Last news in Fakti

23 Септември, 2021 22:00 4 056 41

COVID дело! Съд разреши на 12-годишен ваксинация въпреки спор на родителите му

  • нидерландия-
  • съд-
  • ваксина

Детето се обръща към съда, защото родителите му, които са разделени, не успяват да се споразумеят по въпроса; майка му му е дала разрешение, но баща му не му позволява

COVID дело! Съд разреши на 12-годишен ваксинация въпреки спор на родителите му - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

12-годишно момче поиска от съд в Нидерландия да получи разрешение да се вкасинира срещу COVID-19, за да може да посети баба си, която се бори с рак на белия дроб, според писмено съдебно решение, публикувано в четвъртък, съобщава АП.

Момчето, чиято самоличност не е разкрита, "се страхува, че може да зарази баба си и е убедено, че ако тя е заразена, това може да бъде животозастрашаващо", се казва в писменото решение на холандския съд.

Съдията, който разгледа случая по-рано тази седмица, даде на момчето разрешение да си ваксинира.

Деца на възраст 12-17 години могат да се ваксинират в Холандия с одобрение на родителите. Ако родителите не се съгласят, "тогава в крайна сметка можете сами да решите да се ваксинирате", казва холандското правителство в съобщение до децата на своя уебсайт, в което се показва правото им на ваксинация.

12-годишният ученик в гимназия се обръща към съда, защото родителите му, които са разделени, не успяват да се споразумеят по въпроса; майка му му е дала разрешение, но баща му не му позволява.

Съдията в Гронинген заяви, че притесненията на бащата относно краткосрочните странични ефекти са "разбираеми", но добави, че цитираните от него странични ефекти са много редки и лечими и са взети под внимание от холандските здравни власти, когато са одобрили COVID-19 ваксини за деца.

Съдията каза, че притесненията на бащата относно дългосрочните странични ефекти "нямат фактическа основа".

Адвокатите на родителите не отговориха веднага на исканията за коментар.

Адвокатът на майката Бени Веринк каза пред холандската телевизия RTV Noord, че случаят е първият, в който семеен спор за ваксинацията завършва в съда.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG

    64 10 Отговор
    Нищо чудно, че са се разделили
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не се

    67 11 Отговор
    интересувам от джендърски държави.
  • 4 Майна

    86 9 Отговор
    Надявам се, че МОЯТ НАРОД ОБИЧА ДЕЦАТА СИ И ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ТЯХ,
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    73 7 Отговор
    Значи ли че съдията поема отговорност за последиците.????? Тъй като в официалните документи на всички компании производители пише...... ПРЕПАРАТА СЕ НАМИРА В ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ПЕРИОД И РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ИЗВЕСТЕН НА 31 ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА...
  • 6 Гост

    76 7 Отговор
    Дежурния грантаджия Анатоли агитира. Не може 12 годишен да вземе решение! Кой е казал, че ваксинираният не предава корона вирус?!?!? Напротив! Може да е успешен носител и дори да се зарази! Просвети се писачо!

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аферим

    48 5 Отговор
    Те там и на тригодишни дават разрешение за смяна на пола...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рошко

    43 6 Отговор
    За чипиране и съд няма, не на задължителното чипиране, навсякъде по света стачкуват против тази идиотщина, дано час по скоро всички се осъзнаят и да се измете тази насаждана ни помия и лъжа
  • 11 С тези приказки

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "asd":

    А вие коя "Магнаурска школа" сте "завършили"?
  • 12 MERS

    42 2 Отговор
    Защо бабата НЕ се ваксинира и проблема е решен ?! :)

    Коментиран от #36

  • 13 Универсална гейска демокрация

    37 1 Отговор
    която е готова да се намеси дори в семейните отношения.....за да потвърди че е еврогейска.....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Професора

    41 1 Отговор
    Престъпници, утре 12 годишния ще реши да се омъжи и кво ще стане?

    Коментиран от #17, #19, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Hoho Boho

    29 2 Отговор
    Съд разреши на 12 годишно дете да ходи по въже между два небостъргача за да види баба си в насрещния, въпреки несъгласието на родителите му...
  • 19 Раданч Татлъту

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Професора":

    Нема са жени,ще си смени пола!🤡👍
  • 20 Професора

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "Аферим":

    Малките травестиtи и траверски се катерят на родителите си по главата!
  • 21 Тц тц тц

    25 1 Отговор
    Какви драми измислят със това ваксиниране
  • 22 00014

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Професора":

    Ще му ръкопляскат, а може и съдията да поиска първа брачна нощ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КОВИД ЗОМБИ

    20 2 Отговор
    Скопиха с ваксината по собствено желание още една биоологична работна единица!
  • 26 Каква

    21 1 Отговор
    Каква поредна футб... кромидна драма, дами и господа! 12-годишно лапе иска да се инжектира с нещо си, тати не дава - а то - към съда! Това ще да е 5-и клас...? Обаче, отива на съд - и съдът каза - ама боди се бе младеж!

    Няма конспиратори за Кромид-а - докато изпипат теорията - и вече е съобщена по новините...

    Ама и комици няма - докато измислят скеча... И съдът официално разрешил на петокласника да се боцне...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СТРАШНИЯ СЪД

    11 2 Отговор
    Кога ще дойде денят на Страшния Съд, знае само Бог Отец, но знаците на неговото приближаване са дадени и в Евангелието, и в Откровението на свети апостол Йоан Богослов. Откровението говори за събитията, съпътстващи края на света, и за Страшния Съд преди всичко в образи и тайнствено, но светите Отци са го обяснявали; съществува и истинско църковно предание, което ни говори и за знаците на приближаването на края на света

    Коментиран от #29

  • 29 Анти антчев

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "СТРАШНИЯ СЪД":

    светите Отци са го обяснявали; съществува и истинско църковно предание, което ни говори и за знаците на приближаването на края на света, и за Страшния Съд.

    Преди края на съществуването на Земята на нея ще има смутове, войни, сблъсъци, глад, земетръси. Хората ще страдат от страх, ще умират от очакване на нещастия. Няма да има нито живот, нито радост от живота, а едно болезнено състояние на отстъпление от живота. Ще настъпи отстъпление не само от живота, но и от вярата, и Син Човечески, като дойде, ще намери ли вяра на земята? Хората ще станат горди, неблагодарни, ще отричат Божия Закон: едновременно с отстъплението от живота ще настъпи и обедняване на нравствения живот. Доброто ще отслабне, а злото ще се усили. За това време говори и свети апостол Йоан Богослов в своето боговдъхновено писание, което се нарича Откровение. Самият той казва, че бил „обзет от духа”, което значи, че Сам Дух Свети е бил в него, когато в различни образи са му били показани съдбата на Църквата и света, и затова тази книга е Откровение Божие.

    Той показва съдбата на Църквата в образа на жена, която по онова време ще се укрива в пустинята: тя няма да се появява в живота, както и днес в Русия. В живота ще имат решаващо значение онези сили, които подготвят появата на Антихриста. Антихристът ще бъде човек, а не въплътен дявол. „Анти” е дума, която означава „против” или „вместо”. Този човек ще иска да бъде „вместо” Христос, да заеме Неговото място и да има онова, което би трябвало д
  • 30 Христьооо

    7 2 Отговор
    Преди гибелта на Антихриста ще се появят двама праведници, които ще го разобличат. Магът ще ги убие и три дни телата им ще стоят непогребани, и Антихристът и неговите слуги много ще ликуват. Но тези праведници неочаквано ще възкръснат и цялата армия на Антихриста ще бъде объркана и ужасена, а самият Антихрист внезапно ще падне мъртъв, убит от силата на Духа.
  • 31 Върховна власт

    4 2 Отговор
    Спасителят е открил Своето Божествено учение и Своята Личност, и тук е призовал целия свят към блаженството на доброто и спасението. Но светът не приел Христос и Го разпнал в Йерусалим, а по времето на антихриста Йерусалим ще стане столица на света, който е признал властта на Антихриста.

    След като постигне най-висша власт, Антихристът ще изисква от хората признанието, че е осъществил това, което нито една земна власт, нито който и да било човек, не е могъл да осъществи, ще изисква поклонение на себе си като на най-висше същество, като на бог.

    Соловьов добре описва характера на неговото действие като Върховен Владетел. Той ще угажда на волята на всички, при условие, че приемат неговата Върховна власт
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ляво Дясно

    4 2 Отговор
    Пророк Даниил, говорейки за Страшния Съд, разказва, че Старецът Съдия седи на престола, а пред Него е огнената река. Огънят е очистваща стихия. Огънят изгаря греха, изгаря го и ако, за съжаление, грехът се е съединил със самия човек, тогава огънят изгаря и човека.

    Този огън ще се разпали в самия човек: виждайки Кръста, някои ще се зарадват, а други ще изпаднат в отчаяние, смут, ужас. Така хората, според евангелското повествование, в един миг ще се разделят: едните ще застанат отдясно пред Съдията, а други – отляво, собствената им съвест ще ги раздели. Колкото по-съзнателно и упорито човек се е стремял към Бога в своя живот, толкова по-голяма ще бъде неговата радост, когато чуе думите: „Дойдете при Мене, благословени”, и обратно, същите думи ще предизвикат огъня на страданието и ужаса у онези, които не са Го искали, които са Го избягвали или са Му се противопоставяли и са Го хулели с живота си.

    Страшният Съд не познава свидетели или протоколна книга. Всичко е записано в човешките души, и тези записи, тези „книги” ще се открият. Всичко ще стане очевидно за всички и за самия себе си, и състоянието на човешките души ще постави всеки човек отляво, или отдясно. Едните ще отидат в радостта, а другите в мъката. Когато „книгите” се отворят, за всички ще стане ясно, че корените на всички пороци са в човешката душа. Ето пияницата,
  • 34 Пияндеето

    4 2 Отговор
    Ето пияницата, блудникът – когато тялото умре, някой ще си помисли, че с него е умрял и грехът. Не, в душата е съществувала склонност към греха и той е бил сладък за душата. И ако тя не се е покаяла за този грях, ако не се е освободила от него, ще застане на Страшния Съд със същото желание за наслада от греха и никога няма да може да задоволи своето желание. Тя ще изпита страдание заради омразата и злобата. Това е адско състояние. „Огненият ад” – това е вътрешният огън, пламъкът на порока, пламъкът на слабостта и злобата, и тук „ще бъде плач и скърцане със зъби” на немощното зло.
  • 35 FAKE NEWS!

    18 1 Отговор
    Четиво за наивници. Статия пълна с анонимност, без доказателствени факти. И кой ще подпише информираното съгласие от името на мамолетния Марихуанчо? Съдията ли? Не на последно място факт е, че ваксинираните пазят себе си, но сеят Ковид заради свободата на движение която им осигуриха продажните администрации.
  • 36 Нов Световен Ред New World Order

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "MERS":

    Щото ако се ваксинира ще умре. Затова ще се ваксинира детето и ако умре поне ще е с мисълта, че е спасило баба си, която няма да може да се спаси заради рака. Страшно объркано и тъпо, а?
  • 37 Данаил Лазаров

    13 2 Отговор
    Ей, побъркани хора има по целия свят! Това малкото е откачено от сега, а какво ли ще стане като порасне...!?
    Психично болни, откачалки!
  • 38 Санитар

    10 1 Отговор
    Срещам пациенти с рак изкарали ковид и без желание да бъдат ваксинирани.Тия примери са фейк новини и вие с удоволствие ги преписвате без да мислите.Не съм адвокат,но съм 100% сигурен,че 12 годишно дете с живи родители не може да заведе дело за каквото и да било без съгласието на двамата родители дори и разведени.Пишете абсурдни неща явно ви плащат добре
  • 39 Дичо

    4 1 Отговор
    Живея в НЛ, разведен съм и имам 2 деца, големият ми син е на 14. Аз искам да се ваксинира, майка му не. Питахме личния лекар и той каза "на 14 решава сам". Аз го водих за първа игла - от мен не искаха нищо, гледаха му само БГ паспорта и местния ЕГН. Днес (24ти) е на 2ра доза. Който иска да ми вярва, който иска да ми гледа ИТ-то.

    А за местния съд изобщо не ми се говори. НЛ е може би най-прикритата и лицеменрна държава която познавам (живял съм и другаде), съдът им е риалити ТВ - няма закони и факти, колкото по куул и безумно е решението - толкова по-вероятно. Марихуаната отдавна им я влязла в мозъците и ако не е Америка да ги пази досега да са станали - както е нормално - аграрната северозападна провинция на Германия. Стойте далече.
  • 40 Данчо

    4 1 Отговор
    Докога ще ни заливате с фалшиви новини.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: