28 Септември, 2021 18:22 5 777 38

СЗО е участвала в сексуални престъпления

  • сзо-
  • престъпления-
  • конго-
  • сексуално насилие-
  • сексуално престъпление-
  • доклад-
  • ебола

Генералният директор на СЗО каза на пресконференция, че докладът „е мъчителен за четене“

СЗО е участвала в сексуални престъпления - 1
Снимка: Shutterstock

Независими следователи, упълномощени от Световната здравна организация (СЗО) да разследват обвиненията в сексуално насилие от страна на нейния персонал в ДР Конго, цитират "явни структурни провали" и "индивидуална небрежност" в доклад, публикуван днес, предаде БНР.

Злоупотребите са извършени от персонал на СЗО, нает на местно ниво, както и членове на международни екипи в страната за борба с епидемията от ебола от 2018 до 2020 г. Комисия е интервюирала десетки жени, на които е била предложена работа в замяна на секс или са станали жертви на изнасилване.

Докладът от 35 страници дава мрачна картина, отбелязвайки „мащаба на инцидентите със сексуална експлоатация и злоупотреба при отговора на 10-ата епидемия от ебола, всички от които са допринесли за повишена уязвимост на „предполагаемите жертви“, на които не са били предоставени необходимите подкрепа и помощ за подобно унизително преживяване“. Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус каза на пресконференция, че докладът „е мъчителен за четене“.

Директорът на СЗО за Африка Матшидисо Моети заяви: „Като ръководство на СЗО ние се извиняваме на тези хора, на жените и момичетата“. Специалната комисия цитира в доклада „индивидуална небрежност, която може да представлява професионално нарушение“. Тя също така заявява, че е открила „явни структурни провали и неподготвеност за управление на рисковете от инциденти на сексуална експлоатация и насилие“ в бедната централноафриканска държава. Разследващите подчертават „усещането за безнаказаност на персонала на институцията“. Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус се извини и обеща да накаже персонала за сексуалното насилие в ДР Конго.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    97 1 Отговор
    Сега участва в престъпния срещу човечеството... И понеже го осъзнават , и ги е страх че ще дойде време да плащат , отклоняват вниманието към по леките престъпления , в които са участвали.
  • 2 За нас е най важно да знаем...

    89 4 Отговор
    .. ,че СЗО участва и престъпната ваксинация и в България!

    Коментиран от #32

  • 3 Туй

    6 30 Отговор
    Важното е че ни бранят от ковЕда.Другото им е простено

    Коментиран от #28

  • 4 Морфей

    81 3 Отговор
    СЗО са спомагачи на терориститете от фармацевтичната мафия!
  • 5 ????

    45 2 Отговор
    Интересно, сексуално престъпления по време на ебола с местни жени и момичета? Трябва да си не добре, за да пробваш такъв Секс. Да ли пак не става въпрос за пари и само с извинявайте няма да мине.

    Коментиран от #12

  • 6 Раданч Татлъту

    25 1 Отговор
    Мноо имсаибе в СЗО,лошо нема!🥳🤡👍
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    40 0 Отговор
    Израел и САЩ са знаели и са ги изнудвали......да пишат доклади срещу светска Сирия.
  • 9 12345

    58 0 Отговор
    И ся как да им верваш на тези извратеняци че ваксината за К19 е читава.
  • 10 хах

    18 1 Отговор
    Що бря? Разрешавали са им расовите проблеми.
  • 11 Ми ний

    12 6 Отговор
    в ДР Конго сме си ибливи, такава ни е природата!
  • 12 Верно ли

    41 1 Отговор

    До коментар #5 от "????":

    След това престъпление срещу човечеството, което се извършва с дейното участие на тази организацийка в момента, тези изнасилвания ще им се видят като слънчево утро.
    Колкото до Еболата - само тя и Ковид са патентовани естествени вируси - прави си сметката. Африка отдавна е площадка за опити на ония болни м.зъци ционистите.

    Коментиран от #15

  • 13 Георги

    29 2 Отговор
    Георги Марков до Димитър Бочев – писмо , 18-22. 02.1977 г., Лондон.
    Драги Митко,
    Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България – пари, гарантирано положение, слава. Почти всички и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадина.

    Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп фашкии, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални симфони.

    За мой и твой ужас, това е действителността. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите – източните. Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки

    Коментиран от #29

  • 14 СЗО

    21 1 Отговор
    = Ватикан 2?
  • 15 Ти си им виждал

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    патентите?
  • 16 африканец

    23 0 Отговор
    ‎Nana Jovaun Kwame настоява светът да научи истината, да разбере, че всичко, което се говори за заболяването, всъщност е една огромна лъжа.

    "Хората от западния свят трябва да знаят какво се случва тук, в Западна Африка. Всичко, което ви говорят, е лъжа. Вирусът ебола НЕ съществува и НЕ се разпространява. Червеният кръст донесе това заболяване в четири конкретни страни по четири конкретни причини.

    Заради това либерийците и нигерийците започнаха да гонят служителите на Червения кръст от своите страни и да разпространяват вярната информация в новините.

    Изкуствено разпространяваното чрез ваксинация заболяване, наречено ебола, е донесено в Африка с цел да бъдат създадени условия за влизане на войски в Нигерия, Либерия и Сиера Леоне. Ако си спомняте, скоро Америка се опита да използва "Боко Харам" с цел въвеждане на войски в Нигерия. Но лъжливата история с "Боко Харам" се разпадна благодарение на това, че нигерийците започнаха да разпространяват истината. Никакви момичета никъде не са изчезвали. Световната подкрепа на военна операция изчезна и беше нужна нова причина за въвеждане на войски в Нигерия, които да установят контрол върху новите нефтени находища в страната.

    Коментиран от #19

  • 17 Nana Jovaun

    23 0 Отговор
    Сиера Леоне е най-големият износител на диаманти в света. През последните четири месеца диамантената промишленост в страната стачкува, отказва да добива диаманти заради ужасните условия на труд и ниските работни заплати. Западът не иска да подобри условията на труда, защото му трябва евтина работна ръка, на която да плаща само с храна и подаяния от международната хуманитарна помощ. Войските в Сиера Леоне са нужни, за да принудят работниците да прекратят стачките.

    Това не се случва за първи път. Вече са използвани войски за сплашване на стачкуващите миньори. Диамантеният добив е бил възобновяван, дори ако за това е било необходимо да се убият всички стачкуващи и да се заменят с нови работници.
  • 18 Nana Kwame

    23 0 Отговор
    Освен за нефта в Нигерия и диамантите в Сиера Леоне, войската е нужна и за принудителна ваксинация срещу ебола на тази част от населението на Африка, която не желае да бъде ваксинирана. 3 хиляди войници, за да осигурят ваксинацията, която е нужна за разпространението на "отровата". Колкото повече разкрития за лъжите и манипулациите на САЩ се появяват в новините, толкова повече африканци се отказват от услугите на Червения кръст.

    Войниците принуждават хората да се ваксинират и в същото време осигуряват на света убедителна картина на "пандемията от ебола". Войската също защитава служителите на Червения кръст от жителите на Либерия и Нигерия, които справедливо се опитват да ги изгонят от страните си.

    Още за Лъжата Ебола - гледната точка на един обикновен африканец
  • 19 Е как бе

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "африканец":

    африкански - хем "Вирусът ебола НЕ съществува и НЕ се разпространява", хем "Червеният кръст донесе това заболяване"?

    Коментиран от #23

  • 20 бушмен

    17 0 Отговор
    Изкуствено създадената истерия около "пандемията от ебола" ще бъде използвана, за да бъдат уплашени милиони хора и за да бъдат убедени да се ваксинират, а това на свой ред ще доведе до истинска пандемия от ебола. Вече започнаха да се появяват истории за това как вирусът е попаднал в Далас, САЩ, и как белите медицински служители, заразени с вируса, са били излекувани, а лечението на болните чернокожи не се позволява.

    Всичко, което се прави, е за да се внуши страх в чернокожите, че лекът за ебола няма да бъде достъпен за тях. Това ще ги накара да се стремят към ваксинация. Те ще окупират клиниките и това ще създаде много проблеми.

    Коментиран от #21

  • 21 Всичко, което

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "бушмен":

    ви говорят, е лъжа. Вирусът ебола НЕ съществува и НЕ се разпространява.
  • 22 действителност

    18 0 Отговор
    Всичко, което ни остава да направим, е да се надяваме, защото Западът разчита именно на нашето невежество за реализиране на плановете си.

    Попитайте се: ако ебола толкова лесно може да се предава от човек на човек, а не чрез контролирана ваксинация, то защо здравните центрове и американското правителство продължават да разрешават полетите от и към страните, в които бушува "епидемията"?

    Стотици хиляди загинаха, бяха парализирани или станаха инвалиди в резултат на прилагане на тази и много други "нови" ваксини по цял свят и ние най-после започваме да виждаме какво се случва в действителност.
  • 23 бай оня

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Е как бе":

    Чрез ваксини.

    Коментиран от #24

  • 24 Ваксини

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "бай оня":

    които съдържат ... ЕБОЛА ... която не съществува?

    Коментиран от #27

  • 25 бингобонго

    22 0 Отговор
    Масовата ваксинация също е един вид "сексуално престъпление". Прекараха ви яко, и то с подписано информирано съгласие.

    Коментиран от #36

  • 26 Humanoid

    6 0 Отговор
    ТкА е
  • 27 София

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ваксини":

    Гледал ли си филма " Среща на върха " ? Седни го изгледай па тогава питай.

    Коментиран от #35

  • 28 ХАХАХХА

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Туй":

    ИзКАШЕ ДА КАЖЕШ гОВЕДА?НАЛИ?
  • 29 като чета

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Георги":

    Писмата на Георги Марков, си убеждавам, че не трябваше да го убиват. Човекът е започнал да разбира недостатъците на западното общество и щеше да се превърне в също толкова яростен критик на този начин на живот. Това е, защото е бил честен. Богомил Райнов в романите си много добре описва живота на българската емиграция на запад по онова време - повечего са били дребни душици, откъснати от корените си и дълбоко нещастни.

    Коментиран от #34

  • 30 БРЦК

    7 0 Отговор
    Горди БЪЛГАРИ . БЪЛГАРИНА Е МНОГО НАД ЗАПАДНАТА СГАН. ВЪПРЕКИ МАЧКАНЕТО ТЕРОРА УБИЙСТВАТА

    Коментиран от #33

  • 31 МАРА

    6 1 Отговор
    СЗО и НАТО са изнасилвачи на деца и убийци,но закон за тях няма
  • 32 Куку пенции

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "За нас е най важно да знаем...":

    Ало кукумицина, ти въобще знаеш ли какво е СЗО и как работи??? СЗО дава препоръки, а не заповеди, и не е ваксинирала лично нито една пенция в БГ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 да ама

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "като чета":

    май точно заради тези писания инг...зите го светнаха, и го приписаха на нас. Чадъри, сачми, щуротии, че и "свидетели"...
  • 35 Само този

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "София":

    филм ли да изгледам? Добри ли са му сценаристите?
    И ще разбера ли как хора се зарязяват с ваксини с ЕБОЛА - която не съществува - според бай оня?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЖТР

    0 0 Отговор
    Те от време оно слагаха задължителни ваксини БЦЖ следователно и ти си прекаран.
  • 38 Хихата

    0 0 Отговор
    Ха, гоУема новина! Че то СЗО - то е човеконенавистен съюз на сатанистите с цел радикално редуциране на населението. Последно им лъсна задника с изкуствените пЛандемии и свързаните с тях насилствено налагани "мерки" и ограничения. Сега уж разследвали, извинявали се, бла, бла...