21 Септември, 2021 21:09 1 433 1

Техеран: Ядрените преговори ще бъдат възобновени през следващите седмици!

  • иран-
  • ядрена програма-
  • аятолах али хаменей

По-рано този месец Иран се договори с Международната агенция за атомна енергия към ООН за проверки на ядрените си обекти

Техеран: Ядрените преговори ще бъдат възобновени през следващите седмици! - 1
Снимка: shutterstock

Ядрените преговори между Иран и световните сили ще бъдат възобновени през следващите седмици, съобщи говорител на Министерството на външните работи в Техеран в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Преговорите започнаха във Виена през април с цел да бъде съживено ядреното споразумение с Иран от 2015-та година. Дискусиите са в задънена улица от юни, след като ултраконсервативният Ебрахим Раиси беше избран за президент на Иран.

Споразумението за ядрената програма на Иран през 2015-та беше сериозно застрашено, след като бившият американски президент Доналд Тръмп едностранно оттегли Съединените щати от сделката, а Техеран спря да изпълнява поетите ангажименти по нея.

По-рано този месец Иран се договори с Международната агенция за атомна енергия към ООН за проверки на ядрените си обекти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атлантида

    2 0 Отговор
    Няма смисъл от преговори просто трябва Иран да се помолят за няколко безплатни ядрени ракети от Северна Корея и взаимно с Америка да си метнат по няколко да прочикстят въздуха че и без това твърде много Европа се задушава от Близкия и Далечен Изток и от Северна Америка, нека да се борим всички за почист въздух има американец и севернокореец има проблем щом ги няма тъкмо Европа ще си отдъхне от безкрайните войни на империалисти и комунистически дребосъци