Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 20:16 1 207 10

Франция отдава почит на учителя Самюел Пати

  • самюел пати-
  • франция-
  • учител

Година след атентата са разследвани 15 предполагаеми съучастници, включително шестима ученици

Франция отдава почит на учителя Самюел Пати - 1
Снимка: БГНЕС

Франция почита паметта на учителя Самюел Пати, убит жестоко точно преди една година заради показани карикатури на пророка Мохамед в клас, съобщи БНР.

"Името на Самюел Пати се разнася из цяла Франция и по целия свят" - това заяви френският министър на образованието Жан-Мишел Бланке в памет на учителя по история, обезглавен пред училището си от 18-годишен терорист.

Първата годишнина от атентата се превърна в ден на национална почит.

"Това е почит към Републиката и към нейните основни ценности" - каза премиерът Жан Кастекс, който откри паметна плоча на загиналия в Министерството на образованието.

Следобед колеги, ученици и близки на преподавателя се събраха в училището му в Конфлан Сент Онорин. Мнозина взеха думата, за да припомнят достойнствата на педагога и приятел Самюел Пати.

Вчера всички ученици във Франция почетоха паметта му с минута мълчание. По време на възпомeнанията обаче не са липсвали провокации и заплахи.

Година след атентата са разследвани 15 предполагаеми съучастници, включително шестима ученици.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 9 Отговор
    Ами научили са го как да уважава вярата на хората! Мир на праха на измисленият герой.

    Коментиран от #3

  • 2 Нямам думи !

    8 9 Отговор
    Арабин убил евреин и това било траур за Франция ! Боже ! Боже ! България трябва веднага да напусне ЕС !
  • 3 тъжно шорошче

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    А къде отиде свободата на словото примерно да ти кажа че си пдрераст

    Коментиран от #5

  • 4 Вайнах

    9 11 Отговор
    Подигравайте се още с религията..

    Коментиран от #9

  • 5 123

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "тъжно шорошче":

    Приемам мнението ти за достоверно предвид факта, че си пред огледалото :)
  • 6 Перо

    8 8 Отговор
    Никой мюсюлманин не може да понесе еврейски подигравки и унижения,не го ли разбраха и от френското издание. Има допустими норми на поведение и демокрацията не е свободия!
  • 7 Раданч Татлъту

    5 4 Отговор
    Имаше ли Самюел Пати глава?🐵🙉🤡
  • 8 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    3 4 Отговор
    Да почива в мир горкият човек !!!!Не оправдавам такива постъпки ,другият проблем на ЕС след като по законен начин отвориха врати за мигранти ще се спазва и уважение.Знаят последствията защо се подиграват с рлигията на хората???Тя работата хвани дявола за опашката после що ти отгворил .Има и много иронични видеа спират забрадени жени и ги питат защо не си махнат кърпите , в това време и европейки скоро попаднах в YouTube на една артистка скеч ,комедия снима и по улицата и забравих името видях я на дефиле на Шанел се качи на сцената между манекенките после я изгониха и реших да разгледам коя е.Не са хубави такива неща всеки сам избира вярата си,това че в Европа сме станали малко по невяреащи,лоши новини за църквите дава ли ни право да се подиграваме с друга религия ?Покрай този случай вече и на децата не дават да се носи медальон с кръст,неприятно се изненадох .Майка донесе на дъщеря ми от Света Гора учителя я помолил да го свали ,отговора е бил вече нямат право да се носят такива неща и следователно на друга религия украшения ....и.н.т..
  • 9 Смех

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Вайнах":

    Що па да не го правиме
  • 10 Faith No More

    1 0 Отговор
    Отдава му почит , ама продължава да приема чужденци от Африка ! Това лицемерие ще им изяде главите !
Новини по държави: