Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 08:50 1 735 15

ЕС готви действия за цените на енергията

  • ес-
  • цени-
  • енергия

Очаква се ново комюнике

ЕС готви действия за цените на енергията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Очаква се днес ЕС да предприеме действия, с които да отговори на повишаващите се цени на енергията, съобщи БНР.

Готви се ново комюнике. В него ще бъде анализирана ситуацията към този момент.

Планират се краткосрочни действия за всяка страна. Предстои да се подготвят и идеи за устойчивост в сферата в средносрочен план.

Повишаването на енергийните цени вече е с над двеста процента. Очаква се това да продължи до април.

След това ще има постепенен спад. Променливите стойности ще продължат до края на зеления преход.

Важно е да се подпомогнат енергийно нуждаещите се и да се намери вариант за тяхната стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    25 0 Отговор
    Ей на това му се вика да ти окачат въжето , ама да ти разхлабят примката ‼️ ХЮМНЕТИСТИ, СЪР‼️

    Коментиран от #10

  • 2 123

    24 0 Отговор
    Евробюрократите се оказаха интелектуално скопени :)
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    19 0 Отговор
    Все едно да намалят напрежението към електрическия стол на който ни качиха ‼️ Ей виж кви загрижени хора ни УПРАВЛЕНСТВАТ‼️
  • 4 Променливите

    17 0 Отговор
    стойности ще продължат до края на зеления преход. След което ще бъдат устойчиво високи. Зелената енергия е и ще си остане значително по-скъпа от получената чрез горива. Някои икономически експерти твърдят, че това бъзикане с цените на газа са с цел да се оправдае високата цена на Зелената енергия.
  • 5 Някой

    14 0 Отговор
    По-добре да не прави нищо, че сега берем плодовете на техничте действия от преди няколко години до сега... Зелената сделка визирам. И свързаното затвяряне на мощности на въглеводороди. И някои АЕЦ.
  • 6 долу ЕС

    17 0 Отговор
    ЕК готви узаконяване действията на Урсула. Това което се случи с тока си беше чиста немска акция, резултата от която всички 26 държави с цен на тока около и под 20 цента за киловат последните 3 4 години настигнаха за 2 месеца НЕМСКАТА ЦЕНА ОТ 32 цента за киловат, която е резултат от зеления ток в Германия. Сега конкурентното предимство на всички беше убито успоредно с еднакъв корпоротивен данък. Германия е краткосрочния победител, само че тока и газа в сащ Русоя и Китай е два пъти по евтин и така ще бъде. Европа се деиндустриализира по данни на Германия и същевременно мюсюлманизира.. европа няма бъдеще и ше се види ясно до 5 г.

    Коментиран от #8

  • 7 Да ме подсети

    13 0 Отговор
    някой за едно адекватно решение на брюкселските чиновници в последно време. Просто не се сещам за такова. Ах, да приоритетите им бяпа човешките права на сексуалните и всякакви малцинства. Факта, че стандартът на живот на работещият бял човек спада в цяла Европа никак не ги интересува.
  • 8 Немското

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "долу ЕС":

    автомобилно строене постепенно се ориентира към производството само на еректромолили. Чудя се след още някоя година койлко процента хора ще могат да си позволят да карат своите такива превозни средства. Цената така ще скочи, че немците май масово ще преминат на велосипеди за градско придвижване.
  • 9 И всичко това

    7 0 Отговор
    от конспирацията - "глобално затопляне" на елита.
    Целта не е толкова парите,колкото - да ни унищожат.
    Филм 1 - "ковид" и масова "ваксинация"
    Филм 2 - "глобално затопляне" - безумни цени за "зелен ток"
    Филм 3 - драстично повишение цените на храните
    Филм 4 - виртуална единна валута
    Филм 5 - единно световно правителство
  • 10 Тъпотии

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Току що разбиха на пух и прах теориите за свободна пазарна икономика, за търсенето и предлагането и тяхната равновесна точка, за естествения регулатор - невидимата ръка на пазара, за конкуренцията и какво ли още не. Значи когато както му е изгодно на някого - веднъж свободна пазарна икономика, друг път може и да не е толкова свободна, но при всички случай една и съща групичка обира каймака, а една друга голяма група опира пешкира. Дрън-дрън ярина, а да кажат сега на студентите в икономическите университети има ли такова животно като пазарна икономика или няма, нали пазара уж трябваше да е за конкурентните и жизнеспособни стопански субекти, а за другите фалит, и сега какво правим, сменяме теоретичните постановки ли? Ами да пренапишат и учебниците.
  • 11 Руснак

    10 0 Отговор
    ЕС има проблеми с мозъка. Основната причина за повишаването на цените на газа е самият ЕС със своята глупава зелена политика и изоставянето на въглищата и атома. Както и глупавата борба с газопровода Северен поток 2. Ако ЕС не беше идиот, нямаше да има енергийна криза. Просто трябва да е приятел с Русия. И не трябва никакви "комюнике и краткосрочние действия".
  • 12 Бай Манчо

    6 0 Отговор
    Имам чувството че в ЕК работят хора с изключително ограничени умствени възможности , с глупавите си и неадекватни решения по отношение на ядрената енергетика , проблемите които създаваха за СП 2 с техните 37% запълненост , спирането на ЮП и много други стратегически проекти , включително затварянето на 4-те блока в Козлодуй и умишленото забавяне на Белене . Това не са действия имащи за цел да се осигури просперитет , енергийна сигурност и развитие на общността - това са действия на малоумници без никаква стратегия и визия за бъдещето погазване на всички правила на пазарната икономика и лобиране за интереси несъвпадащи с тези на общността . Извода е : трябва да се "реже" до здраво и всички тези лешпери и обратни да се изхвърлят от ЕК , да се назначат хора технократи .
  • 13 Димитров

    3 0 Отговор
    Пълно безумие!
    Въпреки фактите залагат на зелената енергия !
  • 14 6A13TT

    2 0 Отговор
    Очаква ни масово обедняване и страхотни катаклизми. Ама кво да праиш, важното е, че имаме свобода и демокрация.
  • 15 Освен да

    1 0 Отговор
    цилуни газъ на другаря путин, друго решение няма!
Новини по държави: