Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 19:20 1 467 2

Внасят вот на недоверие в Австрия

  • австрия-
  • парламент-
  • опозиция

Опозицията иска нови правила

Внасят вот на недоверие в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Австрия обяви, че ще внесе вот на недоверие срещу правителството, съобщи Дойче Веле.

Това става след разкритията през миналата седмица. Прокуратурата води проверки за нерегламентирано насочване на публични средства за медийна кампания.

Това доведе до промени в правителството. Оглавяващият кабинетът Себастиан Курц се оттегли и остави своя пост на Александър Шаленберг.

Вотът на недоверие ще бъде внесен от Партия на свободата. Предлага се и формирането на анкетна група, която да проучи действията на правителството.

Търси се и правило срещу безразборното плащане за медийни публикации от страна на правителството. Настоява се и за смяна на финансовия министър, който е разрешил разходите.

Опозиционните партии трудно ще намерят успех, тъй като им трябва мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прозявам се

    6 2 Отговор
    Кога ще разберете че господин Путин определя дневният ред на Европа,а заедно с другарят Си Дзинпин дневният ред на света?
  • 2 гошо

    5 0 Отговор
    дават зор. и там "спонсорите" са нетърпеливи.
Новини по държави: