Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 17:36 2 392 4

Кралица Елизабет II: Световните лидери говорят, но не правят нищо!

  • елизабет втора-
  • климат-
  • глобално затопляне-
  • великобритания

Всички погледи са насочени към срещата на върха на ООН за климата в Глазгоу, която започва на 31 октомври, както и към това дали ще присъства китайският президент Си Дзинпин

Кралица Елизабет II: Световните лидери говорят, но не правят нищо! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Кралица Елизабет II взе на прицел световните лидери, които "говорят", но "не правят" достатъчно за изменението на климата, имайки предвид тези, които не участват в предстоящата среща на върха COP26", съобщи АФП.

Кралица беше чута да прави забележките си по микрофона, докато откриваше Уелската асамблея в Кардиф в четвъртък.

Тя каза на Елин Джоунс, председател на парламента:

"Изключително, нали. Чувам всичко за COP... но все още не знам кой ще дойде. Нямам представа. Знаем само за хората, които няма да дойдат... Наистина е дразнещо, когато те говорят, но не правят нищо".

Всички погледи са насочени към срещата на върха на ООН за климата в Глазгоу, която започва на 31 октомври, както и към това дали ще присъства китайският президент Си Дзинпин.

Кралицата, Чарлз, Уилям и други високопоставени кралски особи ще присъстват на събитието, добавя БГНЕС.

Коментарите на Елизабет II идват след публичните изказвания тази седмица на нейния син - принц Чарлз и на нейния внук - принц Уилям.

Дългогодишният природозащитник Чарлз заяви пред Би Би Си, че се притеснява, че световните лидери "само ще говорят", вместо да приложат "действия на място".

В отделно интервю за телевизията Уилям призова за нещо повече от "умни приказки" и порица космическия туризъм:

"Нуждаем се от някои от най-големите мозъци и умове в света, които да се опитат да поправят тази планета, а не да търсят следващото място, където да отидат да живеят".

Участниците в срещата ще се опитат да убедят големите развиващи се икономики да направят повече за намаляване на въглеродните си емисии и да накарат богатия свят да отпусне още милиарди, за да помогне на по-бедните страни да се адаптират към изменението на климата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    21 1 Отговор
    Дразнещо е ,че бавно но заличавате, нали...НЯМА ДА СТАНЕ...ЧОВЕЦИТЕ ЗАПОЧВАТ СЪПРОТИВА
  • 3 АТАКА

    19 1 Отговор
    Кралица Елизабет II: Световните лидери говорят, но не правят нищо! Абсолютно вярно дори е включила и самата себе си, единственото което правят тези световни лидери е още повече власт и още повече облъчване и заблуждаване на собственото си население. Този факт отдавна е ясно и вече не е новина за тези които са разумни останали и все още необлъчани с пропаганда за просперитет и по хубав живот
  • 4 Що не си гледат портфолиото

    4 1 Отговор
    с перките и престанат да ни дават акъл. Видяхме Брекзита какъв успех е. Именно заради огромните им инвестиции в ринюъбълс е и това екологично загрижване.
Новини по държави: