Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 15:20 10 964 13

Ето на колко години е най-възрастният мъж на света

  • най-възрастният-
  • испания-
  • гарсия-
  • гинес

Испанецът Гарсия е на 112 години

Сатурино де ла Фуенте Гарсия е роден на 11 февруари 1909 г. Днес той е на 112 години и 211 дни и е най-възрастният човек на планетата. Гарсия получи сертификат от Книгата на рекордите на Гинес след обстойна проверка на акта му за раждане.

Столетникът, който е обущар по професия, и покойната му съпругата Антонина имат седем дъщери и един син. Най-възрастният мъж на планетата се радва на 14 внуци и 22 правнуци. Той живее заедно с една от дъщерите си и нейния съпруг.

Гарсия споделя, че тайната на неговото дълголетие е, че е живял "кротко" и "не е наранил никой".

Предишният рекордьор беше пуерториканецът Емилио Флорес Маркес, който доживя до 113 години, но почина в края на август. Най-възрастната жена, записана в Книгата на рекордите на Гинес, е японката Кане Танака, която е на 118 години. Тя е и най-възрастният човек на планетата. Танака е родена през 1903 г. във Фукуока.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    21 4 Отговор
    Да се ваксинира.
  • 2 Рошко

    34 2 Отговор
    Да е жив и здрав човека, дано с ваксината не го довършат
  • 3 ???

    50 2 Отговор
    ...Днес той е на 112 години и 211 дни и е най-възрастният човек на планетата... Най-възрастната жена, записана в Книгата на рекордите на Гинес, е японката Кане Танака, която е на 118 години...
    Жените не са ли хора??

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ахаха

    7 0 Отговор
    Само си погледнете отстрани в рубриката "Свързани новини"

    Коментиран от #8

  • 6 По -добре да ограбиш държавата, отколкот

    10 3 Отговор
    Преди много много години хората живиеха +1000 години
  • 7 Роза

    22 0 Отговор
    Не зная дали е привилегия или наказание да доживееш до такава преклонна възраст.Да си толкова стар,означава,че много дълго време ще търпиш несгодите и болежките на старостта.А у нас младите не се отнасят особено добре с възрастните и им се присмиват,без да ги е грижа ,че един ден и тях ги чака същото.

    Коментиран от #10

  • 8 Свързаната новина

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ахаха":

    Е от 2017 година. Вероятно човекът вече не е между живите.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    В Залцбург имаше Българин-Бай митьо.Той до 93г караше трактор и продаваше на пазара!помня,че питах за него и на 105 бе жив .После отиде в старчески дом вероятно е починал вече,но нищо чудно да е над тази възраст от 112 г.Това ми прилича,като сайтовете за гъби.Гледах ги скоро.на 02.септември на витоша открих Свръх Гигант,царска манатарка.3,450кг.много здрава запазена!Абсолютен световен шампион...Но нищо чудно да четете за някой руска манатарка от 2кила и нещо,а тази имам и снимки и там мястото където бе израсла,но то си остава за мене и нямам никакво желание да го оповестявам!Така е с много неща....това ,което се пише итова,което е действително са много различни..неща!Преди време ви писах какви глупости се пишат в уикипедия!Ако не сте свидетели ще им вярвате,а те са Неистини!
  • 10 Пистис София

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Роза":

    На такава възраст се достига без лекарства, в смисъл здраво сърце, храносмилателна система, бъбреци. Спокоен сън през нощта за здрава психика и нормално натоварване през деня. И най- важното да не се ядосваш- пълен непукизъм. А човекът си го казва , че "не е наранил никой " " кротък " а такъв можеш да бъдеш ако не ти пука. Днес хората се избиват за един паркинг и се обиждат кръвно на непознати в Интернет..... какво има да се чудим!?

    Коментиран от #11

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пистис София":

    Бай митьо цял живот знаеше градината пазара,когато почина съпругата му тогава малко сдаде!но да кажеш да е лежал-не!вероятно имаше сигурно доста милиони шилинги,но никога не е парадирал....нямал е време от работа! Знам синът му почина преди 60г, алкохол,а дъщеря му имаше ...психо проблеми.Да кажеш ,че му е било леко и в семейството -не.ще се окаже,че каквото ти е орисано с раждането ...това е!
  • 12 Селянина с колелото

    3 1 Отговор
    Ъъъъ ,... не разбрах кой от двамата се води най възрастния човек на планетата? Попрегледайте си статията .
  • 13 отегчен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    Ами, като копипействаш статии, така става.
Новини по държави: