16 Октомври, 2021 14:14 1 733 7

Разследват убийството на сър Дейвид Еймс като терористичен акт

  • дейвид еймс-
  • депутат-
  • великобритания

Министърът на вътрешните работи Прити Пател поиска от всички полицейски части да преразгледат незабавно ангажиментите, които имат за гарантирането на сиурноста на депутатите

Разследват убийството на сър Дейвид Еймс като терористичен акт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската полиция обяви, че разглежда убийството на депутата от Консевративната партия Дейвид Еймс като терористичен акт.

Сър Дейвид Еймс бе намушкан с нож няколко пъти вчера по време на среща с негови избиратели в градчето Лей-он-Сий в общината му. Екип на Бърза помощ и полицаи се опитаха да го спасят, но той почина малко по-късно от прободните рани.

От лондонската полиция съобщиха, че ранното разследване, което бе поето от Отдела за борба с тероризма, показва, че потенциалните мотиви на извършителя на престъплението са свързани с ислямския тероризъм.

Арестуваният 25-годишен мъж е британец от сомалийски произход. Той се намира в полицейски участък в графство Есекс.

Тази сутрин полицията съобщи, че не издирва други хора, свързани с убийството на сър Дейвид Еймс, но разследването продължава.

В Лондон претърсват две къщи в рамките на разследването.

69-годишиният сър Дейвид беше депутат от 1983 година. Той бе женен, с пет деца, евроскептик, борец за правата на животните и водеше кампания срещу обедняването на хората, заради високите енергийни такси. Сър Дейвид Еймс е втори депутат, убит за последните пет години. През 2106 година, малко преди референдума за Брекзит, бе убита Джо Кокс от Лейбъристката партия

Премиерът Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от загубата на един от най-любезните хора в британската политика.

Британските знамена на "Даунинг стрийт" и пред парламента бяха свалени наполовина в знак на почит към Дейвид Еймс. Министърът на вътрешните работи Прити Пател поиска от всички полицейски части да преразгледат незабавно ангажиментите, които имат за гарантирането на сиурноста на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Отмъстил е за гладните деца в Сомалия.
  • 2 Механик

    18 2 Отговор
    Когато автомобили се врязваха в групи от пешеходци,тогава "няма данни за тероризъм". Когато ромчетата натаковаха 15 жени в Германия, също бе битов скандал.
    Когато обаче е заклан някакъв си политик,веднага се се разбира, че това е терористичен акт.
    Да не говорим, че тоя туфлек е на държавна хранилка от 1983-та.
    Е, още ли вярвате в демокрацията?!

    Коментиран от #4

  • 3 КОТарАК

    11 1 Отговор
    ама какъв ислямски тероризъм бе-повечето от тя са на границата с животните интелектуално / не знаят кой е Мохамед и Алах , от корана са чели няколко куплета /всичко на изток е за пари , няма нищо общо с мюсюлманството
  • 4 Смех

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Е що да не ги таковат в германия немската пу т ка да не е позлатена слочайно
  • 5 no name no face no number

    9 0 Отговор
    2106 ей докато се обърне човек и минал един век :)))
  • 6 Роро😱

    5 4 Отговор
    Смърт за кралицата, на англо саксите!
  • 7 От Шипка

    0 0 Отговор
    Според британските голтаци, не е ли някой руски агент?
Новини по държави: