Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 14:20 11 902 80

Защо хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани?

  • имунитет-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • умират-
  • хора-
  • починали-
  • интензивно отделение

Имунизациите определено предпазват от тежко развитие на болестта

Защо хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? - 1
Снимка: Shutterstock

Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини редовно се появяват из медиите, включително в Германия. Става дума отново за феномена, известен като "пробив в имунната защита след ваксинация", за който вече сме писали. Нека проверим фактите.

Дали пробивите показват, че ваксините не работят?

Не. Те доказват нещо друго, което беше известно и досега: нито една от ваксините няма 100-процентова предпазна сила. Според Института "Роберт Кох", ефикасността на ваксините се движи в диапазона 82-83 на сто. Защитата чрез ваксините обаче спада с течение на времето. Шест до девет месеца след ваксинацията антителата в организма отслабват. Едно е сигурно обаче: ваксинациите определено предпазват от тежко развитие на болестта. Според статистиката на "Роберт Кох", през тази година в Германия са регистрирани общо 67 661 случаи на пробиви в имунизационната защита на ваксинирани хора, но само 0,52 процента от тези хора са били принудени да постъпят в интензивно отделение. Смъртните случаи в тази група са около 1 на сто, като най-често става дума за възрастни хора, при които смъртният риск статистически е доста по-висок.

В каква степен отслабва имунната защита поради фактора "време"?

Това зависи много от конкретния индивид, от неговата възраст, от наличието на хронични заболявания, от интервалите между двете дози на ваксината. И, разбира се, от вида на самата ваксина. Особено при възрастните, при престарелите и при хората с ракови заболявания или с трансплантации имунната защита спада по-бързо в сравнение с другите. Ето защо Постоянната комисия по имунизациите в Германия миналата седмица вече препоръча хората над 70-годишна възраст да се ваксинират и с трета доза. Трета доза ще бъде предложена и на всички, които работят в медицински заведения и в домове за възрастни безпомощни хора.

Нараства ли броят на пробивите?

Да. Специалистите от Института "Роберт Кох" съобщават обаче, че тази тенденция е логична и лесно обяснима. Първо - броят на ваксинираните в Германия вече е много висок, а това закономерно повишава и броя на пробивите. И второ: в момента коронавирусът отново се разпространява доста агресивно, което също увеличава опасността от зараза и на изцяло ваксинирани хора.

Виновни ли са неваксинираните хора за пробивите в имунната защита?

Не. Но тяхното поведение играе ключова роля за хода на пандемията и за натовареността на медицинските заведения. По данни на Института "Роберт Кох", ръстът на хоспитализациите в последно време се дължи най-вече на неимунизирани хора над 60-годишна възраст. Ако през сегашните есенни месеци броят на заразите нарасне според очакванията, инфекцията ще засегне главно неимунизирани хора.

Автор: Астрид Пранге


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    121 14 Отговор
    Ако ти е писано да се удавиш , няма да се обесиш - българска поговорка . Дали с ковит или без - все ще се мре НО, когато му дойде времето !

    Коментиран от #5, #9, #34

  • 2 Две в едно

    129 9 Отговор
    Куцо, кьораво и сакато рекламира "ваксините", а най-интересното е, че повечето от тях се опитват да ги разграничат от вируса. Това преди три години би вдигнало международен присмех, а сега "учените" или мълчат или пригласят на ваксърите.Само от това, за мен е достатъчно ясно, че двете НЯМАТ НИЩО ОБЩО ПО МЕЖДУ СИ!!!
  • 3 Последния Софиянец

    91 9 Отговор
    Кунчев още ли мърда!?

    Коментиран от #77

  • 4 Майна

    82 9 Отговор
    Главно ЪЕ ЩЕ УМИРАТ ,ЗАРАДИ ТЕЗИ БЪРКОЧИ, ЧИЕТО СЪДЪРЖАНИЕ ЗНАЯТ САМО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...УЧЕНИТЕ ИЗНЕСОХА КАКВО СЪДЪРЖАТ...
  • 5 Ковидчо

    30 70 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ето и друга поговорка. "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ."
    Прави се на бабаит, не се пази, времето бързо ще дойде.

    Коментиран от #10, #11

  • 6 Ирена

    11 55 Отговор
    Ужасен убиец е Ковид. Не помага нищо природно срещу него?

    Коментиран от #75

  • 7 OMEGA

    87 3 Отговор
    КОИТО ПРИЕМЕ БЕЛЕГА НА ЗВЯРА ИЛИ СЕ ПОКЛОНИ НА ОБРАЗА МУ ТОЙ ЩЕ И ДА ПИЕ ОТ ВИНОТО НА ГНЕВА ГОСПОДЕН !
  • 8 Майна

    46 2 Отговор
    Българската реклама ,, ВЗЕМИ БУКЕТА,, утрепа конкуренцията, ясно ви ГО казват...
  • 9 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ковит

    Коментиран от #13

  • 10 гост

    99 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ковидчо":

    Не съм бабаит , а трезво мислещ ! Мой приятел и жена му се ваксаха / тя едвам прескочи трапа/ и сега пак са ,,цъфнали" ! Всеки да решава сам !

    Коментиран от #47

  • 11 Оу да

    35 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ковидчо":

    Времето на първата поговорка няма нищо общо със смисъла на втората, но за ваксърски трол си начетен!
  • 12 XXL

    30 3 Отговор
    Ма как защо, бе? Тия прости учени от "Робърт Кох" да питат идат да Култучката. Tя знае всичко и веднага ще им каже че е заради Радев!
  • 13 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Следвам примера на моди !
  • 14 XXL

    6 16 Отговор
    Ма как защо, бе? Тия прости учени от "Робърт Кох" да идат и да питат Култучката. Tя знае всичко и веднага ще им каже че е заради Радев!

    Коментиран от #20

  • 15 Шейкбезспир

    58 3 Отговор
    Дали умират ОТ ковид, или С ковид - това е въпросът, и то не само в Дания !
  • 16 Циганин

    79 3 Отговор
    Ваксинирането създава измамно усещане за сигурност у хората. Вместо лекарство решихме да се заразяваме умишлено . Никой не може да ни спаси от собствената ни глупост.
  • 17 ХАНС

    62 1 Отговор
    ГЛУПОСТИТЕ НА НЕМСКО ЗЕЛЕ
  • 18 Убиха Рибата

    85 4 Отговор
    И кво излиза, хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани или неваксинирани.
    Обаче боцнатите определено са предпазени от тежко развитие на болестта преди да умрат.
    Хаха, смех... голем.
  • 19 мародер

    64 4 Отговор
    Като се започне сутрин - още не събудили се, после на обяд за десерт и се стигне до вечер за лека нощ мисирките като добре смазън механизъм( подплатен с много парици) не престават да плашат и без това обезумелите с грипа наречен ковид! А стига толкова! Не се ли срамувате от себе си вече???
  • 20 Култучката

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "XXL":

    Логиката не се пази в изолирана каса, в "Роберт Кох" и за сега всеки може да я ползва, за сега!
  • 21 Тото

    49 1 Отговор
    Колко ваксинирани срещу едра шарка са се разболели не след 5 месеца , а след 50 години? И какви антитела имат след толкова време?

    Коментиран от #42

  • 22 Майна

    49 2 Отговор
    Робърт Кой води началото си от нацистите..справка с историята му, но ето друг ИНСТИТУТ ..,,Данните, събрани от университета Джон Хопкинс, категорично доказват, че ваксините срещу коронавирус от Ухан (COVID-19) са влошили пандемията и тези опасни изстрели причиняват заболявания и смърт .

    Това е според Джоел Смоли, анализатор на количествени данни от Обединеното кралство, който публикува видеоклип, озаглавен „Смърт от COVID преди и след програмите за ваксинация“. Във видеото Смоли анализира данни от Джон Хопкинс, доказващи, че страните по целия свят са претърпели огромни скокове в новите заболявания и смъртни случаи от COVID-19, след като са били въведени в голяма партида ваксини срещу COVID-19.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    109 0 Отговор
    Първо ни сложиха маските, после ни изгониха от градинките , предлагаха безплатно да ни поставят нещо за което сами да носим отговорност, после ни плащаха за да ни сложат нещото за което никой не носи отговорност , сега заплашват който не си сложи нещото да го уволняват ... и всичко това било ЗА НАШЕ ДОБРО ‼️
  • 24 Някой

    52 3 Отговор
    Най обичам DW да ми проверява фактите. Направо се спуквам от смях!
  • 25 SH BG

    62 2 Отговор
    Защо е това неистово желание на медикофашизните ковидари да инжектират колкото се може повече хора с това намсикво, след като и слепите, и глухите, и неграмотните разбраха че полза от това намсикво няма...!!!

    Дааа...!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чичо Тони

    47 0 Отговор
    Е какво "по-тежко протичане на болеста" от смърт? По-долу в новините има информация за еди колко си починали като "93% от тях не били ваксинирани". Значи останалите 7% са били ваксинирани и са с летален изход! Дори не става въпрос за по-леко протичане на болеста. За две години трбваше да се направи масов скрининг с тестове и нещата да станат пределно ясни. Сега две години по-късно продължават да са в режим "тука има - тука нема".
  • 28 БАЙ Х@Й‼

    65 1 Отговор
    ЗАЩО крият статистиката колко са починалите от инфаркт и инсулт преди започване на ФАКсинирането и след това❓❓❓ ЗАЩО няма данни какъв е процента на починалите от инфаркт и инсулт които са ваксинирани ❓❓❓

    Коментиран от #38

  • 29 има проблем

    40 1 Отговор
    Ефикасност 82% не е достатъчна. Освен това, върви доказвай 82% ли е ефикасна, 72% ли. Щом е далече от 100%, значи не е достатъчно ефикасна. 18% са много!

    Коментиран от #51

  • 30 Сашко

    25 7 Отговор
    Аз искам само Спутник, но не го пускат у нас... Уж всичкисе броят в президентството и правителството за големи русофили , а нищо не правят. Вижте как в Сърбия и Унгария ги доставиха и там болните са по-малко. Срам вас било !

    Коментиран от #33, #57

  • 31 Гост

    48 1 Отговор
    Писна ми да чета глупости!
    Излиза, че има хора които умират от вируса, дори след 2 дози ваксини, но от пасквила по-горе разбираме, че са карали Ковид "леко", за разлика от неваксинираните!
  • 32 майтап бе уили

    32 2 Отговор
    ваксините заразяват повторно,но това е конспирация,да не си помислите,че е вярно!
  • 33 мерси

    19 5 Отговор

    До коментар #30 от "Сашко":

    Предпочитам бг ваксина. Или която и да е със 99.99% ефикасност и то не за 6 месеца , а за доста по-дълъг период.
    Дали ще пробутваш спутници или други неефикасни неща, все тая.

    Коментиран от #74

  • 34 Той

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Прав си но, все пак като караш колата гледай да не заспиваш, защото на човека отсреща може да му е писано да умре от старост.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Уини Дъ Фисиз

    1 0 Отговор
    аскинг дъ риал куесчън хиъ
  • 37 НАМБЪР ТРИ

    5 1 Отговор
    ..В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ГО ЧУЕШ И ВИДИШ👌АМА ПОСЛЕ ДА НЕ ТИ „ПОЗЕЛЕНЕЕ ”ПРЕД ОЧИТЕ ОТ ТОВА ДЕТО ЩЕ КАЖЕ🐍🐍🐸🐸
  • 38 по точно

    27 0 Отговор

    До коментар #28 от "БАЙ Х@Й‼":

    Точният въпрос е следният: Каква вероятност има да се гътнете до 6м или до 12 м след ваксинация, независимо отп ричината. И каква е съответната вероятност ако не се ваксинирате.

    Тпва е въпросът

    Коментиран от #52

  • 39 Анонимен

    31 0 Отговор
    Няма да стана ваксо наркоманка и да се бода на 6 месеца, па каквото ще да стане.
  • 40 Радев

    6 12 Отговор
    Роберт Кох институт пасти да яде пред форумните имунолози дали експертното си мнение под статията.
  • 41 Влад

    15 0 Отговор
    Не е вирус,а бактерия - пийте аспирин
  • 42 ⚜️Просветен⚜️

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тото":

    Право в десятката , другарю ! Дано бъдеш разбран от повече хора!
  • 43 Боко

    4 16 Отговор
    На запд имат стаден имунитет, а ние имаме стаден манталитет.

    Коментиран от #45

  • 44 ШИШИ

    11 1 Отговор
    Абе кви са тия .."Роберт Кох"?....Я некой математик да каже!
  • 45 Калмук

    12 2 Отговор

    До коментар #43 от "Боко":

    Абе, как така става, че за БЦЖ васкината имаме стаден имунитет, а за К19 - стаден манталитет ?
  • 46 къси крака

    7 4 Отговор
    Твърдението ви, че ефикасността на ваксините се движи в диапазона 82-83 % не е вярно, руската ваксина Спутник V предпазва до 96%.
  • 47 Ако не се бяха “ваксали”

    6 11 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Вероятно щеше да си ги погребал отдавна тия твои приятели.

    Коментиран от #62

  • 48 Коко

    2 10 Отговор
    А Ганьо не вярва...Кох мой, бай Теньо на пейката пред блока е по голям капацитет
  • 49 Прости хора

    5 24 Отговор
    Заливат нета с безумни глупости и фантазий.СКъпи учили недоучили можете да си заврете расъжденията там където не ви огрява слънцето . Пийте си шльокавицата и се вмирисвай те на туршия.Между другото трябва да ви съдят всички без ваксини за водене на биологична война срещу човечеството.

    Коментиран от #58

  • 50 ТКТ

    18 0 Отговор
    Долни манипулатори! Понеже не могат да крият истината започнаха да я изопачават!
  • 51 Дедо Пене

    2 11 Отговор

    До коментар #29 от "има проблем":

    ЕДНА ВАКСИНА Е ЕФИКАСНА АКО ИМА НАД 50% ЗАЩИТА ОТ ПАНДЕМИЯТА ! ЧЕТИРИВАЛЕНТНИТЕ ВАКСИНИ СРЕЩУ ГРИПА СА С 56% ЕФИКАСНОСТ! ДОБРЕ Е ДА ЧЕТЕТЕ МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ,А НЕ БЛЯ,БЛЯ СТАТИЙКИ
  • 52 пророк Исай

    27 0 Отговор

    До коментар #38 от "по точно":

    Да бъдеш или Да не бъдеш ............ Шекспир .
    Но истината излезе наяве - власващите са като панаирни факири , баламосват ни в една насока , а от друга , СВАЛИХА стандарта на живот с 35-45% . Сега ни убеждават в разни фантасмагории .
    Забелязвате ли , че на всеки 8-10г. се случва някакъв световен проблем ??? Тъкмо скъташ някоя пара и започнеш да се закрепваш и поредната балтия / схема или конспирация/ те връща в ПРЕДУЧИЛИЩЕН клас , стягаш колана , 8-10г пак удар , пак на старта и т.н.
    За властниците , ние сме РЕКОЛТА и те преценяват къде да поливат , къде да плевят , къде да РАЗРЕЖДАТ разсада .
  • 53 АТАКА

    9 3 Отговор
    Изобщо самата статия е манипулативна, а за отговор не търсете при здраво мислещите, ние го знаем просто се обърнете към неграмотните да ги лъжете примерно към талибанистанците
  • 54 хахаха

    16 0 Отговор
    Много ме кефи, когато някой се ваксинират от SARS-CoV-2 и си мисли, че е за цял живот. Това е вирус, който е от вида на грипа и хепатит C, не се залъгвайте, ще се носете всяка година.
  • 55 Жони

    12 3 Отговор
    Ще ми кажа защото ваксините не са това което са мислете с тикветата си
  • 56 4444444

    20 2 Отговор
    МНОГО ПРОСТО! ЗАЩОТО "ВАКСИНИТЕ" НЕ СА ВАКСИНИ В МЕДИЦИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, А ОПЕРАЦИОННИ СИСТЕМИ ЗА СЛЕДЕНЕ И КОНТРОЛ, ПОЧИВАЩИ ВЪРХУ ТЕХНОЛОГИЯТА НА ПЕНТАГОНА DARPA!!! СИРЕЧ, БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ, ЗАВЪРШВАЩАТА ФАЗА НА ОПЕРАЦИЯ "КОВИД"!!!
  • 57 77777

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "Сашко":

    НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ВАКСИНИ ПРОТИВ КОВИДА, СА ОПЕРАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И СЪДЪРЖАТ МЕТАЛНИ ЧАСТИЦИ И ОТРОВИ ОТ РОДА НА: ПОЛИЕТИЛЕН ГЛИКОЛ, ЖИВАК, АЛУМИНИЙ, ГРАФЕНОВ ОКСИД И МН.ДР!!! КОИТО НЯМАТ НИКАКВО МЯСТО В ЕДНА ИСТИНСКА ВАКСИНА! ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО СА ТАМ?

    Коментиран от #59, #60, #64

  • 58 Ти па си

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Прости хора":

    Много убав, наивник невеж!
  • 59 За да

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "77777":

    Правим ъпдейт през 5G всеки ден.
  • 60 Komapak

    7 0 Отговор

    До коментар #57 от "77777":

    За да "светнеш" на скенерите по летищата. Не минавайте през Ротердам с фалшив сертификат!

    Коментиран от #70

  • 61 гост

    2 12 Отговор
    В БГ умират защото са с фалшиви сертификати и ако решат да се ваксинират не могат, защото вече се водят ваксинирани, а всъщност не са.
  • 62 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ако не се бяха “ваксали”":

    Нямаше да се ваксат, но трябваше да ходят в странство / по неотложни причини /... и за това.А сега са под карантина пак !

    Коментиран от #65

  • 63 Ender

    7 0 Отговор
    Сега гледах предаване специално за Тръмп, как направил "конспирацията за манипулиран вот" и, че това били пълни измислици! Смятайте, те по целия свят се мешат в изборите, но в свойте не го правили...смях!!!
  • 64 44447777

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "77777":

    А КАКВО ИМА В ИСТИНСКИТЕ ВАКСИНИ, ЗНАЕШ ЛИ?
  • 65 7777

    6 2 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    ЗА ДА ХОДИШ В ЧУЖБИНА НЕ ТИ Е НУЖНА ВАКСИНА СТАВА И С ТЕСТ !

    Коментиран от #66

  • 66 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "7777":

    Изборът бе техен , не мой !
  • 67 big

    17 0 Отговор
    Целта на ваксините беше да няма тежки случаи и смърт, но се оказа, че не е така. Излиза, че тези ваксини са по-скоро финансов инструмент, отколкото здравословен. Цялата тази "дивотия" и ограничения заради ваксинацията са напълно излишни, идиотските мерки - също! Не може насила да караш над 90% населението да се ваксинира, заради по-малко от 10% вероятно предразположени за заразяване, а по-малко от 1% с евентуално тежко заболяване и още по-малко смъртни случаи!

    Коментиран от #68

  • 68 Числата са

    9 0 Отговор

    До коментар #67 от "big":

    такива, но не съвсем. Всички (100%) могат да се заразят, 80% от заразените го карат безсимптомно, 10% са леко симптомни, 10% са тежко симптомни и 5% умират - у нас. Ваксините намаляват последните проценти поне с един порядък. И да, за тези 80% безсимптомни и 10% леки ваксинацията не е наложителна.
  • 69 Просветен илюминат

    14 1 Отговор
    Ето какво получих преди малко от една жена: Търся дарител на кръвна плазма. Човекът трябва да е преболедувал Ковид законно с положителен Писиар, да не е ваксиниран. Забележи, да не е ваксиниран. От кръвния център отказват ваксинирани да даряват плазма. Е,сега да видим какво ще кажат ваксинираните?
  • 70 ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЧРЕЗ САТЕЛИТИТЕ

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "Komapak":

    СВЕТИШ КЪДЕТО И ДА СИ ЩОМ СИ НАТЪПКАН С МЕТАЛИ.ПОНЕЖЕ ВСЯКА ИГЛА Е С РАЗЛИЧЕН МИКС СЪОТВЕТНО И И ИЗЛЪЧВАНЕТО Е УНИКАЛНО И ИНДИВИДУАЛНО ТОЕСТ ЩЕ СЕ РАЧИТА ОТГОРЕ НЕ САМО КЪДЕ СИ АМИ И КОЙ СИ.....
  • 71 ОТДАВНА Е ДОКАЗАНО ЧЕ

    6 1 Отговор
    КРАТКОСРОЧНОТО ВДИГАНЕ НА ИМУНИТЕТА С БИЛКОВИ И ДРУГИ ПРЕПАРАТИ ПОМАГА ЗАЩОТО ПРОСТО СЪБУЖДА ЗАСПАЛИЯ ЛИЧЕН ИМУНИТЕТ.ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ПОДСИЛВАЩИ УЖ ИМУНИТЕТА ХИМИИ СМАЧКВАТ И МАЛКОТО ОСТАНАЛ СОБСТВЕН И СЕ НАЛАГА ПОСТОЯННО БОЦКАНЕ .....АКО ИЗОБЩО ИМА СМИСЪЛ И ОЩЕ СТЕ ЖИВИ...
  • 72 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    Ваксината за Ковид ако изобщо е ваксина и помага може ли да има ефект за други заболявания или вече няма такива?
  • 73 Реклама на

    2 1 Отговор
    ваксините. Увеличавал се броят на зразените ваксинирани, защото се увеличавал броят на ваксинираните. Ами защо се увебичава процентът, не броят - това обяснете. Знам само, че ако проблемът с неуспешните ваксини е толкова пренебрежим, ВСЯКА ДЪРЖАВА от ЕС трябва да поеме риска от нежеланите последици, а не да се разчита на "я стане, а не". Ако държавата застане на тези позиции, ваксинираните ще се доближат до 100%, а ако наистина ваксините предпазват, то натискът върху болниците ще намалее рязко и ще излезе много по-евтино на обществото. Да, ама не - и ти подписваш, въпреки че процентът на компетентните в тази област е под 1 ,че рискът си го носиш ти самият - и резултатът е очевиден...
  • 74 Не поставяй

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "мерси":

    спутника в категорията "и други". За всички е очевидно, че тази ваксина е недопусната в ЕС по ИКОНОМИЧЕСКИ причини. Същото се отнася и за китайската. А това вече намирисва на икономически, а не здравен, проблем.
  • 75 А ти

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ирена":

    като гледам си още жива.
  • 76 ТНТ

    3 0 Отговор
    Защо всеки от коментиралите не се замисли какво е учил и завършил и трябва ли да си изказва некомпетентното мнение по темата.Абе спрете се вече, че ни писна от такива широки специалисти. Заради такива като вас хляба го продават наряза, че иначе ще останете без пръсти и ръце от некадърност. Всеки сам си избира дали да се ваксинира или не, но моля
    не натрапвайте смешните си теории
  • 77 Za Kunchev

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    По скоро още смърди
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Сзза

    2 0 Отговор
    Защо никой не ПУБЛИКУВА СМЪРТНОСТА на ден,преди ковида