Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 14:33 2 069 2

Доклад критикува действията на правителството в началото на пандемията

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Справянето с пандемията от коронавируса при нейното възникване е един от най-големите провали в общественото здравеопазване в цялата история на Обединеното кралство

Доклад критикува действията на правителството в началото на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания са загубени хиляди живота заради забавяне и грешки от министри и техните научни съветници в началото на пандемията от Covid-19. Tова е заключението на критичен доклад на две парламентарни комисии.

Справянето с пандемията от коронавируса при нейното възникване е един от най-големите провали в общественото здравеопазване в цялата история на Обединеното кралство, постановява доклад, изготвен от Комисията за здраве и социални грижи и Комисията за наука и технологии.

В доклада, озаглавен „Коронавирус: Уроците, които научихме досега“, се посочва, че има доказателства, че заемането на позицията, че „Великобритания е уникална“ и „умишленият бавен и постепенен подход“ са факторите за по-лошото представяне в битката срещу вируса в сравнение с други държави.

Кризата разкрива големите недостатъци на управленческата машина, като обществените органи не са могли да споделят жизненоважна информация и научни становища, допълнително затруднени от липсата на прозрачност и недопускане на други мнения, включително на международни експерти.

Всичко това е довело до забавяне при налагането на първия локдаун, което е струвало живота на хиляди хора. Докладът обаче отчита, че има и успехи в борбата с Covid-19, особено що се отнася до масовото ваксиниране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TheDonald

    0 0 Отговор
    Тос прилича на Тръмп …
  • 2 съвет

    3 0 Отговор
    Отваряйте бизнеса.Гладът е по страшен от страха.Ще има дърво.
Новини по държави: