Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 18:40 1 069 6

"Уолстрийт джърнъл": САЩ ще подновят евакуационните полети от Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ-
  • кабул

На този етап от Държавния департамент не коментират информацията на финансовото издание

"Уолстрийт джърнъл": САЩ ще подновят евакуационните полети от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати ще възобновят евакуационните полети от Афганистан преди края на годината, съобщи в четвъртък "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на неназован служител на Държавния департамент на САЩ.

Спонсорираните от САЩ полети биха помогнали на американски граждани, законно пребиваващите и някои кандидати за визи да напуснат Афганистан. Не е обаче определена дата за възобновяване на полетите, посочи източникът на "Уолстрийт джърнъл".

Според същия източник полетите ще се рестартират "веднага щом САЩ имат правилната комбинация от документация и логистика".

На този етап от Държавния департамент не коментират информацията на финансовото издание.

Администрацията на президента Джо Байдън заяви, че нейният основен приоритет е репатрирането на американци и притежатели на зелена карта, които не са могли да напуснат Афганистан в рамките на евакуационната операция на САЩ през август.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 4 Отговор
    Време е и ганчовците да приютат пазача на БГ посолството и многодетната му рода до девето колено наброявща към 1700 роднини.
  • 2 бой дън

    1 0 Отговор
    Вапцинирахме си пилотите, продължаваме бягството с 200 от Афганистан!
  • 3 Вова импеартор

    3 0 Отговор
    Представям си как САЩ ще организират изселването на Шайката след като руските дебаркират.
  • 4 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    Нека да спасим 10 милиона афганистанци и да ги настаним в нашата богата родина, аз ще дам на всеки един от тези 10 млн афганистанци по един милион от откраднатите пари от народа, така ще изкупя вината пред българския народ който ограбих
  • 5 Цецка Цачева

    0 0 Отговор
    Ще приказвам с талибаните да стана президент на емирство Афганистан за мое вице ще бъде Росен Плевнелиев, а речите ще ни ги пише Иван Костов
  • 6 Волен Сидеров

    4 1 Отговор
    Ако стана президент на България ще направя бартер със Русия, 3милиона роми и турци заменям за 3 милиона красиви млади рускинки