21 Октомври, 2021 15:10 1 700 2

Болсонаро: Не съм отговорен за абсолютно нищо

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вина

В доклада се препоръчва срещу президента да започне процедура за импийчмънт

Болсонаро: Не съм отговорен за абсолютно нищо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилският президент Жаир Болсонаро отрече да е имало грешки в политиката на правителството му за справяне с коронавируса, отправени срещу него от парламентарната разследваща комисия, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Той също така разкритикува комисията. "Колко хубаво би било, ако комисията беше направила нещо продуктивно за нашата Бразилия", каза вчера Болсонаро по време на събитие в Русас, щата Сеара, цитиран от медиите. "Те не постигнаха нищо освен омраза и враждебност. Но ние знаем, че не сме отговорни за абсолютно нищо. От самото начало правехме каквото трябва", продължи той.

Окончателният доклад, който беше представен вчера, обвинява Болсонаро в 9 престъпления, извършени по време на пандемията от коронавирус, някои от които са сериозни. В доклада се препоръчва срещу президента да започне процедура за импийчмънт. Обвиненията варират от шарлатанство до подбуждане към престъпление и престъпления срещу човечеството. Авторът на доклада сенатор Ренан Калейрос каза, че разследващата комисия е "доказала, че отпечатъците на президента" са по хиляди от случаите на починали от COVID-19.

Бразилия е на трето място по броя на заразените с коронавирус след САЩ и Индия с почти 22 милиона случая. Съвсем наскоро броят на починалите от COVID-19 в най-голямата държава в Латинска Америка надхвърли 600 000. Според препоръките от доклада още 65 човека, сред тях трима от синовете на президента и бизнесмени, както и три компании, трябва да бъдат подведени под отговорност. Според коментаторите засега все още не е ясно какви ще са последствията от доклада и дали препоръките ще доведат до обвинения, или нищо няма да излезе от шестте месеца работа на разследващата комисия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Излекуван

    0 1 Отговор
    В България много интересно и хубаво ако се заснеме филм, абсолютно същия като филма ФЛЮК !
    Филма ФЛЮК е правен около 1997 година, там някъде !
    Много хубав филм !
  • 2 Излекуван

    0 1 Отговор
    В Бългaрия мнoгo интeрecнo и хубaвo ше бъди aкo ce зacнeмe филм, aбcoлютнo cъщия кaтo филмa ФЛЮК !
    Филмa ФЛЮК e прaвeн oкoлo 1997 гoдинa, тaм някъдe !
    Мнoгo хубaв филм !
Новини по държави: