Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 21:40 2 028 29

Полша остава в ЕС - Октомври 2021

  • полша-
  • матеуш моравецки-
  • ес

Това обяви Матеуш Моравецки

Полша остава в ЕС - Октомври 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки обяви, че правителството му няма намерение да изкарва страната то ЕС, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден в страната имаше големи протести. Гражданите настояха правителството да гарантира европейското бъдеще на държавата.

През последните дни имаше твърдения, че полското правителство планира излизане от групата. Моравецки обяви, че това са абсолютно подвеждащи твърдения.

Той обяви, че всички европейски задължения на страната остават реалност. Определи ЕС като твърде сериозна общност.

Това означава, че тя няма как да се влияе от подобни твърдения. Това е група, която носи позитиви за всички.

Полша е готова да изпълни своите отговорности.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    7 2 Отговор
    Се обясняват на господарите да ги чуят по TV
  • 2 Жалко!

    28 6 Отговор
    Тъкмо се зарадвах,че след английският пирон и полският се заби в ковчега на умиращият и измислен комунистически ЕС...

    Коментиран от #6, #24

  • 3 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Ционистите настояват, не само еУ да се разпадне, което вече се е случило. Трябва и светчето да се разпадне явно.
  • 4 📌🇧🇬

    7 16 Отговор
    Излизането на Полша от ЕС е много вероятно и е единствено въпрос на време! На Поляците ноо не им се излиза от ЕС, но ЕС не функционира. България ще бъде от последните излязли от ЕС по простата причина че други политически “блокове няма”! Балканите като Политически Блок са абсурд, тук всеки се е хванал за един метър земя и национализма компенсира реалните политика и възможности! Единственият път е на Юго Изток Турция или другият абсурд да се продадем на Големият Монгол в Москва за жълти стотинки, бля :)

    Коментиран от #23

  • 5 📌🇧🇬

    13 3 Отговор
    Говорил съм с Немци преди Брекзита! Тяхното мнение беше следното, “Ако Англия излезе от ЕС то и Полша напуска.” Нищо не се е случило досега да опровегае горното твърдение, затова безкрайните уверения и от двете страни може да ги приемете като утвърждения че Поляците няма да стоят в ЕС за дълго!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "📌🇧🇬":

    Палав си, щом си говорил с немци за Полша! Съюзчето е мъртво родена идейка, за изолация на Русия. Вече се е разпаднал. 21 век принадлежи на Китай. Още палав си, да напишеш, че трябва да се ориентираме към Ислямистите.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 📌🇧🇬

    3 1 Отговор
    Абсолютно нищо, не се е случило до сега да опровергае горното, напротив, Британия/Англия е “аут”, следващите са Поляците! За какво им е на Поляците това Оръжие в случай че мислят да остават в ЕС? Същото е и за Гърция, с всички тези милярди €€€ Евро, Гърците се скъсаха да купуват Оръжие за Флота/Армията/ВВС!
  • 9 Така де

    11 1 Отговор
    Като спрат европарите 2025г. по кой начин ще задължиш страните в него да изпълняват общо законодателство? Някакви си регламенти измислени от ЕК ,при положение ,че страните от ЕС сами ще си плащат масрафите!По скоро трябва да е икономически съюз!
  • 10 📌🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Не работи, само си създават повече проблеми, въпроса е как да се държи Немеца по далеч от Оръжието и Войната!

    Коментиран от #11

  • 11 ТаУмВзе

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "📌🇧🇬":

    Немеца е самото Оръжие на войната. Отмъщение с едно изречение: Бежанци, добре дошли. Или не знаеш, какво е етно религиозна Война? КОСОВО.
  • 12 📌🇧🇬

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Това е останало като Избор никой не те кара да се ориентираш накъдето и да е било, “асумптшънс” вместо твърдение! Но да му мислят тези които са ни докарали до това “дердже”, бля
  • 13 оня с коня

    4 1 Отговор
    Не е важно дали полша иска да остане в ЕС,а ДАЛИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА Европейските изисквания за това .Естествено че ако постави Националното значение на Законите си НАД Европейската Законност приена от всички Членки,то тя ЩЕ БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА като Парцал от съюза.На практика САЩ упражняват Много сериозен Натиск върху Полша за да я откъснат от ЕС и да я направян свой Предан васал,обсебвайки я Икономически и Военно,предлагайки доста съблазнителни Бонуси за целта.Явно целта е да я ВЪОРЪЖАТ ДО ЗЪБИ като Преден Военен пост срещу русия,като по този начин ЕЛИМИНИРАТ зависимостта си от Турция ,като не особено надежден Натовски партньор.Тоя ЛЪВСКИ ПАЙ от Еврофондовете обаче които Полша получава няма как да бъде компенсиран от Америка,затова и ОБИКНОВЕНИТЕ Поляците протестират против напускането.Което пък е жалко,защото ако излязат,за БГ и останалия Източен блок ще има чувствително повече Евросредства!
  • 14 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Немците “ф!кт ъп” два пъти WWI, WWII и трети път никой няма да им позволи! Само виж Руснаците и Поляците и ще разбереш за какво говоря, бля
  • 15 📌🇧🇬

    1 3 Отговор
    🏴‍☠️Балканите като Политически Блок са абсурд, тук всеки се е хванал за един метър земя и за гушата! 📌🏴‍☠️Национализма компенсира реалните политика и възможности!📌🏴‍☠️ Единственият път е на Юго Изток Турция или другият абсурд да се продадем на Големият Монгол в Москва за жълти стотинки, бля :)🏴‍☠️
  • 16 доктора

    2 1 Отговор
    Не има стиска! Прекалено много са зависими от ЕС. 1/3 от поляците са навън и вкарват много пари. Ако това секне и ЕС ги върне обратно ще стане мазало в Полша. Също така износа им е към ЕС предимно.
  • 17 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Русия води политика на Близката Чужбина, която се изразява с две думи: “Яко Бой” /това го казвам без да съм Фен на Риснаците/, бля, като може да проектира военна сила и “бийонд” свойте граници. Сирия е пример за това, тук тоест в Сирия Европейците спечилиха страхотно много, като оставиха или по скоро бяха принудени да оставят Руснака да им Свърши Черната Работа, тоест да извади въглените от огъня, Президента Тръмп също се възползва от тази услуга.
  • 18 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Руснаците, бля
  • 19 Факт

    0 1 Отговор
    Поляците имат повече акъл от британците аутисти продукт на вековни кръвосмешения.
  • 20 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Ще ги видим колко им “ъкъла” като излезнат от ЕСто, въпроса колко е “ъкъла” на българите, вторият?
  • 21 Сандо

    1 0 Отговор
    В плановете на американците на Полша е предопределена ролята на нов водач в Европа,най-вероятно се има предвид Триеморието,и противник на Германия в ЕС.Ненапразно в икономиката на Полша бяха налети огромни средства,за да я вдигнат на ниво,на което тя добие съответните икономически сили и политическо влияние.Така че никакво напускане няма да има,играят се игрички,чиято цел е укрепване авторитета на Полша и увеличаване на влиянието и.
  • 22 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Поляците имат дълго срочен план за само определение и независимост, ЕС е временен формат, в момента в който Немската Икономика спре да се нуждае от външните пазари до степента в която Немците са зависими сега и в последните двадесет години, тогава Германецът сам ще пожелае да напусне ЕС! Без Германия и Франция, Англия е вече “аут”, ЕС е куха Фирма, не че сега е нещо по различно но в момента плюсовете са повече от минусите.
  • 23 Косе Босе

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "📌🇧🇬":

    Поляците никога няма да напуснат ЕС!!!Всичко е игра за повече пари.Полша не е Англия,която живее само от финанси.Полша е с най много Американски инвестиции а стоките им се продават основно в Европа! Поляците са били под Руско феодално и комунистическо робство-как мислите кой е най-големият им враг-Европа или Русия? отговора оставям на вас? Излизането им от ЕС ЩЕ ГИ ВЪРНЕ по стандарт на нивото на феодална Русия/съвременна Русия/Само че там за разлика от робският манталитет на българите,те имат гражданско общество което е нетърпимо към YES ефекта на местната про-руска ШАЙКА/БСП,АТАКА,ШКЕМБЕ ВОЙВОДА,ДПС,ГЕРБ/с тяхното YES на Руско-Сръбският тръбопровод от който грам газ не влиза в Б-ия ,а,сърбите ще ползват 2пъти по евтин от нашият братско-руски газ/поляците са умни и са си направили извода! В България кога и с кой? Въпрос на много време.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 туй то

    1 1 Отговор
    В момента ЕС се крепи на едни печатници за Евро. На тези страни които бяха пред нас , като Полша , Чехия , Гърция , сега им свършват или намаляват евро-парите . Хитрите гърци организираха фалит , и заплашиха да излязат от евро-съюза , наляха им отново стотици милиарди , когато Дянков каза , че бедните гърци ще дойдат масово да работят в България . Положението в Източна Европа е подобно , всичко е заради тези пари , иначе няма любов . Поне тези държави показват гръбнак . Когато дойде нашият ред , не знам какво ще покажем .
  • 27 един от многото

    2 0 Отговор
    До кога?
  • 28 Kcanba

    2 0 Отговор
    язаък
  • 29 Някой

    2 1 Отговор
    Ролята на Полша е била винаги една. Да бъде хиената на Европа. Да образува конфликти , суматохи , войни . След което нейното правителство да си плюе на петите , и остави народа им в огъня . До като Европа е в конфликти , войни , и слаба англосаксонците се качват на върха на хранителната верига . Нещо подобно на Белота , жертваш десятка , за да извадиш по силните карти от играта.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания