Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 07:45 1 646 5

Испания евакуира 84 афганистанци

  • испания-
  • афганистан-
  • мигранти-
  • талибани

През август Мадрид посрещна 2206 души в същата военна база и от тях 1700 пожелаха да останат в страната, а 506 бяха прехвърлени при роднини в други държави

Испания евакуира 84 афганистанци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Самолет с 84 афганистанци на борда пристигна в понеделник в късните часове в Испания от Пакистан. Във вторник се очаква да кацнат още 160 души. Това е началото на втория етап от спасителната операция, планирана от испанското правителство, което ще се опита да изведе от Афганистан възможно най-много сътрудници на НАТО и ЕС.

В първия полет след затварянето на летището в Кабул на 27 август е имало 45 жени и 36 деца на възраст под 16 години. Те са кацнали във военната база Торехон, където са посрещнати от министъра на отбраната Маргарита Роблес и на външните работи Хосе Мануел Албарес.

На 10 септември Албарес посети Исламабад и уговори местните власти да сътрудничат при прехвърлянето на афганистанските бежанци, които са пристигнали в Пакистан по суша. След като установяването им в Испания бъде уредено документално, те ще бъдат разпределени из цялата страна.

През август Испания посрещна 2206 души в същата военна база и от тях 1700 пожелаха да останат в страната, а 506 бяха прехвърлени при роднини в други държави. Те бяха евакуирани със 17 полета на военни самолети от Кабул до Дубай и след това превозени в общо 11 полета до база Торехон.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    11 1 Отговор
    ЕС подбира афганци с по-големи,не ли?🐵👳‍♂️👍
  • 2 Горд Българин

    7 1 Отговор
    Офффф пак грешка, прочетох екзекутира и кликнах, а то било импорт на дресирани пущуни, колко банално....
  • 3 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 0 Отговор
    Да си напълнят джоба политиците с парите които се се отпускат за мигрантите.После народа да ги издържа.Как е възможно все още,това са хора не са картофи или ябълки ,държат ги в нечовешки условия ,после ги пуснат в гето и да се оправят.Не се поема нужната грижа ,помощ стават още по злобни и диви човек като се замисли и те са прави.Бомбят им родината и ги хвърлят на оцеляване ами докога бе ???Народа има нужда от помощи корона криза какво ще правят с мигрантите ???
  • 4 Тра ла ла

    4 0 Отговор
    Преселват неинтегриращи се същества за да се получат популации, които да противопоставят на изконното население. Стара практика на глобалистите с цел да укрепят и увеличат властта си над човечеството. Чрез насройване на отделни групи на расов, полов, религиозен и други подобни принципи, създават контролиран хаос от който черпят дивиденти. Всичко това комбинирано с глад, страх и др. приоми, осъществяват целите си. Вниманието на хората е отклонено от истинския проблем.

    Коментиран от #5

  • 5 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тра ла ла":

    Така е. Само да добавя, че глобалистите са еврейската банкерска мафия начело с Ротшилд.
Новини по държави: