Last news in Fakti

27 Септември, 2021 21:45 28 445 84

Голямо повишаване на заплати. Няма работници

  • великобритания-
  • склад-
  • персонал

Търси се персонал за британските складове

Голямо повишаване на заплати. Няма работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Собствениците на складове във Великобритания обявиха, че търсят персонал, съобщи The Telegraph.

Работодателите вдигат заплатите за служителите в тази сфера. Идеята е да намерят бързо персонал.

Оказва се, че работата в складовете е изключително непривлекателна. Това води до повишаване на заплатите с до тридесет процента.

Някои фирми съобщават за сто свободни места, за които трудно се намират желаещи. До този момент тези позиции са се заемали от граждани на европейски държави.

Повечето от тях обаче предпочитат работа в други държави и трябва да се намерят заместници. Изключително търсени са временните служители, които често имат определени изисквания за работата.

Расте популярността на дигиталната търговия, което означава, че работниците в складове са едни от водещите по търсене служители в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    48 78 Отговор
    В складовете скоро ще работят само роботи. Сервитьори, шофьори, миньори на задължителна ваксинация.

    Коментиран от #8

  • 2 Слави Трифонов

    255 2 Отговор
    Не ги ли пъдеха по едно време българите и румънците от Англия? Сега кой ми напълни гащите хахаха

    Коментиран от #25, #75, #84

  • 3 Епа

    187 4 Отговор
    Тия кво работят тогаз в тази Великобритания ?

    Коментиран от #23, #80

  • 4 Иван

    213 7 Отговор
    Тъпи англичани помислиха се за наи великите
  • 5 Лост

    176 2 Отговор
    Че то остана ли привлекателна работа за британците?

    Коментиран от #46

  • 6 Перо

    302 4 Отговор
    За всяка тежка работа няма работници,а привилигерованите индийци,пакистанци и друга неграмотна измет са само на социални помощи.Изгониха източноевропейците,сега не знаят какво да правят! Хак да им е!

    Коментиран от #10

  • 7 Стамат

    218 2 Отговор
    Ами почвайте да назначавате индита и пакита, нали ги предпочитате пред източноевропейците.
  • 8 67778

    81 59 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ми не - просто ваксинираните отпадъци ще измрете и ще се намали търсенето на всякакви работници, ще паднат цените на имотите и храната и като цяло ще се пречисти планетото от ваксърите. Но ще трябва преди това доста работна ръка да ви заровят да не гниете по улиците, че ще мирише.

    Коментиран от #66, #72

  • 9 Румен

    155 5 Отговор
    Ей тия не разбраха че работещото поколение си заминава. Сега младите мъже жени са лакирани, нагримирани, с обеци и говорят мекичко кат Марио Куркински.Сега да ви видим в Парламента откъде ще дойдат парите за кебабченца и кюфтенца

    Коментиран от #11, #15, #37

  • 10 Стамат

    46 2 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    Сори пич явно сме писали по едно и също време, вива ла брекзит.
  • 11 Oki

    57 3 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Евала!!! Много добре казано
  • 12 ТаУмВзе

    104 4 Отговор
    Роби нямат робовладелците! Впрегаш цветните ислямисти и и палавите жендъри със Закон и си ти! Другият вариант е просия от бай деменция. Да ви изпрати, Още мигранти с яко права! На ви сега, зелена сделка, брекзит, гретенизъм и ваксане! Честито идва Зима и познай кой държи Северен ледовит път. И пак Честито!
  • 13 не може да бъде

    87 2 Отговор
    Много е привлекателно вместо работници в складовете да се използват автоматизирани системи за управление в т.ч .и манипулатори и роботи .Много е хубаво-бързо обслужване,за складовете не е необходимо нито отопление,нито осветление,няма даже и прозорци.И защо не го правят да се чуди човек ...ами защото се оказва ,че са необходими доста големи предварителни инвестиции ,после трябва да се плаща доста добре на тези,които поддържат софтуера и компютрите,а също така и тези които обработват данните за склада /оператори/.А също така работодателите не могат пред тях да покажат величието си,изразено с изречения ,които не може да се публикуват,и не могат да ползват команди от рода -падни -стани!Затова сега ще търсят работници от целия свят -предимно такива ,които могат да четат, пишат и да броят до 100!

    Коментиран от #27

  • 14 кой ги

    69 6 Отговор
    пише тези глупости,,голямо повишаване на заплати,,?
    ако бяха толкова високи заплатите нямаше да работят мигранти масово в този бранш.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димов

    136 4 Отговор
    Както казах:
    Без евтината работна ръка, от бившият соц лагер, господарските икономики ще се сринат. Затова те имат интерес винаги да сме по-бедни. За да бягаме натам, да им работим евтино.

    Коментиран от #22, #28

  • 17 TROY

    31 1 Отговор
    На Антарктическите брегове има големи ята от пингвини.
  • 18 Ъхъъ

    88 1 Отговор
    Да си наемат от работливите Индийци, Пакистанци, Араби и Англичани …..
  • 19 оня с коня

    80 6 Отговор
    И да си отговорим на простичкия въпрос:Как така Заплатите в Англия не само че бяха високи,а и подлежат на "Голямо увеличение",а Мераклии за работа няма?А възможно ли е всички в Държавата да са се омързеливили "до безподобие"?Абсурд.Просто въпросните Увеличени заплати НЕ ПОКРИВАТ дори елементарните Човешки нужди поради ЖЕСТОКАТА СКЪПОТИЯ на живота там.Междувременно някой се беше изцепил по повод Кризата в Градския транспорт в Сф,че Цената на билета за Метрото било една от най-скъпите в Света.Не съм Софиянец,но доколкото знам е 1,60лв.Според Гугъл обаче билет за Метрото в Германия и Испания примерно е около 5лв,,в Англия обаче е 7!А да говорим ли за 40% данък върху заплатите им и Баснословната цена на Наемите?Споко - няма.

    Коментиран от #51

  • 20 Пловдив

    72 2 Отговор
    Недейте да бъркате напускането на евросъюза с глупостта на островитяните. Ако Унгария примерно утре напусне ЕС, няма да изпадне в такова положение, не само защото дотогава не са им работили чужденци, а защото хората там не са глупави като англичаните. Ония след 20 години сериозно си мисля, че ще имат в ухото постоянно дигитална нано-слушалка, която да им командва Вдишай-издишай, защото няма да се сещат да го правят сами.

    Коментиран от #24

  • 21 Иван

    53 3 Отговор
    Да си наемат работливи пчелички от Африка....освен това те покриват стандартите на НАТО-ОТАН и европейските стандарти за човешки права и цивилизационно поведение.......и имат здрави зъби.
  • 22 Христо Божилов

    47 2 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Е да ама сега с този брекзит си го набиха много яко сами до макарите
  • 23 Лудница

    83 4 Отговор

    До коментар #3 от "Епа":

    Англичаните правят само деца и живеят от помощи и добавки,а такива като нас им вършат мръсната работа.
  • 24 Иван

    37 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пловдив":

    Бо Джо не е ли за пример за психично уравновесен лидер???
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха ха ха🤣

    48 1 Отговор
    Честит Брекзит! Идва сметката за плащане...
  • 27 работар

    66 2 Отговор

    До коментар #13 от "не може да бъде":

    Тези машини за които говориш се казват трансманипулатори. Измислени са в България по времето на соца и съм работил в завода, който ги произвеждаше и изнасяше за целия свят. Естествено, че го закриха. Не за всеки склад обаче, трансманипулаторите са удачно решение. Има складове и складове. И не е само до инвестиции, но и до площ на склада и височина. Не всички отговарят на тези критерии. Така, че складовите работници са незаменими. Още повече, че на входа и изхода на склада все още няма измислена машина, която да замести човека. Така, че хора се изискват при всички случаи каквато и автоматизация да има. А англетата скоро ще правят както вятъра. Много мързелива паплач се навъди на този остров. Всеки иска да е началник или нищо да не бачка и да е на социал само. Цветнокожите маймуни да ги накарат да бачкат, а не само да реват, че нямало работници. Има предостатъчно, но никой не иска да работи. Накарайте ги! Между другото в Германия и Франция е същата работа. Тези с тъмната кожа не само интелектуално са много зле, но и са изключително мързеливи...
  • 28 Социология

    59 3 Отговор

    До коментар #16 от "Димов":

    Точно но нашите соросоиди не могат да го разберат. Богатите имат нужда от бедни за да са богати. Ако и бедните станат богати то тогава богатите няма да са богати. Никой от богатите няма сметка да подпомага бедните.

    Още от зараждането на цивилизацията са богати тези които могат да накарат бедните да работят за тях от което стават още по-богати.

    Обаче соросоидчетата си мислят че като се подмазват на богатите и те ще станат богати - единственото което ще направят е те да станат по-бедни.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Соросоидче

    32 4 Отговор

    До коментар #25 от "Българофил":

    Върви ли соросоидната пропаганда българофобе. Това дали ще сме подлоги на руснаците или американците няма никакво значение. Колкото и да ревете против руснаците сега сме подлоги на американците и обслужваме техни интереси.

    Българофилите искат "чиста и свята република" а не да са подлога на някого независимо какви са.
  • 31 Иван

    7 23 Отговор

    До коментар #25 от "Българофил":

    Башар Асад и християните в Сирия също не са викали Русия. Те искаха уахабистките джихадистки животни да внесат демокрация и зачитане на човешките права........САЩ, Израел, Турция и Сауд Арабел подкрепиха исканията на Башар Асад и християните в Сирия, и призоваха руския окупатор да напусне Сирия, за да не пречи на демократичните уахабистки процеси........Япония, Тайван, Косово, НАТО ОТАН, също подкрепяха джихадисткото демократизиране на Сирия.

    Коментиран от #35

  • 32 Мда

    32 1 Отговор
    UK да беше седяло в ЕС, не би чудо видяло. Пакистанци, афгани и прочее араби не стават...

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пловдив

    27 2 Отговор
    Нищо, само споко! Той сега оня Фарадж, дето мяза на кретен, а може би не само да мяза, ще се клонира в един милион фарадж-и, дето ще подкарат камионите, ще влязат в складовете, ще отпушват мивките и кенефите, изобщо с фарадж-четата ще цъфнат и ще вържат ония, само потрайте!
  • 35 един там

    39 3 Отговор

    До коментар #31 от "Иван":

    Ти на ква дрога си? Вземи се прегледай! Точно Асад покани руснаците, защото работата отиваше както стана с Ирак и Либия. Идил се разрастваше, докато краварите бяха там, защото те ги бяха създали, а руснаците, като дойдоха на терен и изведнъж Идил изчезна. Как ще го обясниш това? И между другото Русия си има военна база в Сирия много преди войната.

    Коментиран от #39, #41, #43

  • 36 Антитрол

    33 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българофил":

    Как не ви втръсна едни и същи лъжи, едни и същи опорки и да изопачавате истината - това соросоидчетата са големи лакеи на господарите си.

    То и турско робство е нямало нали според вас е имало "турско присъстивие" и българите са си живели като царчета под властта на падишаха но от къде се появили пусти руснаци да ни откъснат от "майка Турция".

    Ами тези които си им приписал цитати за какво ли са се борили и умирали - сигурно да се пръкнат такива като теб които издокараха че едва ли не господарите им са ни освободили.

    Това вече вашето граничи с психично заболяване.
  • 37 дядо Ванг

    46 0 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    След гейска сватба, деца не се раждат!!! Високоразвитите хомосексуални държави, тепърва ще страдат заради дискриминацията над хетеросексуалните хора!
  • 38 Иван

    18 2 Отговор

    До коментар #32 от "Мда":

    Ама нали те не се чувстват европейци??? ......имаше такова проучване от хазарския CNN.
  • 39 Антитрол

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "един там":

    Ти не усещаш ли че се бъзика с предния на когото е отговорил
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "един там":

    "Захари Стоянов " ми го каза,в турското посолство.
  • 42 Тиро вампиро

    12 10 Отговор
    Кога вие европейците ще заговорите за пари на седмица или на месец по колко?В сащ се търсят работници по складовете и дават 19$ на час в момента и никой не иска.Ето това е факт а вашето е само бля бля шменти капели.Затова от 20 години не работя за българи и европейци защото са мошенници само гледат как да те прецакат с обещаното.Да се оправят или да фалирват да идват друго по-нормални хора в бизнеса

    Коментиран от #48

  • 43 Иван

    6 15 Отговор

    До коментар #35 от "един там":

    Ти не следиш ли новините,бе??? Миналата седмица Башар Асад беше на посещение в САЩ и Турция, и нарече Русия незаконен окупатор.
  • 44 Бесен Язовец

    15 4 Отговор
    Заминавайте да раювате на ингилизите балкански роби!
  • 45 Тиро вампиро

    42 8 Отговор
    И тия нашите ахмаци политици тръгнали да подпомагат бизнеса с пари.Дайте ги тия пари на пенсионерите,социално слабите и болните,защо ги раздавате на бизнеса.Който отваря честен бизнес не чака подаяния а печалби и риска си е личен а не общонароден.Нямате право да раздавате народни пари на бизнеса те са само за народа.И аз имам бизнес и много пъти съм стигал под дъното,но съм изплувал с много труд без да взема нито лев дарение,всичко е на кредит и връщане с лихвите.Камиона който карам от 10 години съм го взел на изплащане с 36% лихва и го изплатих за 3 години с яко каране на ниски товарни цени през финансови кризи и ремонти,но се оправих.Вие какво,само измами и далавери.няма да намерите друг толкова добър народ като българския.Ако бяхте в сащ да са ви резнали кратуните отдавна хаймани с хайманите
  • 46 Пепи

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Лорд ТИР не кара.
  • 47 Бесен Язовец

    26 2 Отговор
    Тази новина звучи като реклама за набиране на робска ръка от Балканите! Е такива ви събират приятелите капиталисти от запад градинари, шофьори, складови работници... кенеФ4ии!
  • 48 САЩ

    17 4 Отговор

    До коментар #42 от "Тиро вампиро":

    Ами от твоето село няма как да разбереш че и в Европа се плаща на час пък САЩ си го виждал на картинка. В повечето складове дават малко над минималната заплата а тя зависи от щата - е има и изключения.

    Пък тия с тия 19 долара ще ти е доста трудно да преживяваш в САЩ особено ако си под наем.

    Коментиран от #62, #74

  • 49 не мерси!

    23 2 Отговор
    Чакай малко! То шофьори ли не бяха, сервитьори ли не бяха, чистачи ли не бяха.... сега и общаци търсят?!? А какво става със сферата на Инженеринга, Медицината, Образованието, IT специалистите? Демек ФАКТИ а и не само те, зовът:

    Българи юруш към страната на Бледоликите, та да бачкате като волове а те да си пийват коктейлчета по вашите курорти и да получават парички, за да закупят вашата къщичка за без пари!
    Хах... няма да стане другарки и другари, купени медии! Ние им хапнахме попарката, сега те да "по бачкат" "бачкането" което ни разката фамилийката и то за жълтици!
  • 50 Йо йо

    13 2 Отговор
    Да викнат Найджъл Фараж,толкова бурно защитаваше Брекзит!Вероятно има сили и да запретне ръкави на мястото на източноевропейските натрапници ,които заемали местата на “работното” им население.
  • 51 Игор

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Билет Айтос- Бургас 5 лв! О как!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 мдда

    15 0 Отговор

    До коментар #29 от "Онзи":

    е те колко повече да внасят?? То и сега си е като Бангладеш Англия... По-скоро трябва да ги научат да работят вече.
  • 54 Бесен Язовец

    27 2 Отговор
    Тези източноевропейци които работят в UK са по зле от пакистанците и бангладешците. Черните получават по 1000 паунда помощи, а източноевропейците работят за 1500 паунда по 10 часа 25 дни!
  • 55 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Колкото се повдигат заплатите ,толкова по скъпо става..Ефектът е същият ,,т.е.няма такъв ..Държава от 55 млн,със 10 млн,чужденци ,да не намира работна ръка ,не ми се вярва..
  • 56 Седесарят.

    20 1 Отговор
    Да спират помощите,и за миг ще напълнят складове ,у магазини ,у поля ,и полянки и ,тираджии ,и т.н...
  • 57 Сатъра на Хана

    25 1 Отговор
    РОБ НА НЯКОЙ ПАКИСТАНСКИ ИЛИ ПЕНДЖАБСКИ МИЛИАРДЕР С АНГЛИЙСКО ГРАЖДАНСТВО ....
    .... ТЕНК Ю ...НЕ, НЕТ , НО, НАЙН
  • 58 горд българин

    16 0 Отговор
    англичанчета,искахте брекзит,на ви бръкнетесивзадник!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ало Бг

    4 9 Отговор
    НЕ ПЛАЧЕТЕ НА ЧУЖДИ ГРОБОВЕ,ПАК ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ ЗЛОБА И ГНЯВ

    Коментиран от #61

  • 61 Сатъра на Хана

    12 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ало Бг":

    Ти виждаш ли се , живота ти да премине в склад на Амазон, Уолмарт , в кебапчийница , като рууфър или чистач ??? .... "ЗАПАДНЯКО"
  • 62 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "САЩ":

    Посмали,М-г-о, $19 на час не е малко, може да се живее.
  • 63 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дърт пее..раст...":

    Не визи, а гражданство.......без право на двойно гражданство.
  • 64 Доко

    16 1 Отговор
    Не ги мислете всичко това, като минат няколко месеца ще се оправи, като се юрнат от цяла източна Европа. Но проблема ще дойде при нас защото нашите работници няма да са тук а в Англия за по високи заплати. Да му мисли българския работодател от къде ще заема персонал, който вече липсва и при нас.

    Коментиран от #65

  • 65 0808

    5 2 Отговор

    До коментар #64 от "Доко":

    ... моя позната в Пул - Англия работи като чисти домове за по 50 паунда дневно...и трудно си намери работа..
  • 66 Стан

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "67778":

    Към момента: 33 ваксинирани минуса; 40 неваксинирани плюса.
  • 67 1122

    12 2 Отговор
    Англичаните да не се правят всичките на лордове,а да се хващат на работа.Няма все чужди работници да им работят.Стига с тая ЕКСПЛОАТАТОРСКА политика вече.От глад ще умрът,ама няма да работят,нека да се видят що за стока са!
  • 68 Студопор

    12 1 Отговор
    Да ви кажа, та да знаете - не е да им липсват само тираджии и общаци. Трябва им и медицински персонал точно в момента, защото много хора са се разкарали. Така че сестри, санитари - сега е момента!!
    Общо взето цялата страна е в криза. Англетата са свикнали да живеят само на помощи, а черните и индийците не искат да мачкат тежка работа. Скоро няма да има от къде да се плащат помощите. Майката си трака.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 васик атанасова

    3 1 Отговор
    нали щяха да се оправят сами а
  • 72 Ал Тъпоне

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "67778":

    Аз си мисля друго: Кризата ще отрезви населението и то ще престане да купува боклуци в големи количества и няма да има нужда вече от складове, както и то складови работници!
  • 73 YUI

    4 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: ова води до повишаване на заплатите с до тридесет процента."
    До 30%, което означава от 0-30%, може и един, да не си капо. :)))
  • 74 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "САЩ":

    Искате да кажете, че с 3000 долара човек не може да живее в САЩ ? Това шега ли е ? Колко гидини ЖИВЯХТЕ в САЩ и си харчихте парите в БЪЛГАРИЯ ??? Не всички са от СЕЛО !!!

    Коментиран от #76, #83

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 12344455555

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "незнайко":

    При 3000 долара заплата знаеш ли колко ще ти останат след данъци и медицинската застраховка? Да не говорим за пенсионен фонд например. С три хиляди брутно в САЩ се живее малко по-зле от три брутно в БГ.
  • 77 Който чете,нека разбира

    5 1 Отговор
    Живях доста време във Великобритания и си гледах българска телевизия. Новините които се тиражираха в България за UK, като цяло нямаха много общо с истината там.Малко като "развален телефон" беше...Та,не мислете,че е
    точно така ,както пишат...
  • 78 londonbridge

    5 0 Отговор
    И не само те, ресторантьорския и хотелиерския бизнес го закъса също. Миячи на чинии никой не иска вече за минимума и масово са вдигнали заплатите на препоръчителния минимум за Лондон 10,85 при официален минимум за страната 8.91 на час. Колегата от бившата работа каза днес,че агенциите нямат хора и не могат да им изпратят хора, защото плащат минимума и всички са избягали на по-добри заплати. Има ресторанти предлагат 12 на час за мияч на чинии и няма желаещи, защото ни научиха покрай пандемията на помощи и на никой не му се работи. Помощите може да се взимат цял живот и плащат наема и отделно 410 паунда да живееш. Сега ги намалят от октомври на 330, защото 410 плащаха заради пандемията. Черните не искат да работят и им е добре на помощи.
  • 79 дако

    7 0 Отговор
    Римляните преди 2000 години са напуснали острова , защото е било неизгодно да се живее там . Сега се повтаря същото.
  • 80 Йо Несбьо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Епа":

    Англичанин в склад почти няма. Повечето са началници. Такива са и навсякъде другаде - продават застраховки, брокери, банкери, адвокати, специалисти. За мръсната работа си имат други. Е, това е в Лондон. Извън столицата нещата са различни, но не чак толкова.

    Не сте ли го видели и другаде по Европа?! В Германия е същото.
  • 81 селтак

    3 1 Отговор
    Добре де,що не наемат работници от маймунарника,нали са им бивши колонии? Май със трици маймуни не се ловът!
  • 82 Черна котка

    0 0 Отговор
    При тая инфлация, увеличението с 30% на заплатите е нереално.
  • 83 Дсса

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "незнайко":

    Дъщеря ми плащат наем 3500 $ в Манхатън. Паркомясто в сградата им е 80 $ с двата данъка (за града и за щата).
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: