Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 22:20 5 921 53

Правителството на Полша опитва да извади страната от ЕС

  • полша-
  • правителство-
  • ес

Това обявиха от ЕНП

Правителството на Полша опитва да извади страната от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Полското правителство води страната извън ЕС. Това се казва в публикация на Европейската народна партия, съобщи Фигаро.

Днес беше обявено решение на полския Конституционен съд. В него полското законодателство се определя като надхвърлящо европейското.

От ЕНП обявиха, че полското правителство е загубило всякакво доверие. Съдебното решение се определя като поставящо страната на пътя извън ЕС.

Полските представители отдавна се опитват да постановят върховенството на полския закон. Това може да оправдае съдебните реформи в страната.

ЕС се противопоставяше на част от тях. Предвидена е реформа за Националния съдебен съвет, която нарушава европейското законодателство.

Полското правителство настоява, че реформите са абсолютно съобразени.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу ЕС

    209 27 Отговор
    ще гласувам за този който с референдум извади България от тази клоака! вече сме пред режим на тока, 1984.. нещастни гейове!

    Коментиран от #13, #18, #21, #29, #35, #41, #44, #48

  • 2 Англия- излезе от ЕС...

    128 8 Отговор
    ...сега Поляците и те мъдрят нещо подобно...!А Братята-Макета...натискат ли се...,натискат за ЕС...!Но влезат ли,ще видят те...,,кон боб яде ли"...

    Коментиран от #45

  • 3 Делю Хайдутин

    120 10 Отговор
    Умни управници.
  • 4 БРЦК

    100 6 Отговор
    Браво
  • 5 Последния Софиянец

    101 10 Отговор
    А у нас тази измислена длъжност на Главния прокурор не нарушава ли европейското законодателство?
  • 6 Mariana

    100 18 Отговор
    Поляците скоро ще искат пак с Русия!
  • 7 Gen Gurko

    103 5 Отговор
    Ако това е вярно , но не е , то полското правителство заслужава похвала.
  • 8 бай онзи

    107 3 Отговор
    похвално, Унгария ги следва плътно, скоро и някои други :) Само ние тука сме последна дупка на кавала
  • 9 Симеон Велики

    69 24 Отговор
    България заслужава да е вън от НАТО и да развива военно промишления комплекс самостоятелно с български технологии и с начална помощ от Русия, заслужава България да е извън ЕС и насърчаването на търгувията с всички други, насърчаване на партньорство с Русия но запазване на независимост, нова конституция и да станем монархия, но монарх главно избран с национални идеи родолюбец националист и патриот

    Коментиран от #28

  • 10 Селяк

    93 9 Отговор
    Аз какво Ви казвам: ЕС ще се разпадне! Англия повлече крак и след нея ще има още! Щом една от най-старите държави присъединила се към ЕС излезе първа - означава, че ЕС вече не е това което беше преди! Ще видите как една по една всяка държава ще напусне и за това ЕС драпа да присъедини повече държави, за да има пари и да компенсират! Предвиждам и Унгария да поиска да излезе, като гледам и на Франция започва да й писва също.
  • 11 ШИШИ

    82 6 Отговор
    Страхотна новина! Дано успеят!...
  • 12 Европеец

    96 2 Отговор
    "От ЕНП обявиха, че полското правителство е загубило всякакво доверие."

    Не полското правителство а соросоидите от ЕНП са загубили всякакво доверие - особено след като подкрепиха Тиквата да си изкара мандата въпреки протестите против него, въпреки снимките със шкафчето и хилядите доказателства за кражби и корупция.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СЛОНА

    12 36 Отговор
    ПОЛЯЦИТЕ ПАК ИСКАТ ,,ЧУК И ГЕК,,
  • 15 СЛОНА

    48 4 Отговор
    А НИЕ КОГИ,ЧЕ Е РЕФЕРЕНДУМ ,ЗА ЕС
  • 16 Монгола

    65 5 Отговор
    В тоя съюз който не е съгласен с господарите го оплюват на тема демокрация и права на смехнатите. Основен приоритет на този Съюз е правата на обратните нищо друго не ги интересува!
  • 17 Точно

    50 4 Отговор
    А ние след безпардонното, безсрамно антибългарско и дефакто просръбско и гръцко(ньойско) поведение на този съюз по отношение антибългарската, враждебна политика на република северна македония спрямо България, натиска който ни оказват да се приеме безусловно това НЕДОРАЗУМЕНИЕ коминтерновско ме щара да си мисля че НИЩО не ме задържа в съюз който обслужва интересите на 2-3 наречени водещи държави, кото се държат с България като с победена във война държава, а не като рамтоправен член! Нито една остра забележка на тези сърбомани, нагледците стигнаха дотам, че отиват на съвещание и беквално предния ден рушат паметници, сменят български имена на загинали наши герои и за даэе още по голяма гавпата с нас македонсщото външно министерство се подиграва с България заявявайки, че това е частен нъпрос и няма да реагира!!!! Не ни трябва такъв съюз! Аз съм принуден от безотговорните " европейски" лидери да гласувам ЗА излизане от тоя съюз и ще гласувам( макар и с отвръщение) за тая партия която ще иска референдум за напускане на тоя съюз!!!

    Коментиран от #22

  • 18 СЛОНА

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "долу ЕС":

    А НИЕ КОГИ,ЧЕ Е РЕФЕРЕНДУМ ,ЗА ЕС
  • 19 баба Вуйна

    24 3 Отговор
    ЕС ако се разпадне ,,, България какви гащи ще надяне
  • 20 игор

    11 45 Отговор
    Ако Полша напусне ЕС,болшевиките ще я анексират немедлено.

    Коментиран от #24

  • 21 Силвана

    28 9 Отговор

    До коментар #1 от "долу ЕС":

    Тогава гласувай за Боян Расате и неговата партия БНС .Той е Човекът.
  • 22 Никой

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "Точно":

    Не може да те накара да приемем РСМ в Европейския съюз. Това е хубаво на съюза че всяка една страна може да наложи вето. И ветото няма краен срок.

    Коментиран от #36

  • 23 майката на костов

    35 2 Отговор
    Дай Боже и у нас такова правителство! Преди това трябва да се освободим от гейнегритянското робство , което няма да е лесно!
  • 24 Ivanov

    22 3 Отговор

    До коментар #20 от "игор":

    Мисля, че всеки, който напусне Eu, ще отиде с американците след това. Това е американският проект.
    Тъжната истина е, че никой от великите сили няма да направи нашите малки страни щастливи завинаги
  • 25 Ivanov

    12 5 Отговор
    Мисля, че всеки, който напусне Eu, ще отиде с американците след това. Това е американският проект.
    Тъжната истина е, че никой от великите сили няма да направи нашите малки страни щастливи завинаги
  • 26 Тоталитаризъм на макс

    20 4 Отговор
    Главният прокурор Иван Гешев поръчва убийства!
  • 27 Путин

    31 2 Отговор
    Харашо шляхти. След това се покайте и да се съберем отново славяните и да опазим християнството от сатанистите
  • 28 СЛОНА

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Симеон Велики":

    ЦАРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЕБВА ДА Е ГОЛ
  • 29 Хайл

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "долу ЕС":

    Аз от кога казвам че трябва да излезем от прокажения евросъюз и нато...БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО НАСЕЛЕНИЕ И ТЕРИТОРИЯ...НА РЕКЛАМНА БРОШУРА ЗА ВИНО ОТ ЛИДЪЛ ГЕРМАНИЯ,НАШАТА ТЕРИТОРИЯ Е С НАДПИС "ГЪРЦИЯ" И ИЗРУДИТЕ НЕ ОТГОВОРИХА "ЗАЩО Е НАПИСАНО ГРЕШНО"...имам снимките от страницата на брошурата
  • 30 Бай Тошо

    32 0 Отговор
    То е ясно че евросъюза ще се разпадне до 5 или 7 г но ще остави големи поразии в бедните страни

    Коментиран от #34

  • 31 оня с коня

    10 8 Отговор
    Ще почна малко от ПО-ВСТРАНИ от темата по темата в статията с цел подобряване на РАЗБИРАЕМОСТТА на Мнението ми.В БГ Непрекъснато се протягат "добронамерено" Ръце между "Партиите на промяната",БСП и ПП за Общ фронт срещу бившето Управление.Това не пречи обаче ПП да Изсмуква гласовете им без Всякакво Угризение,активно обезсилвайки ги и дори ИЗХВАРЛЯЙКИ ГИ от Парламента като "Изправи се" например.Е СЪЩОТО става и с отношенията САЩ-Европа,като в Ролята на ПП е Америка която ИЗСМУКВА Електората на Европа ,в случая - Полша.Естествено Поляците може и да играят Театър блъфирайки Европа с напускането си за да имат по-малка Намеса и Европ. Контрол,т.е. ОЛИГАРСИТЕ ИМ да имат по-голяма свобода и Безнаказаност.Ако обаче наистина Излязат,то Унгария неминуемо ще ги последва.И докато Полша ще стане ПЛЪТНО Американска със Икономика и Въоръжение ориентирани основно натам,то Унгарският Див петел Орбан определено иска да заиграе с Москва...което обаче ще допринесе и за Немедленото му Отстраняване от Запада като цяло защото е Недопустимо - виждаме какво става с Про-руския Курц в Австрия.
  • 32 йййхаа

    21 1 Отговор
    Е то какво ще я "вадят" от ЕС... Според вас де-факто има ли вече ЕС ?? То това е просто една заблуда. Политици повтарят ЕС ЕС, ЕС.... но то де-факто е умряло отдавна.
  • 33 Otoplitel

    14 0 Отговор
    От народната партия би следвало да понесат политическа отговорност за напускането на ЕС от Великобритания.Сега и други държави вървят по този път.Те дълги години са хегемон в Европа и постоянно говорят за правосъдие,ред и просперитет.Резултатите от тяхното управление е липса на правосъдие и енергийна криза.Защо затвориха четири реактора в РБ.Ясно,че нямат добри прогнозисти и експерти.Изборите в ФРГ показаха,че са се изчерпали и е време да слезат от сцената или искат да сринат ЕС.
  • 34 Хайл

    13 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Тошо":

    Те поразиите са направени,последствията ще са много тежки
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да ама

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Никой":

    подигравките, унизителното отношение, "неразбирането"(впрочем рабират, но игнорират) нашата позиция!!!! Защо трябва да ги търпим!!! Ако искаха, парите които отпускат( сега говорят за още 8 милиарда за дападните Балкани) трябваше да се насочат предимствено към проекти свързващи икономиките и пътните артерии на тези страни със страни от ЕС, т.е. България, единствените 2 европейски столици без жп. връзка са София и Скопие!!!. Французите открито толерират сръбско македонската обвързаност, играят заезно с руснаците срещу нас!!! Никой не можело да ни накара глупости, а да бъдем оплювани може, да ни имат за слугинаж може, който иска да стои в този съюз ....

    Коментиран от #47

  • 37 Анонимен

    23 3 Отговор
    Искрено пожелавам успех на поляците и с копнеж очаквам кога и ние ще се освободим от глобалисткия хомот
  • 38 Кьосе

    15 3 Отговор

    До коментар #35 от "Косе Босе":

    Европа, начело с Клемансо на времето ти даде Ньойския договор, и още как с кото с Англия, ,Полша, Унгария тоя съюз се разпада

    Коментиран от #46

  • 39 Закриваи

    20 2 Отговор
    Така започна и разпада на соц лагера от полша
  • 40 Сатъра на Ханс

    16 1 Отговор
    САМО БЪЛГАРИТЕ СА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА ЛЬО РАЙХА НА ЕС И БЕЛИТЕ ГОСПОДАРИ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 мамун

    10 4 Отговор
    Браво Делю ЕС си е една мръсна уйдурма
    30 г назадък
    Капитан Петко Войвода
  • 43 мамун

    0 6 Отговор
    Така че са виновни и за Йоан Павел 2
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Косе Босе

    2 15 Отговор

    До коментар #38 от "Кьосе":

    Предполагам като се разпадне ЕС,ти първи ще ни известиш!.С какво ще се занимават фирмите в България,къде ще изнасят?-в кои съюз?,в коя държава?след като ти сложат мита! Като се отделихме от Русия/1990/,те ни сложиха непоносими мита ,и нашите стоки които бяха приети само в една държава/Русия/,останаха в България,фалира се износа ни и от там и държавата!Това беше "благодарността" на скъпата ви Русия,за това че се отделихме от тях.Така ли щеше да бъде ако имахме пазара на всички европейски държави,както сега! Англия се отдели и започнаха проблеми в страната-празни рафтове в магазините и недостиг на работна ръка,при това са 80мл.души.Какво ще стане с нас-връщане към 90г.на мин.век.Та ние сме само7мл.население.Задавате ли си този въпрос?Или държавата е само дъвка за вас? Не давайте за пример Полша,там са само Американски инвестиции,но те играят циркове за по големи отстъпки от ЕС! Всички анти -европеиски настроение се създават от "демократична"РУСИЯ,а за наи голямо съжаление техните най- предани кучета лаят в БЪЛГАРИЯ,както и те са зад отрицателните коментари и оценки в сайта!
  • 47 А ние

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Да ама":

    Си държим на позицията, и вето до дупка. Затова и Германия отказа да приемем краен срок. И уважението се изгражда с отстояване на позициите, а не с отстъпление и бягство. А колкото до сърби, шиптари и макета или изпълняват нашите условия или да си седят и да чакат. Другия век може и да влязат в Европейския Съюз.
  • 48 Тони

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "долу ЕС":

    Ти сега си последна дупка, а ако излезеш няма и да има такава за тебе. Защото в тази държава има само дребни тарикати
  • 49 Watchdog

    3 0 Отговор
    Законодателството на Райха има приоритет пред местните закони на отделните вилаети. Поляците са били твърде много време под чужди управляния и подобно на нас българите са предопределени да бъдат съставна част от големи империи. Подобно на нас българите поляците нямат потребност от суверенитет (независимост) . Ще се подчинят и ще папкат послушно в яслите на новия Райх. Както го правят всички други...

    Коментиран от #51

  • 50 факт

    2 0 Отговор
    Дните на ЕС са преброени
  • 51 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Watchdog":

    Няма империи мой в днешно време няма и да има.
    Една империя се базира единствено на ресурси ес няма ресурси за каква империя говорим.Какъв ряйх къде го виде?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 незнайко

    0 0 Отговор
    И поляците се осъзнаха само ние НЕ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания