13 Октомври, 2021 22:00 1 608 7

Актьорът, изиграл капитан Кърк в "Стар Трек", летя в Космоса на 90 г.

  • стар трек-
  • уилям шатнър

Той и още трима космически туристи извършиха 10-минутен полет до Космоса на борда на кораба "Ню Шепард"

Актьорът, изиграл капитан Кърк в "Стар Трек", летя в Космоса на 90 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

90-годишния актьор Уилям Шатнър, известен с ролята на капитан Кърк в сериала "Стар Трек", стана най-възрастният човек, летял до Космоса.

Той и още трима космически туристи извършиха 10-минутен полет до Космоса на борда на кораба "Ню Шепард" на американската компания "Блу ориджин" на милиардера Джеф Безос.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мой

    14 1 Отговор
    Браво. Страхотен актьор.
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 1 Отговор
    Е, сега бедна ни е фантазията, какви поводи за псевдокосмонавтика ще започнат да си измислят! Гинес ряпа да яде! Туй, човеците сме уникални същества! Най-умни и най-неразумни!
  • 3 Кака Наска

    3 9 Отговор
    Този в едно интервю каза, че разлика между наука и научна фантастика няма. Земята е ПЛОСКА, този е летял само под масата.

    Коментиран от #4

  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Наска":

    Да, явно доста се е поизхвърлил. В научната фантастика пътуват до далечни галактики, ама пустата му светлина - само 300 000 км/сек. Как да фантазираме, не знам!
  • 5 Грух

    2 0 Отговор
    Е, чак пък в Космоса.. Я напишете на каква точно височина е летял.
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Какъв е този полет в космоса за 10 минути ? Те даже не са били в най ниската орбита на Земята където са спътниците 36 000 км.

    Коментиран от #7

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Така е! Като искат да се правят на герои, да се кандидатират за Марс! Това сито ще пресее тези, които търсят евтина "слава", от тези, които са големи, колкото мечтите си!