Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 23:00 1 858 10

Проливни дъждове предизвикаха хаос в цяла Гърция

  • гърция-
  • наводнение-
  • атина-
  • солун

Само в Атина пожарникарите са се отзовали на повече от 1 400 сигнала вчера и днес, за да спасяват хора и да изпомпват вода от наводнени домове, уточниха от Гражданска защита

Проливни дъждове предизвикаха хаос в цяла Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проливните дъждове в Гърция причиниха хаос в цялата страна, като някои отчаяни жители бяха принудени да се качат на покривите си, за да избегнат внезапни наводнения, предаде ДПА.

Само в Атина пожарникарите са се отзовали на повече от 1 400 сигнала вчера и днес, за да спасяват хора и да изпомпват вода от наводнени домове, уточниха от Гражданска защита.

Много наводнени пътища бяха непроходими и много превозни средства са били изоставени. В Атина бяха затворени двата основни крайбрежни пътя и магистралата, водеща към Северна Гърция, както и повечето училища и всички държавни агенции, които не участват в спасителните дейности.

"Трябва да бъдем внимателни, опасността е голяма", подчерта Христос Стилианидис, гръцкият министър за климатичните промени и гражданската защита по държавната телевизия.

Проливните дъждове продължиха на островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и части от Крит днес. Синоптиците не очакват подобряване на времето до неделя.

Гръцките медии съобщиха, че на някои места за няколко часа е паднал дъжд, колкото е нормата за една година.

Няма жертви към петък сутринта, уточниха властите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Еми ...

    17 3 Отговор
    Природата им го връща.Те тия там прекалиха със Ковид цирка.Хората нямат вече никаква свобода там.Постоянно ги проверяват.Трябва нещо да се случи че да се спрат със тая лудост.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 QR Виза

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еми ...":

    Мицотака е безбожник, тоя се кланя само на ковидарите и Бог Вакси!

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Хайл

    19 2 Отговор
    Анатоли,в гърция дали знаят когато в България има бедствия??? Ко ми дреме за византийците.когато имаха пожари търчаха от цяла европа да гасят,а в Родопите като горяха горите някой да помогна???? БОЛИ МЕ ГУРА ЗА ГЪРЦИТЕ ЧЕ СЕ НАВОДНИЛИ...ДА ГРЕБЪТ С КОФИ ВОДАТА

    Коментиран от #8

  • 5 Той ли

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "QR Виза":

    Чист масон.Заедно със Макрон се кланят.Родина .Народ.Култура това не ги интересува.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Еми ...":

    Ако чакаш някой да ти вдигне гащите без да ти бръкне в г@з@ дълбоко се заблуждаваш
  • 8 Абе

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хайл":

    Гърците не ни харесват хич.Дори Мицотакис го каза ,че България не му е симпатична и е една пропаднала държава. От тия гърчоля помощ не чакай.

    Коментиран от #9

  • 9 Хайл

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    То има една приказка-грък за ортак,сърбин за брат и турчин за комшия да ги нямаш...а ние имаме всичко това
  • 10 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "QR Виза":

    ЧЕ ЦИПРАС ДА НЕ БЕШЕ ПО-РАЗЛИЧЕН?! НЕ СЕ ЗАКЛЕ НАД БИБЛИЯТА КАТО ВСТЪПИ, НЕ БИЛ ВЯРВАЩ?! АМИ ДА, ТЕ ГЛОБАЛИСТИТЕ-САТАНИСТИ НЕ СА ХРИСТИЯНИ, А ДЕЦА НА ДЯВОЛА!
Новини по държави: