Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 10:55 1 685 13

Варшава: Идеята за "Полекзит" е фалшива новина!

  • полша-
  • европейски съюз-
  • матеуш моравецки

Съюзът е твърде сериозна общност, за да бъде вкарван в сферата на измислиците, каза премиерът Моравецки

Варшава: Идеята за "Полекзит" е фалшива новина! - 1
Снимка: shutterstock

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки отрече правителството му да иска да извади страната от Европейския съюз и определи идеята за "Полекзит" като напълно невярна и "вреден мит" , предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Изявлението му беше реакция на вчерашните многолюдни протести в Полша срещу правителствената политика, която според критиците може да коства членството на страната в ЕС, след като полският Конституционен съд постанови в отговор на подадено от премиера запитване, че националната конституция има предимство над общностното право.

Моравецки заяви днес в Туитър, че приказките за "Полекзит" са "фалшива новина". Той подчерта, че всички задължения на Полша, произтичащи от правото на ЕС, "остават в сила".

"Съюзът е твърде сериозна Общност, за да бъде вкарван в сферата на измислиците", каза премиерът. По думите му ЕС е "място на взаимни ползи, но и на истински предизвикателства за всички държави членки".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 3 Отговор
    Абе фалшива фалшива, ама зашо тогава полският президент обикаля из Европата и сключва двустранни договори наред. Поляците макар пиян народ, взе да се усеща, че ще е първи прифронтовак и не му се строи Варшава за трети път от Кота 0 за последния век.
  • 2 Kcaniba

    5 8 Отговор
    Цялото полонско недоразумение като държавност... Е фалшива новина!!
  • 3 Иво

    17 5 Отговор
    Рано е още но след 10на години.Стандарта във Вишеградската четворка вече е доста близо до западния.Скоро няма да имат нужда от тях.Западна Европа вече губи инстинкт за самосъхранение и потъва в някаква либерална глупащина.Масово поляци и унгарци се прибират в родината си.

    Коментиран от #10

  • 4 Фокси

    6 6 Отговор
    Предстои нов съюз.Цетър ще е Австрия но основната сила ще е Полша.Съюзът ще е подкрепен от САЩ и ще включва бившят Източен блок.Цел ще е да се постави буфер между Русия и Германия.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 ми да

    1 7 Отговор
    Те русоробчетата само на фалшиви новини я карат, какво искате от тях не мога да разбера??!?
  • 6 Бгг

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фокси":

    То вече го има и се казва три морета и два гьола.
  • 7 жужетоЗе

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фокси":

    то като гледаме събитията и разгрома на фащ в Афганистан, фалиралата им икономика и новата печатница - скоро няма фащ да има!
    та как те ще подкрепят, простете , новият съюз? на Картинка ли, както подкрепиха афганистанското правителство с разкъсаните тела и крайници по бягащите им самолети ли????
    Ах да, Унгария. сороснята не обвиняваше ли Орбан. че е съюзник на Путин!???
    Австрия не внася ли газта по южния поток ие икономически съюзник на Кремъл??
  • 8 гост

    4 2 Отговор
    То и Брекзита така започна,ама едва ли някой си спомня.За да се стигне дотук,явно има група от висшето обществото в Полша която си действа в някаква посока.Гледайте филма за Брезит с Бенедикт Къмбърбач.
  • 9 Ррррр

    5 2 Отговор
    Ес няма да го има скоро и да Полша ще напусне, въпрос на време.
  • 10 ТКЗС-ар,

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    много по-важно е да поддържат достигнат стандарт, отколкото да го достигнат и да не могат да го задържат. Излизането от ЕС, е придружено с отпадане на безмитен внос от останалите 26 страни от съюза, визи за бизнеса и туризма... А както нямат и излаз на море - само за 2 години, ще се върнат (не - ще ги върнат, а сами ще се върнат) 20 години назад. И управляващите + тролове като теб, ще висят по дърветата на Маргит.
  • 11 Watchdog

    1 5 Отговор
    И Полша и Унгария не са суверенни държави... Следователно е без особено значение какво говорят техните премиер министри или президенти или техните конституционни съдилища. Никой няма да им разреши да напускат евро лудницата..
  • 12 Цървули

    2 3 Отговор
    Само болните русофили у нас чакат да падне ЕС,но ще изпукат от липса на копейки,нали правешкият ви циганин го е казал: “и на коча се клатят,но не падат”

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания