13 Октомври, 2021 07:20 3 320 14

ЕС пусна зелени облигации

  • ес-
  • облигации-
  • йоханес хан

Огромен успех

ЕС пусна зелени облигации - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС продаде първите си зелени облигации, съобщи Блумбърг.

Идеята е да се наберат средства за екологични програми. Европейският представител по бюджета Йоханес Хан обяви голям интерес към тях.

От първата емисия са събрани 12 млрд. евро. Търсенето е превишило предлагането с 11 пъти.

Подадени са заявки за 135 млрд. евро. Това се определя като огромен успех.

Очакванията са да бъдат събрани общо 250 млрд. евро. Това ще осигури средства за една трета от европейските програми.

Планирани са редица климатични програми в европейските държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Купувайте

    40 1 Отговор
    облигации , купувайте хартийки , милиарди са това чрез будалите !

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой

    36 0 Отговор
    Абе, хора! ще ме накарате да намразя думата "зелено", защото колкото пъти сте я екнали, толкова пъти са ми се вдигнали разходите.

    Коментиран от #14

  • 4 Българина

    34 2 Отговор
    цените на газа и тока в скапания ес излетяха точно заради борсата емисиите въгл диоксид. понеже ЕЦБ ТРЕТА ГОДИНА ПЕЧАТА ПО 100 МЛРД ЕВРА А САЩ ТРИЛИОНИ свободни пари много и им търсят приложение. от такива схеми Европа ще стне толкова зелена, чк ще мухляса
    икономически.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 0001

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Купувайте":

    КУПУВАИКИГИ ТЕ ЗАБОГАТЯВАТ , А ОСТАНАЛИТЕ СИ ЧОПЛЯТ НОСА.
  • 7 Анонимен

    13 0 Отговор
    Още една "помпичка" за инфлационния "балон"! Какво се случва когато един SPA басейн го пълним от няколко големи тръби и го източваме от една малка тръбичка - прелива и наводнява фитнеса до него! Пукотевицата е планирана за 2024-5г.!
  • 8 Олга

    14 0 Отговор
    Разбира се,че успехът е непомерен. С тази сума 250 млрд. евро (не е шега в “затворен магазин” - Европа).Тях ще палят и с тях ще се топлят.Термоядрен източник на енергия ряпа да яде пред новооткрития източник от евро пациенти.
  • 9 Българина

    14 0 Отговор
    същите юдейски номера като Фед, тези облигации да не са купени с пари изкарни от производство! напечатаните последните 3 г по 100 млтд евра на МЕСЕЦА ОТ ЕЦБ, за изкупуване на дългове, си търсят доходоност. защо 450 млн души да не им плащаме лихва за пари които са създадени от въздуха! това е нй ценното на западните ценности, учат те как да правиш пари уж от въздуха, само че реално ги плаща работещ човек през мизерните си заплати и пенсии
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 абе ей

    5 0 Отговор
    Тия са тотал щета между ушите . Няма такава тъпа ОПГ като евроГейската общност .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 DrivingPleasure

    0 0 Отговор
    Зелени Кетени! Говорим за 1 трилион!!! ТРИЛИОН, който ще откраднат от вашите джобове!!! Трилион който ще платите с лихвите на богаташчетата измислили тая простотия!

    И това не е всичко, ЕС има да харчи и още по половин трилион ГОДИШНО, според оценките на Блумбърг за следващите 10тина години от националните финансирания!

    ... Но и това не е всичко като парите за Програмите за възстановяване "План за възстановяване" така наречен, са заеми от още близо 1 трилион!!!

    И всичко това ще излезе от вашите джобове овчички! Ще платите на световната мафия да ви гърчи щото сте търпеливи и нещете да счупите някоя друга "зелена кратуна"

    А природата... природата от тия кинти получава един мръсен трибуквеник и нищо повече!
  • 14 DrivingPleasure

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Колега, защо "ЩЕ" - зелената паплач няма нищо общо с опазване на природата! Мразя си ги отдавна и от сърце! Чакам да назрее момента да не см само аз, и да ходим да стртошим на змията главата! То друга оправия няма - на силата се отговаря само с повече сила!
Новини по държави: