23 Септември, 2021 15:00 2 249 15

Над 6000 гръцки деца с COVID-19 след 10 дни училище

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Транспортът е най-рисковото място за заразяване, смятат лекарите

Над 6000 гръцки деца с COVID-19 след 10 дни училище - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лекарите в Гърция предупреждават за висока степен на заразяване с коронавирус сред учениците. Според данните само в рамките на десет дни от началото на учебната година над 6000 ученици са заразени.

Всеки четвърти случай на регистрирани положителни проби са на деца на възраст от 4 до 17 години, подчертават лекарите.

Въпреки активната кампания за ваксиниране на децата над 12-годишна възраст засега родителите признават, че се страхуват да позволят имунизиране.

Голяма част от родителите не желаят децата им да се тестват по два пъти на седмица и да носят постоянно маски в училище. Водят съдебни дела срещу учителите и министерството на здравеопазването.

Родители съдят учители в Гърция заради Covid мерките.

В Гърция вече не поставят под карантина цяло училище, а само класовете с доказани положителни проби на деца.

В отговор на постоянни критики от страна на опозицията министерството на транспорта пуска нови 400 автобуса в градския транспорт в Солун, за да се ограничи струпването на хора.

Транспортът е най-рисковото място за заразяване, смятат лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атлантида

    37 4 Отговор
    Covid пропагандата активно навлиза в живота на Гърция, там ужким умен народ винаги знаят за какво протестират но тук си пролича колко малко умствен багаж има населението и каква голяма пешка е на Запада превърнала се Гърция

    Коментиран от #6

  • 2 а яяя

    33 3 Отговор
    Тези нали са се изпонаваксинирали и са безсмъртни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мда

    22 2 Отговор
    Гърците се оказаха лабави,но все още ни бият по пенсии и заплати
  • 5 SH BG

    22 6 Отговор
    Вече стана ясно, че Инжекциите заразяват...!!!

    Дааа...!!!
  • 6 честен ционист

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Атлантида":

    Византийците са горделив народ, егоисти и си мислят, че ще живеят с орлите. Друг е въпросът, че са и плашливи.
  • 7 Леда

    22 5 Отговор
    Всъщност мен ме интересува какво е състоянието на децата, което, разбира се, не се споменава в статията. 6000 заразени далеч не означава 6000 болни...
  • 8 среднощен

    18 3 Отговор
    Трябваше да качват статистика на "починали с К-19 неваксинирани" и "починали с К-19 ваксинирани" и всичко щеше да си дойде на мястото... Когато хората могат да сравняват, тогава ще си направят "правилната сметката" - че починалите са повече из между "неваксинираните"... Тогава няма да се смущават толкова и от "декларацията за информирано съгласие"... Но, вече е късно - видя се , че целта на ваксините не е здравето на хората, а някаква друга...

    Коментиран от #11

  • 9 Гръцки медии

    18 2 Отговор
    =професионални лъжци! В България също не е по различно! Никога не се извършвала досега такава измама в планетарен мащаб, вече говориме за криминални престъпници вкупум - медии и Политици!
  • 10 бай онзи

    9 2 Отговор
    ОТ ШАМПИОНИ ПО ВАКСИНАЦИЯ СЕГА ШАМПИОНИ ПО ЗАРАЗЕНИ.ВАЖНОТО Е ДА СА ПЪРВИ .ДОБРОВОЛНО СЕ ЗАРАЗЯВАТ .ТОВА И ВИТАНОВ НЕ ГО ЗНАЕ
  • 11 Загадка

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    Това е загадъчното. Статистиката се оказа, че са я имали, водили са я, като цяло в тяхна полза е - но я показаха чак при поискване!?

    Има нещо изключително гнило - имат статистика, в тяхна полза засега е при това - и я крият. Вместо цифри - призиви. Вместо данни - лозунги.

    Ето, например, казват - от края на Март до 15-и Септември - само 64-има починали са със завършен цикъл. Трябваше официално журналистите да пратят писмено питане, та да споделят. Иначе - мълчим си. "Ваксата работи, вЕрвайте ни - данни в подкрепа на това няма да ви дадем, че са в наша полза".

    Браво. Ами като кажете А, кажете и Б - за същия период би трябвало тия с по една игла да са повече! Нека сами видим, че едната игла почти не пази, двете е истината, да предположим сами, че три може би ще е още по-добре... Ама не.

    Създава се впечатлението, че искат почти никой да не се набоде, воден от рационални подбуди. Лозунги, призиви, и принуда - "набоди се, щото на запад го правят задължително", "набоди се, щото шефът така казва"?!
  • 12 Анонимен

    4 4 Отговор
    Ако и тук се правеха тестове, положението нямаше да е по различно. Има със симптоми, има и отсъстващи без тестове, чист геноцид е това!! Децата трябва да преминат онлайн!!
  • 13 Анонимен

    6 4 Отговор
    Фармамафията трябва да си продадат лекарствата, а другите-учебниците, никой не го интересува за здравето ни на малки, ни големи. Тях има кой да ги лекува, народа няма, трябваме им само по избори. Децата незабавно онлайн, не са ви лабораторни мишки!
  • 14 Делта ВАХХХ

    1 1 Отговор
    Скоро и в България малките вирусоносители ще го донесат вкъщи. Ще ми борят респираторен вирус с парцали на лицето. Що за умствена слепота?
  • 15 Извънземен

    0 0 Отговор
    Ще заразяваме ваксърите над 50 процента- А от България бягаме там са живи Дяволи
Новини по държави: