Last news in Fakti

21 Септември, 2021 19:19 1 672 13

Москва отхвърли категорично твърденията на Европейския съд по правата на човека

  • русия-
  • андрей луговой-
  • сергей скрипал-
  • кремъл-
  • полоний

По думите на Андрей Луговой решението на европейските магистрати е политически ангажирано и няма нищо общо със закона

Москва отхвърли категорично твърденията на Европейския съд по правата на човека - 1
Снимка: shutterstock

Официална Москва категорично отхвърли твърденията на Европейския съд по правата на човека, че Русия носи отговорност за смъртта на бившия агент на Федералната служба за сигурност Александър Литвиненко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече “голословни” твърденията на Европейския съд по правата на човека и даде да се разбере, че Кремъл няма намерение да се съобразява с тях. На редовния се седмичен брифинг говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова определи действията на съда в Страсбург като “политически”:

"Налице е още едно доказателство, че Европейският съд по правата на човека, който се позиционира като международен съдебен орган, се опитва да играе политическа роля и да даде своята лепта за култивирането на атмосфера на русофобия, която стана много популярна в някои западни държави", посочи Захарова.

Според нея съдът в Страсбург просто е огласил, "очевидно политизираните и съмнителни от правна гледна точка изводи на националния съдебен орган на една от страните членки".

В подобен дух се изказа и бившият сътрудник на Федералната служба за охрана и настоящ депутат Андрей Луговой, който е един о основните заподозрени за убийството на Литвиненко. По думите на Луговой решението на Европейският съд по правата на човека е политически ангажирано и няма нищо общо със закона.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    8 44 Отговор
    нато ше търпи още малко тези рашки и после ще ги изравни със земята.те назнаиат с кой се бъзикат

    Коментиран от #6, #11

  • 2 разбира се че

    7 40 Отговор
    Европейския съд по правата на човека e абсолютно прав.
  • 3 Франция и Русия

    16 8 Отговор
    Да се обединят.
  • 4 Руснак

    29 7 Отговор
    на руснаците не им пука какво решил някой си европейски суд. и колкото повече ще има такива решения на европейските съдилища, толкова по-безразлични ще бъдат руснаците към мнението на Европа. Да, и още: и толкова по-студено ще бъде в европейските апартаменти в дълги студените зимни вечери.
  • 5 Kcanba

    22 6 Отговор
    литвиненки и березовски - двойните, тройните агенти на цру и ми-6, предателите, загиват като пълни нещастници, като отработен материал, ненужни на работодателите си - самообесени, отровени от въпросните спспецлужби!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    26 5 Отговор
    Тя много банална работа само руснаците ,
    Европейският съд кога разгледа правата на индианците ?
  • 8 1100

    16 6 Отговор
    Наслушахме се на лъжи.Наслушахме се престъпленията си Англия да прехвърля на Русия.Бил отровен с полоний.Английските тайни служби отровиха Литвиненко в Лондон, с полоний.През турското робство в България английски лекари ,са инжектирали на заловени българи ,бунтовници против турците ,със "серума на истинота".Тази смес отслабва волята на човек и той предава това което знае.Та така и за Литвиненко.Литвиненко е предател. Англия го убива,след като е предал всичко на английските служби и те го ликвидираха.Подобен е случая с отровените Скрипал,също от англичани,този път с "новичок"произвеждан ,в града където са отровени Скрипал.Само, наивник, може да повярва на скълъпените лъжи на англичаните.Русия ,знае как се постъпва в такива случаи.Европейският съд не е фактор в случая.Предателите обикновено /Литвиненко, Березовски, Скрипал, /завършват по един и същи начин-смърт, причинена, от англичаните-МИ6,МИ5.За предатели не се съжалява.За студа сте много прав/а/и.От глупост Европа може да стои на студено.
  • 9 Хахаха

    5 18 Отговор
    Прасерусофилите ... се кефиха на смъртта на редица политически десиденти, и хвалиха "дългата" ръка на ГРУ и Путин, а сега не били руснаците ...
    Тепърва предстои Запада да обяви Путинският режим за престъпен.
    Тогава ще ви запука ...
  • 10 Цола Драгойчева

    4 13 Отговор
    Като изпоарестуват отрочетата на управляващите в Кремъл дето живеят на Запад, ще видим колко бързо официална Москва ще се признае за виновна 😀
  • 11 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "демократ":

    ТОВА ЛИ Е ...ДЕМОКРАЦИЯ????????/демократ се зовеш/
  • 12 Ххх

    4 14 Отговор
    Това учудва ли някой ?! Руските лъжливи лицемери някога признали ли са за нещо ? Те затова са отритнати от целия свят ,щото винаги са невинни нали..

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания