласовете и да се осигури победа на друг кандидат.

Той уточни, че те са си пуснали брада и мустаци за предизборните плакати.

Предварителните резултати днес показаха, че Вишневски, който е от либералната партия "Яблоко", е победен от Сергей Соловьов от управляващата партия "Единна Русия".

65-годишният Вишневски обяви пред новинарския сайт Znak.com, че по-рано днес е бил възпрепятстван да подаде официална жалба срещу вота.

Той уточни, че петима мъже са грабнали копия на жалбите и са го разпитвали, но не са му причинили никакво зло.

След преброяването на почти всички гласове до днес следобед, партията "Единна Русия" на президента Владимир Путин е на път да запази мнозинството си в парламента.

Изборите бяха проведени след безпрецедентни репресии срещу опозицията, като всички гласовити критици на Кремъл бяха възпрепятствани да се кандидатират.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЯ НА СНИМКАТА

    19 2 Отговор
    Е ПО СТРАШЕН И ОТ ЗЛОТО
  • 2 АЕС

    33 4 Отговор
    Защо не оставим тази велика страна на мира. Защо винаги тя е виновна на някого. И каква опозиция има там изнесе те точно данни няколко мърляви процента. Ми то стадо нез мърша има ли. Нима у нас сме по добри. Нима в САЩ са по добри маниполираха изборите, пребиха хората държат ги още заключени но за това се мълчи думичка не се изрича стига де не пасем гъски по асфалта омръзна на всички за грешките на другите да им е виновна Русия

    Коментиран от #5

  • 3 az #Победа76

    31 1 Отговор
    Яблоко!?!? Че за тия предатели руснаците не искат да чуят и без Путин....
  • 4 Костова

    19 3 Отговор
    Партия Яблоко имат под един процент на тези избори. Кандидатите на Единна Русия са променили външния си вид, за да приличат на кандидата от Яблоко?! 🙂Стойков мисли, че аудиторията тук се състои предимно от бавно развиващи се. На изборитете не се гласува по снимка, а отметката се слага срещу име и партия. Цял Петербург искали да гласуват за Яблоко, но всички се объркали и прогласували по погрешка за Единна Русия.
  • 5 ????

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "АЕС":

    Ааааа, недей така там е "демокрация", а Русия не я иска пустата пък я цветна революция, я пуч не могат да спретнат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 опи

    12 0 Отговор
    Опозиционните политици в Сащ загубиха всички избори от 60-70 години насам. Защото там имат само две корумпирани партии. Ако си опозиция или ставаш корумпиран или под ножа. Наглоста на западняците няма граници!
  • 8 До Костова

    14 3 Отговор
    Аз имам къща до Петербург. Плямпаш фекалии лелче?! Яблоко събират от 20 години около 5% или по малко на всякакви избори. А сега като им спряха даренията от чужбина събират 1%. Съвсем нормално!
  • 9 Вишневски

    9 1 Отговор
    На снимката тоя от ляво дето изглежда като пенсиониран алкохолик е Вишневски. Дето уж бил прецакан на изборите. Имали смисъл да говоря още?
  • 10 любопитен

    6 1 Отговор
    Ако ще и близнаци да са нали на единия пише, че е кандидат на Яблоко а на другия, че е от Единна Русия! И това ли се бърка?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания