Last news in Fakti

25 Септември, 2021 08:23 3 412 24

ООН оповести нови данни за жертвите на конфликта в Сирия

  • сирия-
  • оон-
  • нови данни-
  • конфликта-
  • публикувани

Организацията твърди, че предишните числа са били "занижени"

ООН оповести нови данни за жертвите на конфликта в Сирия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Най-малко 350 209 души са били убити в продължаващия едно десетилетие конфликт в Сирия, съобщи вчера Съветът на ООН за човешки права в първия си доклад от 2014 г. насам за броя на жертвите на войната в размирната страна. Организацията допълва, че предишните данни за 350 000 убити са били „занижени“, съобщават от БТА.

Данните включват цивилни и военни и се базират на строга методология, изискваща пълното име на убития, както и установена дата и място на настъпването на смъртта.
„Въз основа на това съставихме списък от 350 209 идентифицирани жертви на конфликта в Сирия между март 2011 г. и март 2021 г.", каза върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет пред Съвета за човешки права.

Една на всеки 13 жертви е жена или дете, уточни главната правозащитничка на ООН. „Данните сочат минималния удостоверим брой и със сигурност са занижени спрямо реалния брой на жертвите“, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    33 2 Отговор
    тая ,,организация освен да врътка милиарди и да пере пари защо изобщо я има?..ама няма да настигнат СЗО-разбиха ги с далаератаковид и ваксини / чакаме и черната мафия от Ватикана да узакони педофилията , при нас гейташкото си е публична тайна
  • 2 гадно

    37 1 Отговор
    ООН вече е една безсмислена говорилня където се упражняват в празнодумие и силните се изкарват праведни за трагедиите по света които те предизвикват.
  • 3 шири

    43 2 Отговор
    Откъдето минат каубоите,след тях остават само убити хора и разрушени селища.
  • 4 фатмака

    3 16 Отговор
    ай ноу рид инглиш, комсикамса сейм стоучкоФ
  • 5 А оон

    44 0 Отговор
    Няма ли да каже кой предизвиква войните в Сирия Либия Ирак авганистан....... Колко са общо жертвите

    Коментиран от #16

  • 6 УВ лампа

    4 9 Отговор
    Който играйи, пичели,който не играйи ,ни пичели. Тва е. Стуичкоф.
  • 7 и оня

    10 14 Отговор
    пожарникаря фатмак затри българите.
  • 8 Мемфис

    1 42 Отговор
    Повечето убити са дело на озверелите платени ушанки !
  • 9 Бомби

    0 41 Отговор
    Тонове руски бомби се изсипаха върху главите на сирийците.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 смок

    1 17 Отговор
    Бомбите са в циципасите на плеймейтките от руските специални части.
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    31 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бомби":

    Само Буци колко оръжие и боеприпаси прати - не е за вярване ! То не беше през Бургас, то не беше уж за СА .... ‼️ А когато Диляна направи филм от Сирия , със сандъците от склад изоставен от ИДИЛиотите, ясно личаха номерата на наши военни заводи ‼️ И после репортерка бе .... освободена от работа ‼️

    Коментиран от #24

  • 12 Глупости

    25 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бомби":

    Ако не са Русия, сега Сирия щеше да е мюсюлмански халифат на прага на Европа. Хасан много иска да си удря главата в земята по 7 пъти на ден, но да отиде да жувее в Идлиб и после да говори глупости.
  • 13 Йфкцкцк

    9 0 Отговор
    Тоя Байдън трябва да го траеме до 2024. Дано не се разпали много
  • 14 Раданч Татлъту

    2 3 Отговор
    Повечето жертви са мъже.Тая дръжава ша остане без уюве.🚀😢
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    имаопасност трета световна война да почне от
    АФГАНИСТАН
    24ЧАСА
    И ИНТЕРНЕТ
  • 16 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "А оон":

    Хитлер ряпа да яде !!! А доктор Менгеле в момента се върти в гроба от яд,как така се извъдиха по-големи детеубийци от него!!!
  • 17 На ББ мутрите убиват

    5 2 Отговор
    Защо БГ терористи използват Ефира на България за тормоз и унищожение на Българи вкл. физически заплахи, ако от МВР и Армията не могат да защитят Българите, ще подам координати и сигнал директно в централата на НАТО и Пентагона!
    Използват ВОЕННА апаратура за СРС!
  • 18 Антитрол

    11 0 Отговор
    "Дaннитe включвaт цивилни и вoeнни и ce бaзирaт нa cтрoгa мeтoдoлoгия, изиcквaщa пълнoтo имe нa убития, кaктo и уcтaнoвeнa дaтa и мяcтo нa нacтъпвaнeтo нa cмърттa."

    Така така, обаче данните не включват от кого са убити и можем да си ги манипулираме и да обвиним когото си искаме - така ли е?

    Та дали тези жени и деца не са избити от "демократичните" бомбандировки на американците или от техните бойни отряди от "Ислямска държава".
    Ще сложим към тях и ликвидираните джихадисти от армията на Асад или руснаците че бройката да изглежда по голяма и ще ги пишем майки с деца нищо че са много брадати.

    Ще се правите на улави кой е реалния виновник за тези жертви, кой създаде ИД, кой я въоръжаваше, кой я финансираше - ама такива въпроси не са политкоректни.

    Изобщо няма да зададете въпроса какво правят американците там и с какво право точат петрола.

    Коментиран от #20

  • 19 Otoplitel

    3 0 Отговор
    Когато си на работа и не можеш да се справиш с поставените ти задачи нормалното е да те уволнят или сам да напуснеш.Това което прочетох в материала е достатъчно ООН да се саморазтури.На негово място да се оторизира една малка статистическа фирма ,която много по ефтино ще дава отчет на света.
  • 20 ватенките

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    със руската статистика на процента на уцелване на бомбите им с лазерно насочване..само 15 процента удрят целта..представи си кой ги е изтрепал тия цивилни..

    Коментиран от #21

  • 21 ватенките

    0 8 Отговор

    До коментар #20 от "ватенките":

    и между другото кгб създаде идил за да имат повод да се намесят..никой друг не е
  • 22 играч

    6 0 Отговор
    Да "благодарят" на скапаните американци за тази война
  • 23 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ПАК ЛИ Е " СЪВЕТ " САМО С БРИТАНСКИ ИМЕНА ---????????????
  • 24 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    ... Буце е напълни гащите, че Сретен си търти 500те милиона откраднати му от българи... Че гледаме много екшъни, зареждайте пуканките, чипс, бира...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания