21 Септември, 2021 17:19 1 234 2

Борис Джонсън не очаква бърза сделка за свободна търговия със САЩ

  • борис джонсън-
  • джо байдън-
  • великобритания-
  • сащ

Джонсън и Байдън ще обсъдят събитията в Афганистан и начините за предотвратяване на хуманитарна криза в страна след изтеглянето на западните съюзници

Борис Джонсън не очаква бърза сделка за свободна търговия със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне с американския президент Джо Байдън в Белия дом. Джонсън призна, че не очаква бързо сключване на двустранна сделка за свободна търговия.

Борис Джонсън пристигна в понеделник в Америка за срещата на Общото събрание на ООН, но използва възможността и за среща с Джо Байдън.

Преди срещата Джонсън заяви, че ясно разбира, че споразумението за свободна търговия между двете страни в момента не е приоритет на Байдън. Постигането на такова споразумение бе шумно разгласено още по време на кампанията за Брекзит, а след това и при идването на власт на Джонсън през 2019 година, когато президент на Съединените щати бе Доналд Тръмп.

След идването на власт на Байдън обаче сделката мина на заден план още повече, че по принцип във Великобритания има загриженост за занижаване на стандартите, като се имат предвид така наречените „хлорирани пилета“, „натъпканото с хормони говеждо месо“ и защитата на британското национално здравеопазване.

Джонсън и Байдън ще обсъдят събитията в Афганистан и начините за предотвратяване на хуманитарна криза в страна след изтеглянето на западните съюзници.

Друг деликатен въпрос за обсъждане е Северна Ирландия в условията след Брекзит. Положително развитие в двустранните отношения от последните часове е решението на Вашингтон да позволи на напълно ваксинираните британци да пътуват до Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    Това са само политически бръщолевици, като се има предвид че и в обора се говори английски, демек са един дол дренки
  • 2 Жан Клод ( с двата ножа)

    0 0 Отговор
    Има ли работници?
Новини по държави: