2 Октомври, 2021 17:50 1 762 3

Президент на държава обяви кога се оттегля от политиката

  • дутерте-
  • президент-
  • аржентина

Дутерте се оттегля догодина

Президент на държава обяви кога се оттегля от политиката - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви днес, че оттегля кандидатурата си за вицепрезидент на изборите през 2022 г. и ще се оттегли от политическия живот след изтичането на мандата му, предаде Франс прес, която отбелязва, че с това Дутерте проправя път за дъщеря си да го наследи начело на държавата.

"Сред филипинците преобладава мнението, че нямам право и би било нарушение на конституцията да се кандидатирам за вицепрезидентския пост", заяви Дутерте. "Днес обявявам, че ще се оттегля от политиката", добави той.

Държавният глава направи това изненадващо съобщение, докато придружаваше дългогодишния си бивш помощник, сенатор Бонг Го, който регистрира собствената си кандидатура за вицепрезидент в централата на Комисията по изборите


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абв

    0 1 Отговор
    Там преЦидент ще стане БОЧКАТА !!!
  • 2 Блредолики

    0 6 Отговор
    Същия като Лукашенко, аз не ми трябва власт но като няма кадърни съм длъжен да остана, същия като Путин който за малко сложи либералното човече Медведев и после си върна власта, добре че Меркелица отстъпи поста но то файда, като гледам каква либерална дружинка кандидатствала за канцлер то либералните фашисти до 50 години ще сменят цялото немско население с турци

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: