20 Октомври, 2021 22:40 1 958 13

Испания разреши екстрадицията в САЩ на ексшефа на военното разузнаване на Венецуела

  • испания-
  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • уго карвахал

Бивш генерал и приближен на покойния венецуелски президент Уго Чавес - Карвахал беше арестуван от испанската полиция миналия месец, след като се укриваше близо две години

Испания разреши екстрадицията в САЩ на ексшефа на военното разузнаване на Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният съд на Испания разреши екстрадирането на бившия шеф на военното разузнаване на Венецуела Уго Карвахал в САЩ, където той е изправен пред обвинения в трафик на наркотици, след като му беше отказано убежище в Испания. Това се казва в изявление на съда, информира "Ройтерс".

Адвокатът му Нилсън Вилела уточни, че не очаквал незабавна екстрадиция, тъй като Карвахал е свидетел в други разследвания в Испания.

"Все още трябва да решим какво ще правим сега, какви производства ще водим", добави Вилела.

Американските власти смятат, че Карвахал, бивш шеф на военното разузнаване на Венецуела, може да предостави съкровищница с информация за предполагаемите наркодейности на президента Николас Мадуро и негови сътрудници.

Съдът посочи в изявление, че "се съгласи да направи ефективно предаването на венецуелския офицер Уго Армандо "Ел Поло" Карвахал на САЩ, след като потвърди, че му е отказано убежище".

Бивш генерал и приближен на покойния венецуелски президент Уго Чавес, Карвахал беше арестуван от испанската полиция миналия месец, след като се укриваше близо две години след първото предоставяне на разрешение от съда за екстрадицията му в края на 2019 г.

Карвахал избяга в Испания същата година, след като се скара с Мадуро на фона на антиправителствените протести във Венецуела.

Обвинението за заговор за наркотероризъм и обвинението за заговор за внос на кокаин, за което той е издирван в САЩ, носят потенциална задължителна минимални присъди съответно от 20 години и 10 години според американския прокурор на Ню Йорк Одри Строс.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖИМ

    28 2 Отговор
    А ЗА НАРКОДЕЙНОСТИТЕ НА ВАШИНГТОН КОГА ЩЕ НИ ИНФОРМИРАТ?
  • 2 VLC

    23 4 Отговор
    Испанците са големи страхливци и предатели. Правосъдието е 10 класи по бавно и зле от българското.

    Коментиран от #4, #5, #10

  • 3 В.В.П.

    25 2 Отговор
    А,за подмолната, международна,престъпна ,наркомрежа,на ЦРУ,,кога ще ни светнете...Да се отворим и ние!..Във Венецуела коката ,не става,Задушно е!.Виж, Колумбия Еквадор ,Боливия,е друг климата ... Тихоокеанския..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щрак

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "VLC":

    Като са в постоянна сиета
  • 6 Гошо

    9 0 Отговор
    тоя па намерил къде да избяга Сега в щатите ще го отнесе, та знае ли се Нищо че се е скарал с Мадуро и че се явява негов противник Бил ли е в правителството на Мадуро бил е ,ама там противоречия ,несъгласия ,няма значение за САЩ Като няма риба /Мадудо /и рака /Карвахал/ е риба
  • 7 Перо

    12 1 Отговор
    Едва ли този човек има нещо общо с наркотиците или му е пришита такава афера.
  • 8 Смешник

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ти нормалин":

    Живея в Испания от 22 години и 17 години съм всеки ден почти в испански съдилища,това ми е работата и щом твърдиш че Испанските съдилища са сред първите 5 в света или не те слуша главата или четеш някакви фантастики от Станислав Лем.Смешник.
  • 9 Рошко

    7 0 Отговор
    Много ялова статия, само поддържаща темата че чавед е бил много лош
  • 10 Sieg

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "VLC":

    В случая не точно. Просто клекнаха по бавно на САЩ, нашите ако бяха, ехеееее отдавна да е там. На САЩ клякат нашите политици.
  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    Държавата наркоразпространител Сащ иска да знае, дали има случаи, в които се крият от нея пари за наркотиците, и дали има независим разпространител без нейно знание.
  • 12 МалкоЛогика

    0 0 Отговор
    Чавес и неговото социалистическо правителство не са се занимавали с наркотици. Това си го правят сами ЦРУ в цяла латинска америка. Явно Испания има слабо място за натискане
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: