Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 19:30 1 738 18

Над 500 мигранти влязоха незаконно по море в Испания

  • сеута-
  • испания-
  • мигранти-
  • африка-
  • средиземно море

По данни на Министерството на вътрешните работи тази година незаконните мигранти в Сеута са скочили със 142 %, а на Канарските острови с 47 на 100

Над 500 мигранти влязоха незаконно по море в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 500 мигранти са пристигнали през последните часове в различни лодки на Балеарските и Канарските острови, Мурсия, Андалусия и региона на Валенсия. Сред тях е имало три бременни жени, няколко малолетни и дори един починал мъж. За първите 9 месеца на тази година е регистрирано близо 54% увеличение на незаконните мигранти, навлизащи на територията на Испания по море в сравнение със същия период на миналата година.

Това е поредното масово нашествие на мигранти в един ден от началото на тази година. Само на Балеарските острови са акостирали 18 лодки с 230 мигранти на борда. На брега на Мурсия Гражданската гвардия и морските спасители са прихванали общо десет лодки, превозващи 103 алжирски емигранти, 87 от които мъже, пет жени и единадесет малолетни. На Канарските острови са пристигнали 118 мигранти.

В една от лодките, акостирала на Гран Канария, сред 45-те души на борда е имало и един починал, съобщиха от Червения кръст. На около 140 километра от брега на Аликанте са спасени 21 мигранти в две бедстващи лодки и така общия брой на спасените за последните 24 часа само в региона на Валенсия надхвърли 94 души.

Продължава търсенето на оцелели при корабокрушение на лодка до нос Трафалгар, на която се предполага, че е имало 28 души. До сега са открити телата на 10 от тях.

По данни на Министерството на вътрешните работи тази година незаконните мигранти в Сеута са скочили със 142 %, а на Канарските острови с 47 на 100.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кви закони има умрялото ЕС?!

    28 2 Отговор
    Някой на тая планета въобще знае ли?
  • 2 Отново питам

    26 0 Отговор
    След многогодишно повсеместно нарушаване на граничните закони,какви закони въобще има в Европейския Съюз?!

    Коментиран от #4

  • 3 Като гледам тоя непълноценен свят

    22 1 Отговор
    разбирам че ще оцелеят само руснаците,китайците и мравките..

    Коментиран от #17, #18

  • 4 толерастията е вредна

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отново питам":

    Има "зелени паспорти"! ЕС е гадна мащеха за гражданите си и майка Тереза за нашествениците!
  • 5 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    Бягат от Война, за да донесът Война! Мулти култи шит, води до религиозна Война, без фронт. Европеистан бейби!
  • 6 МАНУЕЛ

    10 0 Отговор
    ЧЕСТИТО!
  • 7 3.14К

    5 1 Отговор
    Да се накаже Лукашенко!
  • 8 гаргамел

    5 8 Отговор
    Като си спомням навремето как се пазеше нашата граница, който осмели да напусне комунистическия рай следваше куршум и пет дена отпуск. Никой нямаше право да напуска рая и да отива в рая. Е, естествено само комунистите напускаха и отиваха в ада да си пазаруват с дяволските долари и после ни разправяха колко е било лошо в ада
  • 9 Рошко

    9 2 Отговор
    Това Европата стана като бит пазар, без емигранти не може
  • 10 kкл

    10 0 Отговор
    Да ги пускат обратно в морето.
  • 11 Кокорчо🙄

    11 0 Отговор
    За да функционира една икономика са нужни хора, но тази алчност ще доведе до пренаселение което вече се и усеща в европейските градове , започвам да си мисля че ингилизите постъпих умно, след време ще са по добре
  • 12 ᛞᚱᚨᚲᚢᚹᚨᛋᛋᚨᚨᛗᛒᚨ

    14 0 Отговор
    Затвор за полицаите, които незаконно са ги пуснали и гледали как пълнат Испания с незаконни хора и убийци застрашави гражданите на страната
  • 13 Мехмед

    13 1 Отговор
    Да последват нашия пример в Турция. Всеки афганистанец който влиза нелегално от Иран, войниците го бият яко, парите и телефонът му се конфискуват, дрехите му се изгарят и той се изпраща обратно. Който се върне, го поздравява куршум.

    Коментиран от #14

  • 14 ᛞᚱᚨᚲᚢᚹᚨᛋᛋᚨᚨᛗᛒᚨ

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мехмед":

    Това с биенето и конфискуването беше от български полицаи а не от твойте турци , които дават паспорти на терористи редовно

    Коментиран от #15

  • 15 Мехмед

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "ᛞᚱᚨᚲᚢᚹᚨᛋᛋᚨᚨᛗᛒᚨ":

    Сега това се прави ежедневно в Турция. Никой вече не толерира бежанците. Нито хората, нито партиите. Няма значение че афганистанците са братя и мюсюлмани. Бой и връщане.
  • 16 Нормално..

    5 0 Отговор
    И никой не се пита защо от влизащите незаконни , повече от 3000 на ден в Испания, защо няма ни един с КОВИД!!??
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Като гледам тоя непълноценен свят":

    Защо пък само точно тия да оцелеят? Слаба ти е географията. Ако говорим за най-многобройна държава, Индия вече задмина Китай, те защо да не оцелеят например? Аз живея в Тайланд, 65 милионна държава, цените са прекрасни, обслужването и качеството на храната е на високо ниво. Наемите, сметките са много ниски в сравнение с европа, особено със скъпата Бг. Ковид се оказа много хубаво нещо в момента за визите - в момента има "ковид" виза и на всеки 2 месеца плащам 100 лева за виза, следователно на месец ми излиза по 50 лева само. В ресторант сметката ми е 5 лв, ако ям много - 10 лв. На плажа по 3-4 пъти на ден държавата е осигурила безплатна храна и вода в кутии, която първо мислех, че е само за местното население, но 1 път само даже ме попитаха хората дали искам. Дават на всеки и храната е ставаща и то доста за безплатна. Русия ако сравня какъв студ и каква мизерия е сравнение с тук(тук е вечно лято) и панелките като БГ мизерия и с това дрънкане на ядрени оръжия заедно с щатите, а и Китай в кюпа, не мисля, че ще оцелеят "накрая" както се изразяваш. Китайците даже и в азия никой почти не ги обича. Да не се обидиш, ама 1 въпрос - ти излизал ли си от бг и ако да, съм сигурен, че не си излизал от континента европа..
Новини по държави: