Last news in Fakti

24 Септември, 2021 12:40 6 093 20

Болсонаро изуми света, Борис Джонсън го молил за спешна доставка на храна на Великобритания

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • великобритания

Британското посолство в Бразилия обаче оспори разказа на Болсонаро, като заяви, че казаното от бразилския президент не е неговото спомняне за фактите

Болсонаро изуми света, Борис Джонсън го молил за спешна доставка на храна на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бразилският президент Жаир Болсонаро обяви, че британският премиер Борис Джонсън, с когото се срещна тази седмица в Ню Йорк, го бил помолил за "спешно" споразумение за доставка на хранителен продукт, който липсва във Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Болсонаро, говорейки в седмичното си интернет предаване пред поддръжници, не е посочил името на продукта, но каза, че е предал искането на Джонсън на своя земеделски министър Тереза ​​Кристина.

"Той иска спешно споразумение с нас за внос на някаква храна, която липсва в Англия", отбеляза той.

Британското посолство в Бразилия обаче оспори разказа на Болсонару, като заяви, че казаното от бразилския президент не е неговото спомняне за фактите.

Нарастването на цените на природния газ принуди някои британски заводи за торове да затворят през последните седмици, което доведе до недостиг на CO2, използван за създаване на пенливостта на бирата и газираните напитки и за довеждане до безсъзнание на домашни птици и прасета преди клането.

Британското правителство, опитвайки се да предотврати недостига на месо и домашни птици, разшири извънредната държавна подкрепа и предупреди своите производители на храни да се подготвят за 400% увеличение на цените на въглеродния диоксид.

Министри, включително Джонсън, многократно отхвърляха предположенията, че може да има недостиг на традиционни коледни ястия като печена пуйка, въпреки че някои доставчици са предупредили за тях.

Болсонаро уточни, че Джонсън също така го помолил да помогне за увеличаване на бразилския внос на уиски от Великобритания, но добави в интернет предаването си, че това зависи от частния бизнес, а не от правителството му.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опит

    69 3 Отговор
    Фасул да ядат ингилизите, всичко ще газират!
  • 2 ТаУмВзе

    78 4 Отговор
    На ви брекзит, плъхове! Даже роби нямате вече, но Храна просите. Баланс!
  • 3 mi6osp

    70 3 Отговор
    По Евронюз сутринта показваха празни английски магазини. Причината била лоша логистика.😀

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гадно

    54 2 Отговор
    Нищо друго не им остава на нагличаните освен да нарамват мотики и на полето иначе глад.

    Коментиран от #11, #16

  • 7 Божо

    19 10 Отговор
    В България цъфтим и вързваме
  • 8 Българин

    22 9 Отговор
    Те ще се оправят не ги мислете... ние да му мисли ...
  • 9 Доко

    32 4 Отговор
    Колонизаторите на света тепърва ще се молят за милост за нанесените щети върху населението на земята и изтребител от тях роби.
  • 10 Флин

    37 1 Отговор
    Няма какво да се молят, а да се научат на работа. Търтеи мързеливи и неграмотни... Свърши се вече с паразитния начин на живот и почна да им пари отзад
  • 11 Англичанин

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Толкова ме мързи да си направя кафе, че направо си отворих една бира!
  • 12 Анонимен

    16 2 Отговор
    Е как така гадния CO2 изведнъж се превърна в толкова желана стока . Още много такива несъответствия със зелената религия ще се разкриват .

    Коментиран от #14

  • 13 Механик

    39 2 Отговор
    За съжаление сме свидетели на падането на поредната империя. Империята на аглосаксонците. Не щото са ми много симпатични, но все пак това бе светът в който живяхме и в който се бяхме понагодили и ние. Вярно, държаха ни далеко от софрата, но все пак.
    В Англия нямакакво да ядат. В САЩ е същото положение. Напълниха света с непродуктивни шебеци, дето чакат на социалки. Издигнаха в култ всичко пошло и отвратително и наложиха тоя култ в целият свят.
    Какво очаквате да стане? Ми много ясно-залеза на една цивилизация.
    Тия които държат парите и влстта усетиха на къде вървим и сега се опитват да се застраховат на върха на хранителната пирамида.
    Колкото по-малко хора, толкова по-добре за тях. Колкото по-послушни роби (тия дето станат), толкова по-добре за ГОСПОДАРИТЕ.
    Но сметките им са криви. В Природата има закони, които ние не познаваме, но те работят точно като часовник. Когато някъде се навъдят много вълци, то те остават без храна и загиват и/или се самоизяждат.
    РАзбира се, от това не става по-леко на изядените преди това зайци и сърни (тоест ние, обикновенните).

    Коментиран от #18

  • 14 Зелена

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    сделка се нарича ,защото е по цвета на една валута.Отново богатите стават по-богати , а бедните като в древен Рим....ще го ду...т!Въпросът обаче няма отговор за сега,защото ген. Калашников изравни възможностите!
  • 15 Огнян Балкански

    3 0 Отговор
    От главата си пати., ВМесто да гушне изгодния догоро за износ, сега ще му бият шута.
  • 16 Ингилизин

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Първо: Какво е мотика?

    Второ: Какво е поле?

    Какво е глад, вече започнах да разбирам.
  • 17 среднощен

    16 0 Отговор
    "Започва се"...? Великобритания е една от най-богатите държави в света... Майка Тереза казва: "Светът може да нахрани своите бедни - не може да нахрани своите богати"...? Крайно време е ООН да възприеме "стратегия за борба със свръх-богатството"...?
  • 18 Сидней Рейли

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    Много добре написан коментар!!!!!
  • 19 Иван

    3 0 Отговор
    Джонсън боклуко!!! Това ли е свободната търговия-правителството да решава???
  • 20 логистика ли

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mi6osp":

    или по нашенски казано, шофьори и хамали.
Новини по държави: