Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 14:59 2 184 23

Франция отново протестира срещу Covid сертификатите

  • франция-
  • протест-
  • коронавирус-
  • ваксина

Причина за недоволството е решението на правителството да разшири списъка с публични места, които са достъпни само за притежателите на здравен пропуск

Франция отново протестира срещу Covid сертификатите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 40 000 души протестираха снощи в различни градове във Франция срещу изискването за здравен пропуск за коронавирус. Петима души са задържани, трима от които - в Париж.

По данни на вътрешното министерство са се състояли общо 171 шествия в цялата страна. В столицата Париж на митинга са се събрали около 5000 души. Не се е стигнало до сериозни сблъсъци с полицията.

На протестите миналата седмица участваха около 45 000 души в цяла Франция. Причина за недоволството е решението на правителството да разшири списъка с публични места, които са достъпни само за притежателите на здравен пропуск.

От 9 август такъв е задължителен за искащите да посетят кафета, ресторанти, музеи, кина, търговски центрове, както и за пътуване с влакове и самолети. По-рано правителството съобщи, че разглежда възможността да удължи тези изисквания до 31 юли 2022 г.

Над 7 милиона заразени с коронавирус са били регистрирани във Франция от началото на пандемията и около 117 000 смъртни случая. Над 50 процента от населението са получили поне една доза от ваксина срещу Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    67 0 Отговор
    Медийна помия, точното заглавието трябва да е над 400000 да не и повече протестраха за пореден ден

    Коментиран от #23

  • 2 Война

    53 0 Отговор
    Задържали някого в полицията, защото не е съгласен да мутира и да умира. Протестите не са решение!
  • 3 робеспиер

    54 0 Отговор
    дано се събудят и бугарчетата!
  • 4 Рошко

    51 0 Отговор
    Мисирките почнахте да лъжете повеч и от политиците
  • 5 Пич

    65 0 Отговор
    Браво французи... Винаги сте показвали на останалия свят , че не се давате да ви тъпчат...
  • 6 Хайл

    60 0 Отговор
    Анатоли ти колко французи познаваш ваксинирани??? Знаеш ли че там отдавна никой не ходи с МАСКА освен няколко изключения...единствено тъпите германци се носят с маски,дори и 4-5 годишни деца.само идиот може да седи в колата с жена си и двамата с маски...излез малко в реалноста,стига писа глупости
  • 7 Кински

    0 55 Отговор
    Париж над 2 милиона население 5 хиляди антиваксъри.франция над 67 милиона над 40000 антиваксъри. Слаба работа
  • 8 Майна

    66 0 Отговор
    Америка вчера също на ГОЛЯМ МИТИНГ НАЧЕЛО С Робърт Кенеди младши. БОЙКОТ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД!
  • 9 васик атанасова

    60 0 Отговор
    а защо не се показва какво става във швейцария
    за тези ваксини и зелени паспорти
    бой с полицията и водни оръдия
  • 10 Христо

    36 2 Отговор
    Познавам доста българи, живеещи от над 20 години във Франция. Буквално ги надупчиха като овце. Най-вече, защото им налагат ограничения. Те там са станали малко като коне с капаци. Затова имат толкова много с ваксини.
  • 11 Гост

    33 0 Отговор
    Неслучайно се постараха да го натресат първо на гърците и франсетата - създалите демокрацията и феновете на гилотината в нейна подкрепа. Вярват, че ако пречупят тях, другите ще са съвсем лесни.
  • 12 erty

    9 1 Отговор
    И всеки опитал странични ефекти вярва, че е този 1:10000 карък изтеглил късата клечка. Някои даже на два пъти подред.

    Коментиран от #17

  • 13 t7jk48

    36 0 Отговор
    Тези, които се набодоха сега хем ги е яд, хем ги е страх, защото осъзнаха, че нито са безсмъртни, нито са защитени от заразяване с ковид. Яд ги е, че сами са се прецакали. Въпрос на време е да се появят и тромбите и я инсулт, я инфаркт. Никой няма да каже причината за появата на тромбите и няма да кажат дали за това не са виновни тези "ваксини". Дори и да излезе, че ваксините са виновни агнетата са подписали информирано съгласие да бъдат ваксинирани и така производителите на ваксини няма да носят никаква вина. Ай чИстИту на печелившите.

    Коментиран от #20

  • 14 322323

    32 0 Отговор
    Швейцария са единствената страна с най-въоръжено население, което знае как да борави с оръжие. И единствените, където имаше истинска демокрация до преди година и половина. Ако нещо ще се нормализира, то това е там и изобщо не им пука за ЕС или който и да било. Първо там ще изчегъркат продажните политици и медии и то доста скоро.
  • 15 Гого

    1 2 Отговор
    Това вече го писахте преди 4-5часа,хайде малко по-сериозно
  • 16 СЛОНА

    35 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМА МЕТЕЖИ НАВСЯКЪДЕ,ЗА ДА СЕ ОПОМНЯТ МАФИЯТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ
  • 17 А всеки

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "erty":

    опитал усложненията от пряко попадение на вируса какво вярва? Някои даже няколко пъти подред.

    Коментиран от #18

  • 18 Те тия

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "А всеки":

    с няколкото пъти са баш късметлиите. Щото 22 000 каръци си отидоха от първия път.
  • 19 ???

    15 0 Отговор
    Милано, Франция, Полша, ние какво чакаме????
  • 20 Костова

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "t7jk48":

    На суть времени на YouTube Кургинян обясни простичко и нагледно със схеми разликата между отделните ваксини.И причината за образуване на тромби. Модерна и Пфайзер са ваксини на генна основа. Там се използували нано частици, които по някаква си причина залепвали за стените на кръвоносните съдове. Имунните клетки на организма се втурвали да атакуват тези нано частици и така се получавало задръстване. Естествено,че не на всеки ваксиниран с тези ваксини нано частиците масово ще се залепват за кръвоносните съдове. Но кой може да им даде гаранция,че това няма да се случи след 2 или повече години?

    Коментиран от #21

  • 21 t7jk48

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Костова":

    И, какво точно търсят нано частици във "ваксината"? Каква е тяхната роля? В коя друга нормална ваксина има такива нано частици? Ще ти кажа, в никоя. Значи тези нано частици присъстват във "ваксината", но никой не казва, защо и каква роля имат?
    Нищо не се прави просто ей така без цел.
    Тези въпроси без отговор не те ли притесняват?
  • 22 Да потопим

    0 0 Отговор
    КОВИДАРИТЕ от Франция във - Гълфстрийм (на английски: Gulf Stream, също и Голфщром, на немски: Golfstrom, Заливно течение) е мощно, бързо, топло и повърхностно океанско течение в Северния Атлантически океан. To е едно от най-мощните течения в света.
  • 23 КОВИД ГЕНОЦИД

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Гърците са над 60% инжектирани с 2 дози, а франсетата - над 67% с 2 дози и над 75% общо (по официална статистика). И въпреки това робските мерки продължават. Очевидно нито инжекциите, за които никой не иска да носи отговорност, нито мерките имат връзка със здравето на хората. Връзката е по-скоро със свободата - да бъде отнета.
Новини по държави: